Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou

Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou

Ongeveer iedere dertig dagen verplaatst de zon zich naar een nieuw sterrenbeeld. Dan staat de hele maand in het teken van dit sterrenbeeld en dat voelen we allemaal. Zodoende start op 22 november 2023 het Boogschutter-seizoen. Een maand die draait om gezelligheid, zingeving en genieten van grote én kleine dingen. Daarmee sluiten we het intense Schorpioen-seizoen af.

Boogschutter-seizoen

De afgelopen maand stond vooral in het teken van naar binnen keren en de focus leggen op dat wat zich daar afspeelt. De Schorpioen gaat verdriet, boosheid of andere zwaarte niet uit de weg; dit sterrenbeeld kijkt duisternis recht in de ogen. Die intensiteit mogen we nu achter ons laten, want de maand van de Boogschutter draait om thema’s van heel andere aard. Geluk, overvloed, gezelligheid, filosofie, avontuur, optimisme. Boogschutter leert ons te genieten van grote én kleine lichtpuntjes, zelfs als we ze niet direct kunnen zien.

Lees ook: ken jij je ascendant al? Dit moet je weten over je ’tweede sterrenbeeld’

En dat is een fijne energie in de aanloop naar de feestdagen. We krijgen zin om mooie herinneringen te maken met de mensen om ons heen, maar ook om onze horizon te verbreden. We zijn nieuwsgierig naar andere visies en culturen en optimisme voert de boventoon. En dat heeft hele prettige gevolgen. Zo is het heel goed mogelijk dat het voelt alsof je zelfvertrouwen een boost krijgt deze maand. Je krijgt zin om dingen te ondernemen die je nooit eerder gedaan hebt. Misschien vind je ze hartstikke spannend, maar daar laat je je zeker niet door tegenhouden. Dat maakt het Boogschutter-seizoen een uitstekend moment om, bewust en onbewust, nieuwe of verloren passies te (her)ontdekken.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

De invloed van planeet Jupiter

Deze positieve invloed hebben we te danken aan de heersende planeet van het teken Boogschutter, Jupiter. Jupiter staat ook wel bekend als de geluksplaneet. Jupiter gaat over enthousiasme, expansie, de behoefte om van het leven te genieten en je kennis te verbreden. Dat wil niet zeggen dat er deze maand alleen maar goede, leuke dingen op je pad komen. De energie van Jupiter leert je juist om je door tegenslag niet uit het veld te laten slaan. Niet elke dag kan leuk zijn, maar het is belangrijk om hoop te houden dat de wereld er morgen weer een stuk beter uit kan zien.

Lees ook: Boogschutter, dit is jouw mindset volgens je sterrenbeeld

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer weten over astrologie?

Mars retrograde is in volle gang – dit merk je ervan

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit is hoe de planeet Jupiter jou geluk en groei brengt
Dit is hoe de planeet Jupiter jou geluk en groei brengt