Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan

De maan is krachtig genoeg om de oceanen te sturen en de duisterste nacht op te lichten. En hoewel de effecten nooit wetenschappelijk zijn bewezen, ervaren toch veel mensen een verandering tijdens een nieuwe maanfase.

Elke maanfase heeft een unieke betekenis, en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder (ook al zie je er niets van aan de hemel). Spiritueel gezien symboliseert de opkomst van de maan een nieuw begin. En moeder natuur lijkt het hier mee eens te zijn… Zo ontspruiten zaadjes tijdens een nieuwe maan veel eerder dan op andere tijdstippen.

Ook voor jezelf is het een uitgelezen moment voor een fonkelnieuwe start. Met deze vier tips maak je optimaal gebruik van de nieuwe maan – of je nu wel of niet in haar krachten gelooft.

‘Ontspullen’

Ontdoe je van onnodige ballast door spullen weg te doen (of te geven). Welke dingen maken je gelukkig, en welke spullen zorgen voor onnodige rommel in je huis en hoofd? Zuiver vervolgens de ruimtes met salie (of met een grondige schoonmaak). Zo leg je een solide basis voor de uitdagingen van de aankomende maand.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Visualiseer je doelen (en schrijf ze op)

Hoewel de maan tijdens de nieuwemaan-fase vrijwel onzichtbaar is, zal ze binnen een paar weken de meest duistere nachten verlichten. Plant tijdens de geboorte van de nieuwe maan de zaadjes van je dromen, en beeld je in dat ze mee groeien met de maan. De eerste stap is het opschrijven van je doel. Visualiseer hoe dat eindpunt eruit ziet, en de weg ernaartoe. Neem je voor om bij elke nieuwe maan een stap te zetten, die je dichter bij je doel brengt.

Mediteer

Ook mentaal kun je orde op zaken stellen. Tijdens een nieuwe maan schijnen de positieve effecten van meditatie krachtiger te zijn. Probeer het vanavond uit en laat gedachten en zorgen los. Je geeft als het ware een kickstart aan je geest, en maakt ruimte voor nieuwe ideeën en plannen.

Start iets nieuws

De nieuwe maan nodigt je uit om opnieuw te beginnen. Een mooi moment om die cursus te starten waar je al maanden mee wilt beginnen, een carrièreswitch te maken of de reis te plannen die al enige tijd door je hoofd dwaalt. De nieuwe maan markeert hét moment om een nieuwe weg in te slaan.

Meer lezen over de maan?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Volgend artikel
Met dit nieuwe maan ritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven
Met dit nieuwe maan ritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven