Zo gebruik je hekserij om je huis op te ruimen

Zo gebruik je hekserij om je huis op te ruimen Zo gebruik je hekserij om je huis op te ruimen Zo gebruik je hekserij om je huis op te ruimen

Met een beetje hekserij, maak je van je huis een opgeruimde plek waar je rust vindt en die je doet terugkeren naar jezelf.

Voor een fijn huis is magie nodig. Daar is schrijver Erica Feldmann heilig van overtuigd. Ze schreef het HausMagick – Hekserij voor je huis, waarin ze uitlegt hoe je van je huis een plek maakt waar veiligheid, harmonie en zuiverheid belangrijke waarden zijn. Het enige toverachtige eraan is de manier waarop je die dingen in je huis brengt.

Je huis opruimen met hekserij

De lente staat bekend als hét seizoen om schoon schip te maken – maar waarom zou je dat niet elk seizoen doen? Dat heerlijk opgeruimde gevoel is iets wat je jezelf immers veel vaker gunt. Maar het loslaten van  spullen (en alle bijbehorende herinneringen) kan zo’n grote schoonmaak flink in de weg zitten.

Wat volgens Erica Feldmann dan kan helpen is een ‘banspreuk’.

Banspreuk voor een grote schoonmaak

  • Steek een witte kaars met een frisse geur aan, en zet het raam open.
  • Vraag een vertrouwd persoon om bij je te komen zitten, terwijl je de spullen een voor een doorneemt.
  • Deel je herinneringen, terwijl je afstand doet van de voorwerpen.
  • Betuig je dankbaarheid aan alles wat je wegdoet – in stilte, of door het hardop te zeggen.

Door bewust zijn van de spullen die je hebt én van de spullen waar je afscheid van neemt, creëer je ruimte in je huis en in je hoofd. Zo kun je terugkeren naar jezelf.

Benieuwd naar hausmagick?

In het Happinez nummer ‘De rijkdom van verbinding’  vind je nog veel meer tips, spreuken en rituelen voor hekserij in je huis. Dit nummer is verkrijgbaar in onze webshop.


Meer Happinez?

Volgend artikel
Theebladeren lezen: dit vertellen de losse blaadjes in je kopje
Theebladeren lezen: dit vertellen de losse blaadjes in je kopje