De nieuwe (super)maan op 23 december 2022 is extra krachtig

De nieuwe (super)maan op 23 december 2022 is extra krachtig De nieuwe (super)maan op 23 december 2022 is extra krachtig De nieuwe (super)maan op 23 december 2022 is extra krachtig

Op 23 december 2022 is het weer nieuwe maan. Dit komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. De nieuwe maan van 23 december is overigens wel een speciale: we krijgen te maken met een nieuwe supermaan.

Nieuwe maan december 2022

We spreken van een supermaan wanneer de maan een stukje dichterbij de aarde komt. Als we spreken van een volle supermaan dan is dat heel duidelijk te zien; de maan lijkt groter en feller dan normaal. Dat geldt echter tijdens nieuwe maan niet. De maan is dan vanaf de aarde sowieso al niet zichtbaar. Wel kunnen we de invloed van de nieuwe maan voelen, en gezegd wordt dat deze tijdens een supermaan nog intenser is dan normaal.

Lees ook: dit zijn de maanstanden in 2023

En dat past wel bij het teken waarin de nieuwe maan op 23 december staat: Steenbok. Dit serieuze teken is bereid om harder te werken dan ieder ander. Dat kan je wat onrustig maken nu de feestdagen eraan komen en er juist van je gevraagd wordt om even stil te staan, even rust te nemen. Misschien heb je het idee dat je geen tijd hebt om rust te nemen, of nog zo veel te doen hebt voor je op adem kan komen. Interessant is om jezelf af te vragen of dit ook echt zo is. Wat gebeurt er als je een deel van je werk laat liggen tot na de kerst? Of tot 2023 is begonnen? De boodschap is duidelijk: uitrusten mag. En dat zonder schuldgevoel.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Van dromen naar uitvoeren

Hoewel Steenbok het lastig kan vinden om niets te doen, is het belangrijk om je te beseffen dat ontspanning onmisbaar is als je écht iets wilt bereiken. Langdurig hard werken kan alleen als je vaak genoeg ontspant. Alleen dan kun je duurzaam naar jouw doelen toewerken. En dat is juist wat de Steenbok zo graag wil. Dit is geen sterrenbeeld om impulsief in het volgende avontuur te duiken. De Steenbok denkt na over wat hij wil en hoe hij dit gaat aanpakken. Hij neemt liever honderd kleine stapjes waar hij goed over na heeft gedacht dan een grote, plotselinge stap. En die energie kunnen we nu goed gebruiken.

In aanloop naar het nieuwe jaar is iedereen – bewust of onbewust – aan het reflecteren. We kijken terug op dat wat is geweest, maar zijn vooral ook druk met vooruitkijken. We bedenken wat we in 2023 anders gaan aanpakken, welke doelen of dromen we eindelijk waar willen maken. Dankzij de invloed van het teken Steenbok blijft het niet bij bedenken wáár je mee aan de slag wil, maar ook hóé. De praktische, hardwerkende invloed van de Steenbok helpt je om jouw voornemens uitvoerbaar te maken. Een fijnere energie voor het begin van 2023 kun je je niet wensen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou