Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou

Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou

Het Weegschaal-seizoen begint op 23 september. Tegelijk met het begin van de herfst beweegt de zon zich naar het teken Weegschaal. Dat merken we allemaal, hoe je horoscoop er ook uitziet.

Weegschaal-seizoen

Met de start van het Weegschaal-seizoen ronden we het praktische Maagd-seizoen af. Deze maand draaide onder andere om orde scheppen in de chaos en het aanmeten van gezonde, goede gewoontes. Nu we die smaak (weer) te pakken hebben, komt Weegschaal om het hoekje kijken om te zorgen voor balans. Dat is waar aankomende maand om draait.

Dat betekent dat het tijd is om te reflecteren én vooruit te kijken. De zomer is voorbij en we gaan steeds meer tijd binnenshuis doorbrengen. Dat betekent spiritueel gezien dat het tijd is om naar binnen te keren, de balans op te maken. Hoe gaat het met je? Wat heb je dit jaar, tot nu toe, meegemaakt? Wat wil je dit jaar nog graag bereiken? Waar wil jij je meer op focussen? En wat neemt teveel van je ruimte of energie in beslag? Alles om meer harmonie aan te brengen in je leven.

Verbinding

En laat harmonie nou net zijn waar de Weegschaal zo dol op is. Harmonie, vrede en schoonheid zijn de grote liefdes van de Weegschaal, net als de liefde zelf. Met planeet Venus als heerser, ligt de nadruk deze maand meer dan ooit op je verbinden. Met een (potentiële) partner, met je vrienden, familie. De energie van de Weegschaal is sociaal. De aandacht is deze periode dan ook meer gericht op de ander dan op jezelf. Dat kan een fijne boost geven aan je relaties, maar het kan er ook voor zorgen dat je grenzen aangeven ineens voelt als iets onmogelijks.

Ontdek ook onze online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos
  • Ervaar meer innerlijke rust
  • Alleen in mei: 10,- korting met code MINDFUL10

Dat komt omdat de Weegschaal geneigd is om teveel water bij de wijn te doen, om teveel mee te gaan in wat een ander wil. Een eigen mening of visie lijkt ineens een stuk minder belangrijk. Let wel: er is niets mis met rekening houden met anderen, maar ook jouw mening mag er zijn en ook jouw stem mag gehoord worden.

Oneindig afwegen

Weegschaal voelt de neiging om alle mogelijkheden oneindig af te wegen. Gerechtigheid is heel belangrijk voor dit teken. Daarom moeten alle verhalen worden gehoord en iedere optie moet worden afgewogen voor er een keuze wordt gemaakt. En dan nog vindt de Weegschaal het niet prettig om degene te zijn die de knoop doorhakt. Mensen teleurstellen past niet bij het harmonieuze wereldbeeld van dit sterrenbeeld.  

Deze invloed is tot 23 oktober voelbaar. Op die dag beweegt de zon zich naar het teken Schorpioen, waarmee het Schorpioen-seizoen geopend wordt.

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Weegschaal

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Weegschaal.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven