Astrologie en de liefde: wat voorspelt jouw horoscoop?

Astrologie en de liefde: wat voorspelt jouw horoscoop? Astrologie en de liefde: wat voorspelt jouw horoscoop? Astrologie en de liefde: wat voorspelt jouw horoscoop?

Astrologie is al eeuwen even geliefd als omstreden. Sommige mensen zweren erbij, anderen verguizen het. Je komt erachter hoe je er zelf in staat door in deze mysterieuze materie te duiken.

Om te beginnen: een paar saillante details op een rij. Er zijn astrologen die hun eigen overlijden hebben voorspeld. Geen zorgen, dat gaat de gemiddelde astroloog niet ongevraagd voor je berekenen, maar het kan wel. Ook het feit dat politici al sinds jaar en dag (in het geheim) gebruik maken van astrologie om op het juiste moment plannen door te drukken of beslissingen te nemen, is fascinerend. 

Astrologie is een omvangrijke studie. Er is ongelooflijk veel uit af te leiden. Over karakters, zielsmissies, familiebanden, maar ook over gebeurtenissen op wereldniveau. Iedereen kent zijn sterrenbeeld (teken waarin de zon staat op het moment van geboorte), maar dat is maar een minuscuul onderdeel van een immens geheel aan berekeningen, constellaties, huizen, conjuncties en ander astrologisch jargon. Echt een goed beeld krijgen van je karakter, missie, liefdesrelaties en karma? Raadpleeg een astroloog en laat je horoscoop duiden. 

Maak zelf alvast een begin en ontdek welke aspecten in je horoscoop je inzicht geven in de liefde. Want dat is natuurlijk vooral wat we willen weten als we op astrologieplatformen rondstruinen: wie past er nou echt bij mij? Bij wie kan ik me optimaal ontwikkelen? Er zijn veel aspecten in je horoscoop die daar inzicht in geven. Leer er hieronder een paar kennen en bereken standen die je nog niet kent.

Online training Tantra & seksuele energie

  • Voel je lichter, vrijer én levenslustiger

  • Meer uit je hoofd zijn en meer in contact met je lichaam

  • Meer dan 5.925 trainees gingen je voor

Vier elementen: water en vuur

In een horoscoop heeft niet alleen je sterrenbeeld een plek, maar alle tekens. Ook spelen astrologische huizen en daarbij behorende planeten en tekens een rol. Bij ieder teken hoort een element: vuur, aarde, lucht of water. Het huis waarin het teken staat, versterkt of verzwakt dit element. Alleen je sterrenbeeld zegt dus niets over het overheersende element in jouw horoscoop. Breng daarvoor je hele horoscoop in beeld. 

In het kort staat het element vuur voor passie en assertiviteit, aarde voor structuur en manifestatie, lucht voor ideeën en creativiteit, water voor emotie en zorgzaamheid. Vuur hoort bij Ram, Leeuw, Boogschutter; aarde bij Steenbok, Leeuw, Maagd; lucht bij Tweelingen, Waterman, Weegschaal en water bij Vissen, Kreeft, Schorpioen. Bestaat jouw horoscoop overwegend uit het element vuur? Dan combineert dat goed met iemand waarbij dat ook zo is omdat jullie vergelijkbare drijfveren hebben.

Sterrenbeeld: maatjes of tegenpolen?

Je sterrenbeeld staat voor je identiteit, de manier waarop je je gevoelens uit en op je gemak bent. Als je kijkt naar het sterrenbeeld van jou en je partner kan het zijn dat jullie hetzelfde element delen (bijvoorbeeld water in het geval van Schorpioen en Kreeft). Dit zorgt ervoor dat jullie elkaar goed begrijpen en als maten door het leven gaan. Wat ook vaak voorkomt in het geval van de combinatie van zonnetekens is het cliché van opposites attract wat voor een zinderende spanning zorgt. Weegschaal (lucht) en Ram (vuur) of bijvoorbeeld Maagd (aarde) en Boogschutter (vuur). Óf en hoe dit werkt, hangt samen met de rest van de horoscoop.


Maanteken: toekomstdromen

Het maanteken is belangrijk als het gaat om duurzame relaties. Dit teken staat voor emotie, je hart en gevoel van thuiskomen. Als dat van jou in Kreeft staat (veiligheid, zorgzaamheid, diepe emoties) en dat van je partner in Leeuw (reislust, extraversie, avontuur), vormt dat een uitdaging in jullie relatie. Het kan ervoor zorgen dat jullie het niet eens worden over toekomstplannen- en ideeën en dat veroorzaakt een onrustige sfeer. Minder een probleem in relaties die op jonge leeftijd aanvangen, maar een uitdaging als het gaat over levensthema’s als gezinsuitbreiding of wonen in het buitenland.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ascendant: love at first sight

Je ascendant vertelt hoe je overkomt op anderen: het gezicht dat je aan de buitenwereld toont. Bij liefde op het eerste gezicht is het dus de ascendant die bepalend is. Je voelt je meestal aangetrokken tot het tegenovergestelde van wat je zelf laat zien. Is jouw ascendant Vissen en ben je op het eerste gezicht verlegen en gereserveerd, dan kun je je mateloos irriteren aan iemand met ascendant Leeuw die bombastisch en extravert de ruimte inneemt. En tegelijkertijd voel je een gigantische aantrekking tot deze persoon. Dit kan zomaar een goede start zijn, afhankelijk van de rest van de horoscoop.

Maansknopen: zielsverwanten

Tot slot zijn de maansknopen interessant als het gaat om de liefde. Dit zijn punten waarop de maan de zon aan de noord- en zuidkant passeert, die iets zeggen over je karma en roeping. De noordelijke maansknoop vertegenwoordigt je missie in dit leven, de zuidelijke staat voor ervaringen en karma uit vorige levens die belangrijk zijn voor je huidige leven. Maansknopen vormen een vaste combinatie met het tegenoverliggende teken. Bij de noordelijke maansknoop in Maagd, staat de zuidelijke in Vissen en andersom. Als dit bij jouw partner hetzelfde of andersom is, heb je een levenspartner aan de haak geslagen. Voor astrologen is het dan ook zeer interessant om, als het gaat om liefde en relaties, naar de (overlap van) maansknopen te kijken.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Selfcare: wat heb jij nodig volgens je sterrenbeeld?

Volgend artikel
Zoneclips én nieuwe maan: een krachtige energie
Zoneclips én nieuwe maan: een krachtige energie