Venus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten

Venus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten Venus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten Venus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten

Venus heeft, net als de maan, invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben velen behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden de andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van Venus. 

Wanneer heb jij je voor het laatst mooi gemaakt, jezelf op en top vrouw gevoeld? Wanneer was je vol zelfvertrouwen over je vrouwelijke kwaliteiten, charmant, oogverblindend, zacht en aantrekkelijk? Kun je sterk zijn op een zachte manier? Dan ben je een dochter van de planeet Venus. De energie van Venus is aanwezig als ik-denken plaatsmaakt voor wij-denken. Als je op zoek gaat naar het beste voor iedereen, als je compromissen sluit. De Venus-energie is nodig om relaties aan te gaan, niet alleen met de allerliefste, maar ook met vrienden of familie. Venus is altijd op zoek naar dat wat mensen met elkaar gemeen hebben.

Venus kenmerken

Mythologie: Godin van de liefde
Energie: vrouwelijkheid, zachte kracht
Planeet van: jonge vrouwen, fotomodellen, kunstenaars, musici en kunstverzamelaars
Kracht: compromissen sluiten
Verwante sterrenbeelden: Stier en Weegschaal
Kleur: groen
Element: aarde

Schoonheid

Venus zoekt naar de schoonheid van de dingen. Naar mooie beelden en geluiden. Venus is de planeet van jonge vrouwen, fotomodellen, kunstenaars, musici en kunstverzamelaars. Ze heeft een materialistisch kantje. Daarom omringt ze zich graag met luxe dingen zoals juwelen, zijde, prachtige schoenen. Niet zozeer om te pronken, maar om ze te koesteren. Venus verstaat ook de kunst van het investeren. Je energie in iets stoppen en rustig afwachten hoe het groeit. Vanuit de positie die vrouwen traditioneel innamen is haar band met materiële zaken niet zo vreemd.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10


Rijkdom

Vroeger was trouwen met een rijke man de enige manier voor vrouwen om vooruit te komen in het leven. Dus eerst de ring, dan de liefde. Daarom speelt Venus niet alleen een rol bij het smeden van een liefdesband, maar ook bij het sluiten van verstandshuwelijken. Haar energie is niet passief, er moest sprake zijn van gelijkwaardigheid en de uitwisseling van ‘rijkdommen’. Dat kan de vorm krijgen van ‘mijn schoonheid in ruil voor jouw rijkdom’, maar in zijn puurste vorm is dat mijn hart voor het jouwe.

Het lijden van Venus

Venus is goudeerlijk en rechtvaardig. Maar als ze het moeilijk heeft of boos is, kan ze erg mysterieus zijn. Ze vindt het niet ‘gepast’ om anderen lastig te vallen met haar emoties. Of ze is bang dat het conflict uit de hand loopt. Zo kan ze in relaties het punt bereiken dat ze teveel van de ander accepteert. Als het einde van een relatie is gekomen, lijdt ze als geen ander. Maar als de liefde weer opbloeit, is alles vergeten en wordt ze opnieuw geboren uit de zee, als de Venus van Botticelli.

Beeld: fotografie door Karin Nussbaumer, styling door Tilly Hazenberg, visagie door Margot van Essen

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten