Zo slaap je tijdens volle maan wél goed

Zo slaap je tijdens volle maan wél goed Zo slaap je tijdens volle maan wél goed Zo slaap je tijdens volle maan wél goed

Slaap jij ook altijd zo slecht rondom volle maan? Of krijg je te maken met intense dromen? Deze 5 tips doen wonderen voor je nachtrust – zelfs als de maan op volle kracht is.

Waarom we slecht slapen tijdens volle maan

Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald en je vol zit met energie. Wie zich hier bewust van is, kan er slim mee omgaan. Maar als iemand geen weet heeft van de invloed van de maan, kan het ook verwarrend zijn. De nadelen van die toegenomen energie zijn: een slechte nachtrust, intense dromen, onrust en slaapwandelen. Door die slechte nachtrust zijn we bovendien overdag prikkelbaar en emotioneel.

Tip 1: geef jezelf de tijd

Ga tijdens een volle maan niet te laat naar bed, zodat je niet het gevoel hebt dat je meteen móet slapen. Om je geest tot rust te brengen kun je een fijne yoga-oefening doen. Een stevige yogamat helpt je rug ontlasten zodat je ontspannen in bed kunt stappen.

Tip 2: probeer een slaapmeditatie

Een meditatie helpt je sneller in slaap te vallen en kalmeert je geest. Juist tijdens volle maan draaien je gedachten op volle toeren. Om dit een halt toe te brengen, kun je het best een slaapmeditatie doen. Deze zijn zo ingestoken dat je sneller in (diepe) slaap komt. Via Youtube kun je een heleboel fijne slaapmeditaties vinden. Ook kun je onderstaande slaapoefening doen.

Tip 3: verbruik je energie overdag

Put jezelf flink uit om te zorgen dat je ’s avonds écht moe bent. Ga een stevig eind fietsen, een rondje hardlopen, een uurtje bikkelen in de sportschool of een potje door de kamer dansen met je wildste moves: allemaal een goede manier om de energie kwijt te raken. Het prettigst is bewegen in de buitenlucht; hoe meer je jezelf blootstelt aan daglicht, hoe beter je ’s avonds slaapt.

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Tip 4: omarm je onrust

Altijd een goed idee als je onrust voelt: even gaan zitten en het gevoel over je heen laten komen. Er niet tegen vechten, maar het gewoon aandachtig bekijken. Daarmee verdwijnt het misschien niet direct, maar je zult zien dat het zachter wordt.


Tip 5: schrijf het op

Tijdens een volle maan staan de (vrouwelijke) maan en de (mannelijke) zon volgens de astrologie in tegenoverstelde constellaties. Hierdoor ervaar je vaak een worsteling tussen je gevoel en je verstand.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Vergeet niet dat al je emoties tijdens deze maanfase versterkt worden, dus ook je negatieve gevoelens. Sta daarom kort stil bij wat je voelt of schrijf je emoties op. Probeer hierna je focus te verleggen: wat ging er vandaag goed? En waar ben je dankbaar voor? Dit helpt je om met een positieve mindset naar dromenland te vertrekken.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over de volle maan?

Zo gebruik je de kracht van de volle maan.

Volgend artikel
Wat is jouw Ayurveda-type? Dit zegt het over je seksleven
Wat is jouw Ayurveda-type? Dit zegt het over je seksleven