Terug naar overzicht

Het is volle maan: zo slaap je vannacht wél goed

Categorie
Het is volle maan: zo slaap je vannacht wél goed

Vandaag om 16:20 uur staat er weer een volle maan aan de hemel. Betekent dat voor jou ook altijd een nacht vol intense dromen en weinig slaap? Deze 5 tips doen wonderen voor je nachtrust – zelfs als de maan op volle kracht is.

Waarom we slecht slapen tijdens volle maan

Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald en je vol zit met energie. Wie zich hier bewust van is, kan er slim mee omgaan. Maar als iemand geen weet heeft van de invloed van de maan, kan het ook verwarrend zijn. De nadelen van die toegenomen energie zijn: een slechte nachtrust, intense dromen, onrust en slaapwandelen. Door die slechte nachtrust zijn we bovendien overdag prikkelbaar en emotioneel.

Tip 1: geef jezelf de tijd

Ga tijdens een volle maan niet te laat naar bed, zodat je niet het gevoel hebt dat je meteen móet slapen. Om je geest tot rust te brengen kun je een fijne yoga-oefening doen. Een stevige yogamat helpt je rug ontlasten zodat je ontspannen in bed kunt stappen.

Tip 2: probeer een slaapmeditatie

Een meditatie helpt je sneller in slaap te vallen en kalmeert je geest. Bovendien kan de volle maan die jou zo onrustig maakt, je meditatie juist intenser maken: hij versterkt alles, dus ook je meditatie. Via Youtube kun je er een heleboel vinden – kies een stem die jou een prettig, kalm gevoel geeft.

Tip 3: verbruik je energie overdag

Maak gebruik van de bak energie die de volle maan je geeft, en put jezelf flink uit. Een stevig eind fietsen, een rondje hardlopen, anderhalf uur bikkelen in de sportschool of een potje door de kamer dansen met je wildste moves: allemaal een goede manier om de energie kwijt te raken. Wat je ook doet, zorg in ieder geval dat je buiten komt: hoe meer je jezelf blootstelt aan daglicht, hoe beter je ’s avonds slaapt.

Tip 4: omarm je onrust

Altijd een goed idee als je onrust voelt: even gaan zitten en het gevoel over je heen laten komen. Er niet tegen vechten, maar het gewoon aandachtig bekijken. Daarmee verdwijnt het misschien niet direct, maar je zult zien dat het zachter wordt.


Tip 5: schrijf het op

Tijdens een volle maan staan de (vrouwelijke) maan en de (mannelijke) zon volgens de astrologie in tegenoverstelde constellaties. Hierdoor ervaar je vaak een worsteling tussen je gevoel en je verstand.

Vergeet niet dat al je emoties tijdens deze maanfase versterkt worden, dus ook je negatieve gevoelens. Sta daarom kort stil bij wat je voelt of schrijf je emoties op. Probeer hierna je focus te verleggen: wat ging er vandaag goed? En waar ben je dankbaar voor? Dit helpt je om met een positieve mindset naar dromenland te vertrekken.

Door anderen gelezen