Deze kristallen passen bij de maanfasen

Deze kristallen passen bij de maanfasen Deze kristallen passen bij de maanfasen Deze kristallen passen bij de maanfasen

Kristallen kunnen je begeleiden tijdens de maanfases. Voor elke maanfase is er een passend kristal. Leg het kristal in het maanlicht om hem te laden met energie. Of draag het kristal bij je dat past bij je behoefte van dat moment.

Dit zijn de kristallen per maanfase:

Nieuwe maan: aquamarijn

Als je een nieuw begin wilt maken, zou aquamarijn volgens kristalexperts helpen om je geest aan te scherpen en een doelgerichte beslissing te nemen. Dit kristal zou je focus en doorzettingsvermogen geven en je steunen bij het zetten van de juiste intentie. Ook zou hij de angst om te falen verminderen, waardoor je niet langer uitstelt, maar echt in actie durft te komen. Elk nieuw begin valt samen met het afscheid van oude patronen, relaties en gewoontes. Aquamarijn is dan ook de steen van het loslaten. Wat je misschien steeds vergeefs probeert, tot het ineens, rond de nieuwe maan vanzelf lijkt te gaan.

Wassende maan: rozenkwarts

Rozenkwarts staat vooral bekend als liefdessteen. Maar liefde gaat niet alleen over relaties: het gaat ook over de passie voor wat je écht wilt bereiken in je leven. Pas als jij ergens met heel je hart achterstaat, kun je het tot stand brengen. Door jezelf tijdens de wassende maan te omringen met rozenkwarts, zou je dat hartsverlangen kunnen bekrachtigen, waardoor je 100 procent in jezelf en je eigen groei kunt geloven. Rozenkwarts zou volgens kristalexperts dan ook de wilskracht versterken, die ook voortkomt uit het hart. Daarom is de rozenkwarts een perfecte steen om bij je te dragen als je een nieuw project bent begonnen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Eerste kwartier: carneool

Carneool is het kristal dat je zou helpen het hoofd koel te houden en pragmatisch beslissingen te nemen. Hij zou je sterken in het afmaken van een project dat je begonnen bent. Het is volgens kristalexperts een bestendigende, stabiliserende steen, een trouwe kameraad. Daarom is de carneool bijzonder geschikt om te dragen tijdens het eerste kwartier van de maan, als je de eerste stappen zet van een project of als je bezig bent een nieuwe routine vorm te geven in je dagelijkse leven. Carneool vergroot met zijn vrolijke rood-oranje tinten bovendien het plezier dat je beleeft aan de uitvoering van allerlei taken.

Springende maan: tijgeroog

Tijgeroog is de steen die je bewustzijn zou vergroten en je zou helpen om de dingen heel helder te zien. Hij zou inzicht geven in de wet van oorzaak en gevolg. Dat sluit feilloos aan bij de energie van de springende maan, die van je vraagt om je ideeën of projecten aan te scherpen, te verfijnen. Tijgeroog stelt je volgens kristalexperts in staat om je krachten wijs te gebruiken, zodat je zonder energieverspilling op weg gaat naar je doel. Met een tijgeroog in je nabijheid, zou je de kans vergroten dat je tijdens de springende maanfase succes kunt boeken.


Volle maan: zonnesteen

Tijdens volle maan zien we de weerspiegeling van het zonlicht op het volledige oppervlak van de maan. Je zou kunnen zeggen dat de volle maan het licht van de zon vangt en doorgeeft aan ons. Hetzelfde wordt gezegd van de zonnesteen, die vrolijk en optimistisch zou maken. Wil je de energie van de volle maan vangen in een kristal, dan is de zonnesteen dus een prachtige manier. Met een zonnesteen in je nabijheid zou je vrolijk blijven en beter opgewassen zijn tegen de intense emoties van de volle maan. Ook zou hij de onrust wegnemen, mocht de volle maan je wakker houden.

Afnemende maan: citrien

Als je tijdens de afnemende maan zin hebt om jezelf uit te drukken, iets moois te maken, dan is de gele citrien een fijne muse. Ook de citrien zou het zonlicht in zich dragen. Volgens kristalexperts geeft hij helderheid bij zelfonderzoek, waardoor je sneller en dieper contact kunt maken met je ware drijfveren en je creatieve bron. Hij zou een positieve houding versterken, waardoor je liefdevol en dankbaar naar jezelf en je creatieve uitingen kunt kijken. Koester deze steen als je meer zelfvertrouwen wilt uitstralen of als je meer overvloed in je leven wilt. Citrien zou je helpen om de juiste mindset te vinden.

Laatste kwartier: kwarts

Als tijdens het laatste kwartier het grote ‘onkruid wieden’ begint en jij afscheid neemt van dat wat niet meer bij je past, is het fijn om gebruik te maken van de helende en troostende energie van heldere kwarts. Bij afscheid nemen hoort ook altijd wat verdriet, en misschien spijt over de verloren tijd. Kwarts helpt je volgens kristalexperts om mild te zijn en jezelf en anderen te vergeven, waardoor een zuivere en spirituele healing plaats kan vinden. Kwarts zou ook de liefde voor jezelf vergroten en de helende krachten van andere stenen versterken.

Asgrauwe maanfase: bloedsteen

Tijdens de asgrauwe maanfase is het belangrijk om te werken aan je herstel door voldoende rust te nemen en goed voor jezelf te zorgen. De bloedsteen staat bij kristalexperts bekend om het vermogen je herstel te ondersteunen. Met een bloedsteen zou je meer innerlijke rust en acceptatie vinden, gevoelens van frustratie zouden oplossen en je zou je van binnen weer helemaal sereen voelen.

Zijn er nog wat kleine dingetjes die je zou willen opruimen? Dan zou een bloedsteen je net dat duwtje in de rug geven om de cleaning af te ronden. En dan ben je helemaal klaar om vol vertrouwen de volgende maancyclus in te gaan.

Meer lezen over kristallen?

Volgend artikel
De kracht van rozenkwarts
De kracht van rozenkwarts