Zo gebruik je de kracht van kristallen in je huis

Zo gebruik je de kracht van kristallen in je huis Zo gebruik je de kracht van kristallen in je huis Zo gebruik je de kracht van kristallen in je huis

Aan edelstenen en kristallen worden veel positieve, helende krachten toegeschreven. Iedere soort heeft zijn eigen kenmerken en fysieke, spirituele en emotionele voordelen.

Welke stenen het beste passen bij jou, is heel persoonlijk en kan vandaag heel anders zijn dan morgen of volgende week. Soms kun je de kracht van edelstenen al voelen door ze alleen maar ergens neer te leggen. Wil je nog meer profiteren van de helende kracht van je verzameling stenen? Met deze zes rituelen voor in huis lukt het.

1 Altaar

Met een altaar geef je je intenties en verlangens een fysieke vorm. Daarmee geef je een hele krachtige boodschap af aan het universum. Een altaar hoeft helemaal niet ingewikkeld zijn: een plank of een klein tafeltje is al voldoende. Formuleer je intentie, kies de bijbehorende edelstenen en andere items uit die je een plekje in huis wilt geven, en stal ze uit op gevoel.

2 Nachtrust

Leg in huis edelstenen op je nachtkastje, in je kussenhoes of onder je matras om beter te slapen. Stenen die zorgen voor kalmte en ontspanning zijn bijvoorbeeld amethist, zwarte toermalijn, chalcedoon, maansteen of rozenkwarts. Vlak voordat je gaat slapen houd je de steen vast terwijl je een keer diep ademhaalt en je voorstelt hoe de energie van de steen je helpt om rustig de nacht door te komen. Leg de steen dan op de gewenste plek.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

3 Bad

Uitgebreid in bad gaan is sowieso al een heel fijn zelfzorgritueel, maar als je edelstenen aan het badwater toevoegt, maak je er echt iets speciaals van. Niet alle stenen kunnen goed tegen water, sommige gaan bijvoorbeeld roesten en andere zijn giftig, dus kies ze zorgvuldig. Veilige opties zijn agaat, amethist, bloedsteen, jade en labradoriet. Heb je geen bad? Een voetenbadje werkt ook. Of voeg de kracht van edelstenen toe aan je gezichtsverzorging met een jade gezichtsroller.


4 Drinkwater

Eenvoudig maar bijzonder: drinkwater met de kracht van edelstenen. Je maakt het door een paar trommelsteentjes (gladde steentjes) toe te voegen aan een glazen fles of pot met gefilterd water of bronwater. Laat het flesje tenminste 12 uren staan, eventueel in het zon- of maanlicht, en verwijder de stenen voordat je het drinkt. Zoals altijd kies je de edelstenen op basis van wat je nu nodig hebt. Zo zorgt citrien voor nieuwe energie en helpt shungiet je om te aarden. Verzeker je er wel van dat je stenen gebruikt die geen schadelijke stoffen zoals lood of kwik bevatten.

5 Grid

Je maakt een grid in huis door je edelstenen in een specifieke vorm te plaatsen. Het maken van zo’n grid is op zichzelf al een heel mindfulle, meditatieve bezigheid, maar helpt ook om een intentie extra krachtig te maken. Net als bij een altaar kun je de kristallen in een grid intuïtief en op gevoel plaatsen. Gebruik je liever een voorbeeld, dan vind je online (bijvoorbeeld op Pinterest) talloze crystal grids om je te inspireren.

6 Lichaamscontact

Door stenen op je lichaam te leggen, vooral rechtstreeks op je chakra’s, kun je energieblokkades opheffen. Bepaal eerst met welk chakra je wilt werken en kies dan een steen die bij dit chakra past. Ga op je rug liggen, plaats de steen op het chakra dat je wilt openen of helen en visualiseer hoe de energie van de edelsteen zich via het chakra door je lichaam verspreidt. Sluit je ogen en blijf zo lang liggen als je voelt dat nodig is.

Wil je je collectie edelstenen uitbreiden?

Ook als interieuraccessoire of als sieraad kunnen kristallen je welzijn positief beïnvloeden. In onze shop vind je een groot assortiment edelstenen.

Leer meer over kristallen:

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
De kracht van kristallen: 6 vragen beantwoord
De kracht van kristallen: 6 vragen beantwoord