De volle maan op 27 december 2023 heeft effect op jouw kerstdagen

De volle maan op 27 december 2023 heeft effect op jouw kerstdagen De volle maan op 27 december 2023 heeft effect op jouw kerstdagen De volle maan op 27 december 2023 heeft effect op jouw kerstdagen

Op 27 december 2023 om 01:32 uur is het volle maan. Dit is de laatste volle maan van het jaar, op de dag na kerst. De volle maan vindt plaats in het huiselijke teken Kreeft.

Volle maan december 2023

Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Steenbok. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de volle maan van december 2023.

De volle maan in december wordt ook wel ‘koude maan’ genoemd. In december begint de winter en worden de nachten echt koud. Dat is waar de volle maan van december haar naam aan te danken heeft.

De volle maan van 27 december vraagt om zachtheid. Als er iets is wat het teken Kreeft kenmerkt, is dat het wel. Kreeft houdt ervan om zich terug te trekken. Thuis is waar Kreeft het liefste is, want daar is het veilig, bekend en fijn. Deze energie is tijdens de kerstdagen al voelbaar, waardoor je extra kunt genieten van tijd doorbrengen met je dierbaren. Je wil ze maar al te graag goed verzorgen. Heeft iedereen nog iets te drinken? Is er iemand die nog wat te eten lust? Jouw bezoek zal niets tekort komen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Daarbij herinnert een volle maan in het teken Kreeft ons eraan dat we niet altijd een masker op hoeven te zetten om leuk gevonden te worden. Thuis ben je wie je bent en hoef je je niet anders voor te doen. Je dierbaren houden van jou om wie je echt bent, niet om wat je hebt bereikt of om hoe knap je bent.

De invloed van Steenbok

Toch kun je de behoefte voelen om alsmaar meer te willen bereiken, meer te willen laten zien. Dat is de invloed van Steenbok, het teken waar de zon momenteel in staat. Je kunt de neiging hebben om hard en streng te zijn voor jezelf. Steenbok heeft het soms moeilijk met ontspannen, met even niets nuttigs doen. Het liefst is dit teken altijd druk met stappen maken en doelen bereiken, ook als dat betekent dat hij daardoor minder thuis is, met de mensen van wie hij het meest houdt om zich heen.

Voor de Kreeft is juist niets belangrijker dan dat. Een fijn, knus thuis, waar dierbaren altijd welkom zijn. Die twee uitersten kunnen botsen rondom de volle maan. Dit kan stemmingswisselingen veroorzaken, maar maak je daar niet te druk om. Teruggetrokken in jouw veilige, bekende omgeving is dat niets wat de andere aanwezigen nog niet van je kennen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert