Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou

Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou

Op 23 oktober verschuift de zon naar het mystieke sterrenbeeld Schorpioen. Waar het Weegschaal-seizoen stond voor balans en harmonie, vraagt dit waterteken je naar binnen te keren en de focus te leggen op dat wat zich daar afspeelt.

Schorpioen-seizoen

Schorpioen is een vast waterteken, wat betekent dat het staat voor stabiliteit en vastberadenheid. Daarbij is Schorpioen ook het teken dat wordt geassocieerd met intense emoties. De Schorpioen kent de hoogste pieken en de diepste dalen. En hoewel het niet altijd prettig of gemakkelijk voelt, vraagt dit seizoen ons om precies dat te doen: de donkere delen van onszelf te verkennen.

Omdat het teken Schorpioen gaat over thema’s als de dood en wedergeboorte is er geen andere mogelijkheid dan diep gaan. Dat geldt op alle vlakken. Zo kun je deze maand extra behoefte hebben aan intimiteit. Je wil dat gesprekken met je dierbaren gaan over dingen die er echt toe doen. Je gaat oppervlakkige kennissen deze maand liever uit de weg. Kijk er niet gek van op dat je weinig zin hebt om nieuwe mensen te ontmoeten en om de hele avond aan smalltalk te doen. De Schorpioen kijkt immers het liefst van een afstandje toe, zonder ook maar enige informatie over zichzelf te delen.

Diep graven

Dat heeft te maken met het mysterieuze karakter van de Schorpioen. Dit teken is gek op het achterhalen van de waarheid en doorziet iedere façade. Favoriete onderwerpen om in te duiken zijn degenen die worden gezien als taboe. Zo interesseert het occulte de Schorpioen mateloos, net als alles wat met seks te maken heeft. Met dat laatste onderwerp heeft de Schorpioen hoe dan ook een hele bijzondere connectie. Dat heeft dit teken te danken aan haar heersende planeet, Pluto. Deze planeet gaat over onderwerpen als macht, de dood, (weder)geboorte, duisternis, psychologische processen en ja, seks.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Wat dat voor ons betekent? Dat deze maand vooral heel geschikt is om terug te komen bij jezelf. Je diepste, donkerste, meest verborgen zelf. Je kunt daarbij tegen problemen aanlopen. Misschien maak je je ineens druk dat je partner te ver van je af is gaan staan, dat jullie intimiteit of verbinding zoek is. Misschien merk je dat je op andere vlakken gevoeliger bent dan anders, de behoefte voelt om veel te (over)denken. Of misschien krijg je te maken met jaloerse gevoelens. Wees je ervan bewust dat de Schorpioen erg gevoelig is voor jaloezie. Neem op tijd en voldoende de tijd om je terug te trekken, dan levert deze maand je vooral veel mooie inzichten op, afkomstig vanuit het diepste, donkerste stukje van jezelf.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer weten over astrologie?

De 12 sterrenbeelden als collega: zegen of drama?

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner
Juno in je geboortehoroscoop: dit zegt het over je ideale partner