Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou

Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou

Van 23 augustus tot 23 september 2023 is het Maagd-seizoen. In deze periode staat de zon in het sterrenbeeld Maagd en dat merken we allemaal, hoe je horoscoop er ook uitziet. 

Maagd-seizoen

De start van het Maagd-seizoen maakt een eind aan het spontane, creatieve Leeuw-seizoen. De afgelopen maand draaide om plezier maken, om terugvinden waar jij goed in bent en daar ook voor durven staan. Het Leeuw-seizoen was lang leve de lol, maar nu gaan we de balans opmaken. Dat gaat uitstekend met de invloed van het precieze, georganiseerde teken Maagd. Met communicatieplaneet Mercurius als heerser, is de Maagd uitstekend in staat om orde in de chaos aan te brengen. Met haar kritische karakter en perfectionistische aanleg ziet ze altijd wat er beter kan. Daar pluk je de komende maand de vruchten van, hoe je horoscoop er ook uitziet.

Dat klinkt misschien niet direct als een feestje, maar het Maagd-seizoen is precies wat we nodig hebben. Het einde van de vakantieperiode breekt aan en het is tijd om onze routine terug te vinden, gezonde gewoontes in ons leven te integreren en de boel te organiseren. En daar helpt de invloed van het teken Maagd je uitstekend bij.

Lees meer: dit vertellen de sterren over de mindset van het teken Maagd

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Zo maak je het beste van het Maagd-seizoen

Begin direct met het maken van een nieuwe start

Het kan verleidelijk zijn om nog even te wachten tot de zomervakantie(periode) echt voorbij is, maar slimmer is om direct aan de slag te gaan. De Maagd-energie staat aan jouw kant. En hoe fijn is het om de boel al op orde te hebben voor ‘het echte leven’ weer begint? Je hoeft niet direct de handen uit de mouwen te steken, je kunt ook eerst een plan opstellen. Wat moet er gebeuren voor je weer met het echte leven kunt starten? Hoe deel je dit op in stappen om het zo praktisch mogelijk te maken?

Schrijf alles op

Dit sluit perfect aan bij het vorige punt. Je kunt slechts bedenken wat de juiste stappen zijn om te nemen, maar je kunt ze nog beter ook even op papier zetten. Schrijven is nauw verbonden met de energie van het teken Maagd. Gebruik daarom zeker pen en papier in deze periode, om te zorgen voor orde in je hoofd. Daar hoeft het echter niet op te houden: dit is ook een uitstekend moment om te beginnen met het schrijven van morning pages of om een dagboek bij te houden. Wees niet te kritisch tijdens het schrijven. Alles is goed.

Maak ruimte voor gezonde routines en gewoontes

Maagd is als geen ander teken bezig met gezondheid. Heb je moeite met voldoende bewegen? Lukt het niet om echt gezond te eten of genoeg te slapen? Dit is het moment om jouw routines en gewoontes onder de loep te nemen. Neem je niet alleen voor om er iets mee te doen, maar maak het praktisch. Wat is je doel? Hoe ga je ervoor zorgen dat je dit gaat behalen? En ook niet onbelangrijk: wat is de reden dat je deze nieuwe gewoonte(s) wil integreren in jouw leven? Wat gaat het je opleveren? Schrijf dit op en, als je de reminder goed kunt gebruiken, hang het papier op je koelkast of op een andere plek waar je vaak naar kijkt.

Organiseer!

En dan bedoelen we geen feestje, maar je huis. Je leefomgeving. Een echte frisse start maak je pas als je huis ook fris is. Dit is het moment om die rommelzolder aan te pakken, je kledingkast uit te zoeken, je keukenkastjes te reorganiseren en eens echt goed te poetsen. Dat hoeft natuurlijk niet allemaal in één keer. Stap voor stap is ook goed. Je zult merken dat de Maagd-energie het makkelijker dan ooit maakt om orde op zaken te stellen.

De fijnste producten voor deze maand

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
De astrologie van september 2023: déjà vu
De astrologie van september 2023: déjà vu