Saturnus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Saturnus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Saturnus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Saturnus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Net als de maan, heeft ook Saturnus invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van Saturnus. 

Heb je weleens aan een groot project gewerkt, een huis verbouwd of een groot werkstuk gemaakt? Dan heb je kennis gemaakt met Saturnus-kwaliteiten. Begrenzing, controle, geduld, groots denken en ambities, dat zijn de eigenschappen die bij Saturnus horen. Deze planeet hecht veel belang aan de structuur. Als die goed is, komt de rest ook wel in orde.

Kenmerken van Saturnus

  • Mythologie: God van de landbouw
  • Energie: structuur, begrenzing en controle
  • Planeet van: de vaderfiguur, leiders, ondernemers, politici en architecten
  • Kracht: verantwoordelijkheid nemen
  • Verwant sterrenbeeld: Steenbok
  • Kleur: zwart
  • Element: aarde

Saturnus als vaderfiguur

Saturnus is diegene die verantwoordelijkheid neemt voor de situatie als anderen het liefst weglopen. Hij heeft iets in zich van een strenge, maar betrouwbare vaderfiguur, die weliswaar niet zo van knuffelen houdt, maar die er wel altijd voor je is. Je kunt je voorstellen dat Saturnus het archetype is van de vader, maar ook van leiders, ondernemers die een grote zaak opbouwen, politici en architecten.


Gevangen

Saturnus wordt vaak neergezet als een bron van beproevingen. Je loopt tegen je Saturnus aan als je eindeloos gevangen lijkt te zitten in een situatie. Terwijl je zelf de sleutel hebt van die gevangenis. Het jezelf opleggen van beproevingen is typisch iets voor Saturnus. Verder heeft Saturnus ook iets met het begrip karma. Het is Saturnus die denkt dat je moet lijden omdat je een karmische schuld af te lossen hebt, maar Saturnus geeft ook karmische beloning. Die komt als je je huiswerk goed hebt gedaan, je schulden hebt afgelost en hard hebt gewerkt voor je droom. Dan is het tijd om te spelen en te genieten. Daarom zie je bij mensen die een sterke Saturnus in hun horoscoop hebben vaak dat ze naarmate ze ouder worden, steeds meer lol in hun leven hebben.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Timing

Verder is Saturnus belangrijk bij de timing van dingen. Maak je een meerjarenplan? Ben je toe aan de volgende stap? Kun je de knoop al doorhakken? Het is jouw Saturnus die zegt: this is the moment! Heb je het gevoel dat je vastzit in de energie van Saturnus? Is controle te belangrijk voor je, reageer je star, kun je alleen nog maar aan werk denken en in termen van moeten? Zoek het element lucht op en zorg voor meer vuur in je leven. Ga vliegen, ga op reis, beklim een berg, neem afstand, relativeer en lach om jezelf.

Beeld: fotografie door Harold Pareira, styling door José Spaans

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten