Terug naar overzicht

Zo word je een moderne heks

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Zo word je een moderne heks

Heksen zijn overal en dat is niet nieuw. Door de eeuwen heen is hekserij even bekend als omstreden. Maar Hekserij heeft ook veel moois te bieden.

Heksen geloven in de kracht van de natuur, ze werken met intenties, edelstenen en helende kruiden. Fanatieke heksen laten zich inwijden en zijn aangesloten bij een coven (heksenkring), maar als huis-tuin-en-keuken heks kun je ook al veel bewerkstelligen. Vijf praktische tips om de heks in jezelf naar boven te halen.

1. Werk met intenties

Heksen geloven in gedachtekracht. Als je je op een vraag of wens focust, dan komt het antwoord of de uitkomst op je pad. Probeer maar eens uit. Wat wens jij voor jezelf? Schrijf je wens op een klein papiertje, vouw dit dubbel en stop het in een doosje of envelop. Voeg hier een edelsteen aan toe die past bij jou en je wens, een voorwerp dat je in de natuur hebt gevonden en wat losse kruiden zoals rozenbottel, kattenkruid of kamille. Zet dit doosje op een centrale plek in je huis en brandt er op een vast moment een kaarsje bij, terwijl je aan de wens denkt en ervaart wat je erbij voelt. Verwacht geen wonderen, heb geduld.

2. Verzamel edelstenen

Edelstenen zijn niet weg te denken uit de hekserij. De mystieke amethist en labradoriet, de zachte rozenkwarts en de diepgravende zwarte obsidiaan. Alle edelstenen hebben betekenis en heksen zetten de kracht van stenen in om henzelf of dierbaren bij te staan in het leven. Maak je een rouwproces door? Draag amethist bij je. Deze steen helpt je verdriet toe te staan. Wil je een zuivere energie in huis? Leg bergkristal in het centrum van je huis op een bijzettafeltje of huisaltaar. Meer weten over kristallen én meteen inslaan? Kom naar de Happinez Giftshop op 10 t/m 22 december in Amsterdam óf ga naar de Happinez shop en ontvang jouw kristal de volgende werkdag in huis.

3. Bedenk spreuken

Heksen staan bekend om hun grote toverboek vol spreuken. Hebben ze dat echt? Ja, dat hebben sommige heksen echt. Spreuken zijn net als intenties woorden die een situatie ondersteunen. Dat kan simpel zijn of ingewikkeld; je kunt ze zelf verzinnen. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens de volle maan de spreuk uitspreken: ‘De energie van de volle maan geeft extra kracht aan wie dat nodig heeft.’ Denk daarbij aan de mensen die je deze levensenergie gunt, steek een kaarsje aan en leg er een edelsteen bij of wat verse kruiden. Het draait allemaal om focus en aandacht, heksen geloven dat alles met elkaar verbonden is.

4. Omarm je dromen

Als heks sta je open. Omdat je bewust aandacht schenkt aan alles om je heen, ga je ook meer zien. In dromen zul dat ook merken. Je onthoudt ze beter en ze bevatten meer details. Misschien doe je een (symbolische) ontdekking over een gebeurtenis in je leven of heb je vaker voorspellende dromen. Schrik hier niet van; het is een teken dat je je openstelt voor je onbewuste. Laat het toe en je zult merken dat het niet eng is, alleen maar fijn en ondersteunend.

5. Leg kaarten

Tarot- en orakelkaarten zijn voor iedere heks (in wording) een must. Het doen van leggingen helpt je door middel van symboliek naar je leven te kijken. Je krijgt een ander perspectief op zaken die je voorheen als vanzelfsprekend ervaarde. Een simpele legging om mee te beginnen is de driekaartlegging. Kaart één staat voor het verleden, twee voor het heden en drie voor de toekomst. Wat helpt als je net begint met het leggen van kaarten, is het stellen van een heldere vraag. Dat maakt het duiden een stuk makkelijker.

Zwarte magie

Zoals je dat met alles kunt, kun je hekserij ook op een negatieve manier inzetten. Met negatieve spreuken en intenties kun je ook effect berokkenen. Niet de bedoeling van hekserij, maar helaas gebeurt het wel. Heksen geloven dat je gebruik maken van zwarte magie als een boemerang terugkrijgt, dus je kunt er maar beter verre van blijven.

Meer lezen over hekserij?

In ons nieuwe nummer ‘De rijkdom van verbinding’ ( Nummer 7 – 2019 ) lees je meer over ‘Heksenmagie voor in je huis’. We vertellen je onder andere over; het zuiveren van je huis, je intenties versterken door te manifesteren en het beschermen van je eigen omgeving door de kracht van kruiden. Ons nieuwe nummer is vanaf vandaag te koop in de Happinez webshop en in de winkel.

Meer lezen?

 

Door anderen gelezen