Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Mars heeft, net als de maan, invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en hebben velen behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden de andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van Mars. 

De uitdrukking luidt: ‘Als een rode lap voor een stier’. Die lap is niet voor niets rood. Als je ooit blind bent geweest van woede (en wie is dat niet?), dan begrijp je wat daarmee wordt bedoeld. Iemand heeft iets gedaan of gezegd waardoor er in je hoofd kortsluiting is ontstaan en je kunt niets anders meer dan slaan, gillen of stampvoeten. Is dat verstandig? Nee. Maar als Mars het overneemt, heb je te maken met puur fysieke energie, een rauw overlevingsinstinct, dat moet eruit en er zijn geen wijze woorden tegenin te brengen.

Mars

Mythologie: Romeinse oorlogsgod
Energie: vurig, fysiek, rauw overlevingsinstinct
Planeet van: (jonge) mannen, sportmensen, soldaten en mensen die met ijzer werken
Kracht: grenzen opzoeken en risico’s nemen
Verwant sterrenbeeld: Ram
Kleur: rood
Element: vuur

Mars versus Venus

Maar niet alle strijd komt voort uit blinde woede. Je kunt ook vechten voor een goede zaak. Dan vlamt Mars ook in je hart, maar je hebt zijn energie onder controle. Het is niet langer een bosbrand die wild om zich heenslaat, maar een krachtig kampvuur, dat je warm houdt. De puur lichamelijke beleving van seksualiteit is het werk van deze planeet, maar pas als Venus meedoet, ontstaat de bedwelmende cocktail van liefde en erotiek. Daarom horen deze planeten bij elkaar.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Het winnen van een voetbalwedstrijd, het ijzerdrukken in de sportschool… Dat is het terrein van Mars die zijn spieren wil laten zien, zijn kracht wil voelen. De planeet hoort bij (jonge) mannen, die impulsief en vol testosteron hun grenzen opzoeken en risico’s nemen. Ook sportmensen, soldaten en mensen die met messen of ijzer werken zijn verbonden met deze planeet. Maar ook vrouwen worden kwaad, zijn soldaat of worden topsporter. Mars discrimineert niet naar sekse. Toch zie je vaak dat vrouwen zich meestal meer op hun Venus-stuk richten dan op hun Mars-energie. Dat geldt tot hun vruchtbare (Venus) periode voorbij is. Daarna laten ze hun Mars-energie de vrije loop.

Mars is niet echt een teamplayer, de gevoelens van anderen interesseren hem niet, hij vindt het belangrijker dat alles gaat zoals hij wil. Dus als je iets voor elkaar wilt krijgen, snel een beslissing moet nemen of voor jezelf moet opkomen, dan is het tijd voor Mars.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten
Neptunus en haar invloed op jou: dit moet je erover weten