De kracht van rozenkwarts

De kracht van rozenkwarts De kracht van rozenkwarts De kracht van rozenkwarts

Naam: Rozenkwarts  
Kleur: zachtroze tot donkerroze 
Symboliek: stimuleert liefde en eigenwaarde 
Chakra: 4e, het hartchakra 

Rozenkwarts

De rozenkwarts is een favoriet onder de edelstenen. Het is een populaire steen, die menigeen maar al te graag bij zich wil dragen, maar weet jij waarom dat precies is? In dit artikel vertellen wij jou alles over de rozenkwarts steen, haar werking en bij welk sterrenbeeld deze edelsteen het beste past.

Snel naar:

Rozenkwarts: betekenis en spirituele werking van deze steen

De zachtroze rozenkwarts steen doet haar kleur eer aan. De eigenschappen van deze steen hebben namelijk alles te maken met de liefde! Volgens de kristallenleer is de rozenkwarts de steen die liefde stimuleert (dus aantrekt!), je eigenwaarde een boost geeft en zorgt dat je openstaat voor vergeving en harmonie (en dus liefde). Een liefdevolle manier dus om jezelf dichter bij je emoties te brengen. Een steen met een mooi karakter.

Leuk feitje: de Egyptenaren waren al idolaat van de steen der liefde. Zij maakten maskers van rozenkwarts, om liefde en schoonheid te eren.

Benieuwd of rozenkwarts bij je past?

Wil je weten of rozenkwarts de behoeften kan vervullen die jij op dit moment hebt? Doe de test om te weten of deze edelsteen bij jou past.

Hoe gebruik je rozenkwarts?

Zoals eerder beschreven is rozenkwarts de steen die jou kan helpen bij het geven en ontvangen van liefde. Maar wat doe je er dan precies mee, wanneer je het kristal in huis hebt gehaald? Er zijn verschillende manieren waarop je jezelf met rozenkwarts kunt omringen. Neem de edelsteen bijvoorbeeld in je hand tijdens een meditatie. De rozenkwarts zou je liefdevolle intenties kunnen versterken. Maar ook in je broekzak schijnt een edelsteen een mooie bijdrage te kunnen leveren aan jouw dromen en doelen en je te helpen aarden. Het roze kristal houdt namelijk van (lichamelijk) contact. En heb je je wel eens gewaagd aan het pendelen met een kristal of het leggen van een kristalgrid? Lees hier meer over het maken van een kristalgrid.

De eigenschappen van de roze steen kunnen daarnaast een mooie stimulans zijn om die persoon waar je vaak aan denkt weer eens te bellen of een kaartje te sturen. En wie weet brengt die nieuwe hobby die je onlangs een ‘go’ hebt gegeven wel een mooie nieuwe vriendschap (is ook liefde!) op je pad.

Waar wordt rozenkwarts gevonden?

Al hebben de meeste rozenkwarts stenen die welbekende poederzachte roze kleur, ze zijn ook zeker te verkrijgen in een donkerroze tint. Overigens wordt rozenkwarts nog steeds overal ter wereld gevonden. Verschillende Afrikaanse landen zijn belangrijke leveranciers, maar ook in Canada, Argentinië, de Filipijnen en dichterbij huis in Spanje wordt de kristal uit kristalmijnen gewonnen.

Waar het kristal ook vandaan komt; in de Happinez Shop vind je alleen Fairtrade stenen. Hier lees je daar meer over.

Rozenkwarts en het hartchakra

Nu we weten dat rozenkwarts staat voor alles wat met liefde te maken heeft, klinkt het bijna logisch dat de steen ook een helende werking heeft op het hartchakra. Het hartchakra is het 4e chakra en door er een rozenkwarts op te leggen, zou je het hartchakra openen en in staat stellen de ware essentie van liefde en compassie te herkennen, te versterken en de energie in je lijf weer vrij te laten stromen.

Daarnaast wordt het veelzijdige kristal vaak gebruikt in de acupunctuur, waarbij de acupunctuurnaalden rozenkwarts kopjes bevatten.

De gouden driehoek

Heb jij wel eens van de gouden driehoek gehoord? Het wordt wel het bekendste trio in de kristallenleer genoemd. De gouden driehoek bestaat uit de bergkristal, de amethist en de rozenkwarts steen. Wanneer deze drie stenen uit de kwartsfamilie samen worden gebracht schijnen ze elkaars werking te versterken en harmonie te brengen in de ruimte waarin ze liggen. De bergkristal werkt daarbij reinigend, de amethist ontspannend en de rozenkwarts verzachtend.

Benieuwd welke kristallenset bij jou past?

Naast de gouden driehoek zijn er talloze kristallencombinaties, waarvan wordt gezegd, dat ze jou op de juiste manier kracht kunnen geven. Wil je graag weten welke kristallen het beste bij jou passen? Doe de test om jouw persoonlijke kristallenset te vinden.

Rozenkwarts en de maan

Dat de maan van invloed is op edelstenen is misschien niet nieuw voor je. Je kunt de heldere schijnsel aan de hemel gebruiken om jouw kristallen op te laden. Rozenkwarts is één van de stenen die zich geliefd voelt door de maan. Draag je de steen bij je tijdens de nachtelijke uurtjes, dan versterkt dit haar werking en geeft het jou de (wils)kracht die je nodig hebt om dat te doen waar je hart sneller van gaat kloppen.

Rozenkwarts en de sterrenbeelden

De keuze voor een bepaalde edelsteen heeft alles te maken met jouw passie en doelen in het leven. Toch heeft iedere edelsteen een lichtelijke voorkeur voor een bepaald sterrenbeeld. Of misschien moet je het andersom zien en zijn er een aantal sterrenbeelden die baat kunnen hebben bij het bezitten van een bepaald kristal. Het liefdevolle sterrenbeeld Weegschaal heeft graag een rozenkwarts steen op zak, omdat deze versterkt waar het sterrenbeeld al goed in is; liefde en harmonie geven en willen ontvangen. Ook de Ram kan baat hebben bij de liefdevolle eigenschappen van de roze steen, omdat dit sterrenbeeld moeite heeft met zich open te stellen voor liefde en emoties. Daarnaast is rozenkwarts dé aangewezen steen om de emoties van de Kreeft in toom te houden. Kijkend naar de natuurelementen, zijn vuurtekens en luchttekens de perfecte partners voor de roze kristal. Zij zou bij deze tekens zorgen voor de nodige balans in het leven.

Welke steen past bij jouw persoonlijkheid?

De kristallenleer leert ons dat iedere edelsteen bepaalde helende krachten bevat. En zo hebben wij als mens ook ieder onze eigen krachten (en zwakten). Wil jij weten welke steen het beste bij jouw persoonlijkheid past? Lees hier meer over kristallen en jouw persoonlijkheid.

Rozenkwarts reinigen

De roze steen is veelzijdig als het op reinigen aankomt, je kunt haar namelijk, net als de meeste edelstenen, reinigen met de elementen. Zo kun je ze begraven in de aarde of ze heel simpel onder stromend water houden. En daarnaast is de roze steen prima droog te reinigen. Meer over het reinigen van je stenen lees je hier.

Rozenkwarts opladen

Stap 2 is het activeren van de steen. Dit betekent eigenlijk dat je de energie van de steen weer oplaadt. Net als iedere edelsteen verliest rozenkwarts op den duur haar werking, doordat ze als het ware ‘leegloopt’, net zoals een batterij. Rozenkwarts is een steen die houdt van het maanlicht. Hoe lang je een edelsteen moet opladen, ligt aan het type steen. Leg je een rozenkwarts een nachtje in het schijnsel van de maan, dan kan ze er weer helemaal tegenaan. Lees hier hoe je dit het beste kunt doen. Ook houdt de roze kristal er van om tijd door te brengen met een bergkristal. Leg ze bijvoorbeeld een tijdje gezellig samen in een mooie schelp. Door te pendelen kom je erachter of de steen voldoende is opgeladen. Hier lees je daar meer over. Waar het kristal niet tegen kan, is fel zonlicht. Zorg er dus voor dat zij niet in een onbewaakt moment bij het raam in de zon ligt te bakken.

Rozenkwarts kopen en dragen

Ben jij overtuigd van de werking van rozenkwarts en wil je hem dolgraag in je bezit hebben? In de Happinez Shop heb je ruime keuze om een rozenkwarts steen en het formaat te vinden die het beste bij jou past.

Houd je er bijvoorbeeld van om het kristal altijd bij je te dragen? Kies dan voor een mooie ketting met rozenkwarts hanger, een armband van rozenkwarts steentjes of oorbellen waar de steen in is verwerkt. Ben je meer het ruwe bolster type? In de Happinez Shop vind je ook een prachtige ruwe variant van de steen. Die past heel mooi op je nachtkastje of naast je boeken in de boekenkast. Omdat de roze steen alles met liefde en het openstellen van je hart te maken heeft vind je hem ook in de vorm van een oogkussen, als guasha, of als Yoni-stick. De keuze is aan jou!

Rozenkwarts in de slaapkamer

Een rozenkwarts staat prachtig op je nachtkastje en bevat ook de perfecte werking voor in de slaapkamer. De steen biedt rust en ontspanning, wat een goede nachtrust en mooie dromen ondersteunt. Houd het kristal voor het slapengaan even in je hand, haal diep adem en breng je gedachten naar de kracht van de steen en de manier waarop het jouw nachtrust zal ondersteunen. Leg de steen daarna op je nachtkastje, onder je kussen of onder je matras. Slaap lekker!

Meer lezen over kristallen?

Volgend artikel
Welk kristallengrid past bij jou? (+ gratis bijpassende poster)
Welk kristallengrid past bij jou? (+ gratis bijpassende poster)