Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven

Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven

Je Venusteken kan je een hoop vertellen over jouw liefdesleven. Dat komt omdat Venus in de astrologie staat voor liefde, verbinding en harmonie. Jouw Venusteken kan je dus informatie geven over hoe jij je in de liefde gedraagt. Ben jij een impulsief type dat gek is op een relatie vol avontuur? Of schuw je het onderwerp relaties omdat je zo aan je vrijheid gehecht bent? Dit is wat de plaatsing van Venus in jouw horoscoop erover zegt.

Weet je niet in welk teken Venus staat in je horoscoop? Bereken het hier.

Venusteken

Venus in Ram

Met Venus in Ram ga jij voor wat je wilt. Vol energie, een tikkeltje impulsief, direct én eerlijk vlieg jij op je beoogde prooi af. Je benadert de liefde met een flinke dosis plezier en speelsheid. Daarbij ben je gek op het verover-spelletje. Dit vind je nog leuker op het moment dat je te maken krijgt met competitie. Eenmaal in een relatie blijft dat enthousiasme aan je plakken. Dat geldt echter alleen zo lang jouw partner respect heeft voor jouw onafhankelijke natuur. Dat zit er nu eenmaal in bij je.

Venus in Stier

Met Stier als Venusteken hecht je vooral veel waarde aan veiligheid en stabiliteit. Je wordt onrustig van een partner die niets op orde heeft. Jij verlangt naar zekerheid en bent gek op een zekere aanwezigheid van luxe en comfort. Om die reden zijn knipperlichtrelaties of onstabiele partners ook helemaal niet jouw ding. Jij wil weten waar je aan toe bent. Daarom stap je nooit zomaar in een relatie, maar wil je eerst weten hoe betrouwbaar iemand is. Zodra je dat hebt uitgevogeld, houdt de ander er een sensuele partner aan over die ze maar al te graag verwent met cadeautjes en lieve aanrakingen.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger
  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam
  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Venus in Tweelingen

Met Venus in Tweelingen zoek je naar een stimulerende band met een partner. Een mentale connectie die elke dag weer spannend en nieuw aanvoelt is onmisbaar met deze plaatsing. Dat komt omdat Tweelingen vrij snel verveeld raken. Ze zoeken continu naar mentale stimulatie. Een partner met wie je kunt blijven kletsen en van wie je dag in, dag uit iets kunt leren, is ideaal voor jou. Als deze persoon ook nog kan begrijpen dat jij veel vrijheid nodig hebt, zit je al helemaal goed. In een relatie ben je overigens gek op plagerige grapjes maken. Dat is jouw love language. 

Venus in Kreeft

Met Kreeft als Venusteken ben je een romantisch, huiselijk en zorgzaam type. Jouw ideale relatie is er een waarin je voelt dat het goed zit. Je wilt weten – nee, voelen – dat je partner zich net zo diep verbonden voelt met jou als andersom. Daarbij streef je naar een bepaalde mate van zekerheid, vooral als het gaat om je thuisbasis. Deze moet veilig en knus aanvoelen, omdat je je daar maar al te graag terugtrekt. Je bent geen type om talloze mensen over de vloer te hebben, maar de mensen van wie je houdt zijn altijd welkom. Ook daar moet jouw partner begrip voor hebben.

Venus in Leeuw

Als er iemand veel liefde te geven heeft, dan ben jij het wel. Als jij gek bent op iemand, dan mag iedereen het weten. Je bent immers razend trots op je geliefde. Daarbij overlaad je je partner met support, liefde, mooie cadeaus, gezellige etentjes en nog meer leuks. Dat komt vanuit een goed hart, maar je vindt het wel bijzonder fijn als je dit ook van je geliefde terugkrijgt. Je wil je opgemerkt en gewaardeerd voelen. Voor een Leeuw is er weinig erger dan het gevoel dat ze niet worden gezien.

Venus in Maagd

Met Maagd als Venusteken uit jij je liefde vooral door je partner overal mee te helpen. Je wil graag dat je geliefde de beste versie van zichzelf is. Daarom bied jij je hulp aan waar en wanneer je kan. Dat is overigens niet altijd helemaal vrijblijvend, want je kunt best kritisch zijn op je (potentiële) partner. Jij hebt altijd door wat er beter kan en hoe dat resultaat bereikt kan worden. Als je partner snel tevreden is, kun je daar moeite mee hebben. Jij vraagt van jezelf het uiterste, en verwacht dat eigenlijk ook van de mensen om je heen. Dat is hoe jij laat zien dat ze belangrijk voor je zijn.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Venus in Weegschaal

Weegschaal is hét teken van de liefde, maar ook van balans. Harmonie en evenwicht zijn onmisbaar voor mensen met het Venusteken Weegschaal. Het is prettig als ze dat in hun relatie terugvinden. Dat wil echter niet zeggen dat men met deze plaatsing anders dan maar alleen is. Alleen zijn is helemaal niets voor de Weegschaal, waardoor dit teken de neiging kent om (te)veel toe te staan. Dit sociale dier is dol op contact maken en flirten, maar ook op schoonheid. Types die slecht voor zichzelf zorgen, zijn niets voor mensen met Venus in Weegschaal.

Venus in Schorpioen

Met Schorpioen als Venusteken ben je van nature gesloten. Anderen komen bij jou niet zomaar tot de kern. Je wil eerst een aantal vertrouwenstests uitvoeren om te checken of iemand jouw liefde wel waard is. Zodra je weet dat je iemand kunt vertrouwen, gaat er een grote, diepe wereld open voor deze persoon. Dat komt omdat een relatie met een Schorpioen allesbehalve oppervlakkig is. Dit gaat diep, heel diep. Je wil dan ook niet zomaar een relatie, maar je wil je één voelen met je partner. Zodra je dat voelt, ben je loyaal, maar kun je ook doorslaan door bezitterig gedrag te vertonen. Je wil nu eenmaal niets liever dan een partner die zich emotioneel volledig aan je geeft.

Venus in Boogschutter

Voor jou is vrijheid heel belangrijk in een relatie. Als je je niet vrij voelt, voel je je al gauw verstikt en houd je geen enkele relatie vol. Het liefst heb je een partner die dit begrijpt en jou je vrijheid kan gunnen. Daarbij voel je je aangetrokken tot nieuwsgierige partners die openstaan voor avontuur. Dit past bij je, omdat je zelf ook een enorme drang voelt om je horizon te verbreden, je te ontwikkelen en de wereld te zien. Een geliefde die met jou op reis wil, is fantastisch, maar niet essentieel voor jou. Je voelt je er ook goed bij om in je eentje op ontdekkingsreis te gaan.

Venus in Steenbok

Jij hebt te maken met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en bent ontzettend ambitieus. Dat een partner daar respect voor heeft, is heel belangrijk voor je. Daarbij ben je vrij serieus aangelegd. Je neemt relaties en emoties dan ook heel serieus, maar je kunt moeite hebben je open te uiten over deze zaken. Dat kan zijn omdat het ongemakkelijk voelt voor je. Je kunt een wat harde uitstraling hebben, waarin emoties niet je grootste prioriteit vormen. Prioriteit ligt voor jou eerder bij jouw sociale status. Je zou niet gauw kiezen voor iemand die niet bij jouw sociale status past of die zaken niet op orde heeft. Je wil niet in je eentje de kar moeten trekken, terwijl je partner hier ook van profiteert.

Venus in Waterman

Met deze plaatsing vind je het fijn als jouw liefdesrelatie begint als een vriendschap, of dat het voelt alsof jullie fundering bestaat uit hechte vriendschap. Je houdt van het gevoel dat je partner ook je maatje is. Daarnaast ben je geneigd om zaken op je eigen manier aan te pakken. Dat geldt dus ook voor relaties. Je valt voor de excentriekere types die jouw eigenzinnige aanpak kunnen waarderen. Dat is prettig, want sleur en saaiheid zijn je grootste vijanden. Een partner die dat begrijpt en graag samen met jou de spanning opzoekt, is dan wel zo fijn. Net als het (blijven) leiden van je eigen leven, hoe verliefd jullie ook zijn.

Venus in Vissen

Met Vissen als Venusteken droom je van een intense, meeslepende liefde. Je kunt wat goedgelovig zijn en daardoor verkeerde partners aantrekken. En dat terwijl je hoopt op onvoorwaardelijke liefde en zelf in staat bent om die te geven. Je geeft niets om status of om geld, maar je voelt je aangetrokken tot iemand om wie hij of zij is. Ook ben je een dromerig, flirterig type. Dat flirten doe je overigens niet met het doel om een eventuele partner pijn te doen, maar omdat je dol bent op allerlei soorten mensen.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit zegt jouw Marsteken over je seksleven.

Volgend artikel
Je Marsteken: dit zegt het over je seksleven
Je Marsteken: dit zegt het over je seksleven