Zoneclips én nieuwe maan: een krachtige energie

Zoneclips én nieuwe maan: een krachtige energie Zoneclips én nieuwe maan: een krachtige energie Zoneclips én nieuwe maan: een krachtige energie

Op zaterdag 4 december staat de nieuwe maan om 08.42 uur in het vurige teken Boogschutter. Dit is niet alleen de laatste nieuwe maan van het jaar, maar ook een hele bijzondere nieuwe maan. De nieuwe maan komt namelijk tegelijk met een zonsverduistering.

Helaas is de totale zonsverduistering niet in Nederland te zien, maar we zullen haar energie des te beter voelen. Een eclips of zonsverduistering versterkt de energie die we normaal gesproken tijdens de nieuwe maan voelen. In het vurige, avontuurlijke en optimistische teken Boogschutter mogen we daar heel wat van verwachten.

Vurige energie van Boogschutter

Boogschutter is een vuurteken en zit vol temperament. Het teken is optimistisch, avontuurlijk, enthousiast, leergierig, reislustig en toekomstgericht. Allemaal heerlijke eigenschappen om het jaar mee af te sluiten en vooruit te kijken naar een nieuw (uitdagend) jaar. De nieuwe maan zorgt er daarnaast voor dat jij nieuwe toekomstplannen wilt maken. Uit je comfort zone stappen staat bijvoorbeeld op jouw lijstje van to do’s voor het nieuwe jaar. Dit kan zich uiten in het aangaan van een nieuwe uitdaging op het gebied van je carrière. Of is wonen en werken in het buitenland misschien een optie voor je? Misschien staat het moeder,- of vaderschap verwelkomen in je leven wel hoog op jouw lijstje? Hoe dan ook, een nieuwe weg inslaan heeft nog nooit zo goed gevoelt als nu.

De invloed van Saturnus

Heb je je toekomstplannen in het vizier? Dat komt goed uit, want Saturnus zal je stimuleren om je nieuwe plannen serieus te nemen en er voor te gaan. Door de samenkomst met Mercurius zul je merken dat communicatie een van je sterke kanten gaat zijn de aankomende tijd. Misschien heb je ineens wel de drang om je zichtbaarder te maken op social media, een journal bij te houden of zelfs een boek te gaan schrijven. Het is ook het uitgelezen moment om eindelijk aan die cursus of opleiding te beginnen, waar je al zolang over aarzelde. Wat het ook is; doe het!

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor


De laatste eclips van het jaar

De totale zonsverduistering zal maar voor een hele korte tijd (114 seconden) zichtbaar zijn in bepaalde gedeelten van het zuidelijk halfrond, maar voelbaar is hij zeker. De energie die de eclips teweeg brengt helpt ons om juist nu intenties te zetten voor wat we willen aantrekken. Maar besef je ook dat het tijdens een zonsverduistering geen goed idee is om dingen of ideeën te forceren. Een eclips heeft een krachtig effect op ons bestaan, ze zal ons zachtjes in de goede richting duwen. Vertrouw daar maar op, en op je intuïtie.

Wat deze zonsverduistering extra speciaal (en krachtig) maakt, is het feit dat deze verduistering een einde van zons,- en maanverduisteringen markeert. Sinds mei 2020 hebben we te maken gehad met de Boogschutter – Tweelingen cyclus. De zonsverduistering van 4 december is de laatste in deze cyclus. Dit betekent dat we zijn aangekomen bij het eindpunt. In de astrologie kan dit staan voor een transformatie of wedergeboorte van iets of iemand. Iets wat vanaf nu volledig en actief onderdeel uit zal maken van ons leven.

Meer lezen over de nieuwe maan?

Met dit maanritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven.

Volgend artikel
Wat zeggen de sterren over jouw lichaam?
Wat zeggen de sterren over jouw lichaam?