Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou

Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou

Vanaf 23 augustus tot 22 september 2022 is het Maagd-seizoen. In deze periode staat de zon in het sterrenbeeld Maagd en dat merken we allemaal, hoe je horoscoop er ook uitziet. 

Maagd-seizoen

De start van het Maagd-seizoen maakt een eind aan het spontane, creatieve Leeuw-seizoen. De afgelopen maand draaide om plezier maken, om terugvinden waar jij goed in bent en daar ook voor durven staan. Het Leeuw-seizoen was lang leve de lol, maar nu gaan we de balans opmaken. Dat gaat uitstekend met de invloed van het precieze, georganiseerde teken Maagd. Met communicatieplaneet Mercurius als heerser, is de Maagd uitstekend in staat om orde in de chaos aan te brengen. Met haar kritische karakter  en perfectionistische aanleg ziet ze altijd wat er beter kan. Daar pluk je de komende maand de vruchten van, hoe je horoscoop er ook uitziet.

Lees meer: dit vertellen de sterren over de mindset van het teken Maagd

Dat klinkt misschien niet direct als een feestje, maar het Maagd-seizoen is precies wat we nodig hebben. Het einde van de vakantieperiode breekt aan en het is tijd om onze routine terug te vinden, gezonde gewoontes in ons leven te integreren en de boel te organiseren. En daar helpt de invloed van het teken Maagd je uitstekend bij.

Zo maak je het beste van het Maagd-seizoen

  • Begin direct met het maken van een nieuwe start. Het kan verleidelijk zijn om nog even te wachten tot de zomervakantie(periode) echt voorbij is, maar slimmer is om direct aan de slag te gaan. De Maagd-energie staat aan jouw kant. En hoe fijn is het om de boel al op orde te hebben voor ‘het echte leven’ weer begint?
  • Maak ruimte voor gezonde routines en gewoontes. Maagd is als geen ander teken bezig met gezondheid. Heb je moeite met voldoende bewegen? Lukt het niet om echt gezond te eten? Genoeg te slapen? Dit is het moment om jouw routines en gewoontes onder de loep te nemen. Neem je niet alleen voor om er iets mee te doen, maar maak het praktisch. Wat is je doel? Hoe ga je ervoor zorgen dat je dit gaat behalen? En ook niet onbelangrijk: wat is de reden dat je deze nieuwe gewoonte(s) wil integreren in jouw leven? Wat gaat het je opleveren? Schrijf dit op en, als je de reminder goed kunt gebruiken: hang het papier op je koelkast of op een andere plek waar je vaak naar kijkt.
  • Organiseer! En dan bedoelen we geen feestje, maar je huis. Je leefomgeving. Een echte frisse start maak je pas als je huis ook fris is. Dit is het moment om die rommelzolder aan te pakken, je kledingkast uit te zoeken, je keukenkastjes te reorganiseren en eens echt goed te poetsen. Dat hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer, maar het kan geen kwaad om een plan van aanpak te maken. Je zult merken dat de Maagd-energie het makkelijker dan ooit maakt om orde op zaken te stellen.
Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit zijn de bijzondere planeetstanden van september 2022.

Volgend artikel
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld