De nieuwe maan van 21 maart 2023 brengt energie en enthousiasme

De nieuwe maan van 21 maart 2023 brengt energie en enthousiasme De nieuwe maan van 21 maart 2023 brengt energie en enthousiasme De nieuwe maan van 21 maart 2023 brengt energie en enthousiasme

Op 21 maart 2023 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. En dat geldt voor deze al helemaal, want de nieuwe maan staat in het vurige teken Ram.

Nieuwe maan maart 2023

Met de nieuwe maan van 21 maart wordt een periode vol initiatief, creatie en vernieuwing ingeluid. De energie van deze nieuwe maan is krachtig en perfect voor het starten van nieuwe projecten. Dat heeft te maken met een aantal zaken. Zo is dit de eerste nieuwe maan van het astrologisch nieuwjaar. Ram is het eerste teken van de dierenriem, dus met de start van het Ram-seizoen op 20 maart, is dit nieuwe jaar begonnen.

Daarbij past de Ram-energie perfect bij de frisse, actieve energie van deze maanstand. Als eerste teken van de dierenriem én tevens een vuurteken, is Ram zelfverzekerd, enthousiast, avontuurlijk en strijdlustig. Ram is niet bang om risico’s te nemen en confrontaties aan te gaan. Dit sterrenbeeld weet wat hij wil en gaat recht op zijn doel af. Omdat de nieuwe maan van je vraagt om nieuwe avonturen aan te gaan, is de nieuwe maan van 21 maart er eentje om niet zomaar voorbij te laten gaan.

Zo kun je merken dat je zin hebt om in actie te komen. Je hoeft niet lang na te denken over wat je gaat doen, je wil aan de slag. Wees je ervan bewust dat dit Ram-enthousiasme ook iets te veel de overhand kan nemen. Merk je dat je te snel ‘ja’ hebt gezegd tegen allerlei nieuwe plannen? Twijfel je of je het wel allemaal aankunt? Maak pas op de plaats en focus je liever op een ding tegelijk. Richt al je vurigheid en enthousiasme op dat ene ding om écht iets moois te bereiken.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

April: opnieuw nieuwe maan in Ram

Fijn om te weten, is dat je extra lang profiteert van de vurige energie van de Ram. Dat komt omdat de volgende nieuwe maan, die op 20 april 2023, opnieuw in het teken Ram plaatsvindt.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
Ram-seizoen: dit betekent het voor jou
Ram-seizoen: dit betekent het voor jou