Nieuwe maan én zonsverduistering op 25 oktober 2022

Nieuwe maan én zonsverduistering op 25 oktober 2022 Nieuwe maan én zonsverduistering op 25 oktober 2022 Nieuwe maan én zonsverduistering op 25 oktober 2022

Op 25 oktober 2022 is het weer nieuwe maan. Nieuwe maan komt eens per maand voor. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. En met de nieuwe maan op 25 oktober 2022 is iets bijzonders aan de hand, want deze komt gepaard met een zonsverduistering.

Nieuwe maan op 25 oktober 2022

Nieuwe maan is normaal gesproken het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat gaat realiseren. De thema’s die spelen rondom nieuwe maan zijn afhankelijk van het teken waarin deze staat. Dat is altijd hetzelfde teken als de zon. Deze staat vanaf 23 oktober in het teken Schorpioen. Dat betekent dat de nieuwe maan (met zonsverduistering) op 25 september ook in het teken Schorpioen staat. Dit legt de nadruk op typische Schorpioen-thema’s en maakt de transformerende energie sterker dan ooit.

Lees ook: dit zijn de maanstanden in 2022

Transformerende energie

Schorpioen is een waterteken en staat bekend om haar krachtige emoties. Voor de Schorpioen is niets te diep(gaand) of te donker; dit teken wordt juist aangetrokken door duistere, moeilijke thema’s. Dat maakt dat de nieuwe maan op 25 oktober 2022 het moment is om naar binnen te keren. Schuw het diepste, meest duistere stukje van jezelf niet, maar kom het onder ogen. Stel je kwetsbaar op en omarm de emoties die je normaal liever niet onder ogen komt. Alleen zo kun je transformeren tot wie je hoort te zijn.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Transformatie is voor de Schorpioen een belangrijk thema en tijdens deze zonsverduistering wordt dit extra versterkt. Dat komt omdat deze gebeurtenis er in de astrologie om bekend staat te zorgen voor onverwacht nieuws, plotselinge veranderingen en een nieuw begin (of meerdere). Sta open voor inzicht vanuit het diepste van je ziel. Kijk of deze inzichten je inspiratie en nieuwe energie geven. Zo maak je optimaal gebruik van de transformerende, indringende energie van deze bijzondere nieuwe maan in Schorpioen.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou