Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan

Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan

Een kristal is als een brokje DNA van de aarde, waarin miljoenen jaren aan energie zijn opgebouwd. Maar wist je ook dat je edelstenen kunt reinigen en herladen?

Normaal gesproken wordt een steen ontladen en geladen in natuur. De aarde fungeert namelijk ook als een natuurlijke reiniging voor het kristal. Zo kan de edelsteen negatieve energie kwijt en laadt het zich weer op met positieve energie. Maar ook als je zelf aan de slag wilt met edelstenen kun je je hart ophalen, zeker tijdens een volle maan.

Zo reinig je kristallen

Voordat je een steen oplaadt is het belangrijk om het te ‘ontladen’, want anders barst hij letterlijk van de energie. Je kunt kristallen makkelijk reinigen door ze in een bak met aarde te begraven. Sommige stenen kun je reinigen met water maar let op, niet allemaal! Een andere manier is het maken van een kristalbedje. Edelstenen zoals Hematiet hebben van zichzelf een reinigende werking en zijn daarmee geschikt om energieën van andere kristallen te absorberen.

De kracht van het maanlicht

Door het reinigen is je de steen weer ‘gereset’, en klaar voor nieuwe energie. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar eigenlijk is het een stappenplan dat we vaker gebruiken: eerst resetten, opladen en heractiveren. Het licht van de (volle) maan is een natuurlijke bron van energie voor edelstenen. Met onderstaand ritueel leer jij ook zelf om je stenen op te laden in het maanlicht.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past

  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer

  • Cadeau: koperen tongschraper


How-to: kristallen opladen bij volle maan:

Elke maand, met het licht van de volle maan, kun je dit ritueel uitvoeren.

  1. Pak een schaaltje, vul dit met water en leg je stenen erin, met de intentie om ze te zuiveren en op te laden met positieve energie.
  2. Laat de stenen de hele nacht in het volle maanlicht staan.
  3. Dep de stenen als laatste voorzichtig droog met een doek. Zo kunnen de kristallen zich weer zuiver focussen op jouw energie.

Meer lezen over de volle maan?

Volgend artikel
Aarden: wat is het precies en hoe doe je het? 6 tips
Aarden: wat is het precies en hoe doe je het? 6 tips