Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou

Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou

Ongeveer iedere dertig dagen verplaatst de zon zich naar een nieuw sterrenbeeld. Dan staat de hele maand in het teken van dit sterrenbeeld en dat voelen we allemaal. Zodoende start op 22 december 2023 het Steenbok-seizoen. Een maand waarin je (ongeacht je eigen horoscoop) profiteert van de praktische aanpakkers-energie van dit sterrenbeeld. Daarmee sluiten we het feestelijke Boogschutter-seizoen af. Het is tijd om te focussen op het nieuwe jaar!

Steenbok-seizoen

Saturnus is de heersende planeet van het teken Steenbok, wat de serieuze ondertoon van dit seizoen verklaart. Zo is Saturnus de planeet van grenzen, regels, limieten, organisatie en verantwoordelijkheid. Het is de strenge ouder die je stimuleert om je doelen te behalen. En niet met een mager zesje, maar slagen met een dikke tien. Saturnus wil dat je opgroeit en blijft groeien en zal je daarom uitdaging na uitdaging voorschotelen. Daarom is Steenbok, het teken dat zo nauw verbonden is met Saturnus, de go getter van de dierenriem. De Steenbok is gedreven en berekenend, altijd onderweg naar het volgende doel om te behalen. Dit teken werkt hard, soms zelfs te hard. Hoewel hij het niet direct toegeeft, wil de Steenbok maar al te graag dat anderen zien hoe hard hij werkt. Stilzitten is niet echt voor hem weggelegd, want hij voelt zich op z’n best als hij bergen werk verzet. 

Lees ook: dit moet je weten over de invloed van Saturnus

Bergen werk verzetten doet de Steenbok het liefst volgens de regels. Dit teken gaat liever niet zijn eigen weg als duidelijk is hoe je het beste een bepaald doel kunt bereiken. Waarom zou je een succesformule aanpassen als je weet dat de formule werkt? Dat is typisch iets voor de Steenbok. Dit teken is dan ook erg traditiegetrouw en doet dingen zoals ze ‘horen’. Bekendstaan als rebels of tegendraads is een nachtmerrie voor ze, omdat ze veel geven om hun goede reputatie en status.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Terugblikken (en pas daarna vooruitkijken)

Hoewel het voor de Steenbok lijkt alsof het ultieme doel nooit bereikt is, is het goed om jezelf te dwingen om even niet vooruit te kijken. Sta in plaats daarvan stil bij het afgelopen jaar. Waar heb je je dit jaar mee bezig gehouden? Wat heb je bereikt? Waar ben je trots op? Omdat de Steenbok vrij kritisch kan zijn, vooral naar zichzelf toe, is het belangrijk dit even opzij te zetten. Focus op dat gevoel van trots, van overwinning. Focus op hoe fantastisch het is dat je er weer (bijna) een jaar vol groei en ontwikkeling op hebt zitten. Dompel jezelf volledig onder in dat gevoel. Pas daarna is het tijd om vooruit te kijken.

Lees ook: sta stil en reflecteer tijdens de winterzonnewende

En dat is iets wat de Steenbok maar al te graag doet. De Steenbok is een aanpakker en deze maand ben jij dat dus ook. Maak gebruik van de praktische, doeltreffende energie van dit sterrenbeeld nu we daar met zijn allen van kunnen profiteren. Neem de tijd om niet alleen te reflecteren op je prestaties, maar ga ook aan de slag met een plan van aanpak voor 2024. Waar wil je in het nieuwe jaar mee aan de slag? Wat wordt je volgende stap? Hoe ga je je dromen waarmaken? Let wel: bigger is better gaat lang niet altijd op. Mooie doelen voor 2024 kunnen ook zijn: meer rust voor jezelf inbouwen, meer tijd spenderen met je dierbaren of minder werken en meer ontspannen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer weten over astrologie?

Dit zijn de eigenschappen van de 8 planeten.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner
Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner