De nieuwe maan op 19 mei 2023 legt de focus op aardse zaken

De nieuwe maan op 19 mei 2023 legt de focus op aardse zaken De nieuwe maan op 19 mei 2023 legt de focus op aardse zaken De nieuwe maan op 19 mei 2023 legt de focus op aardse zaken

Op 19 mei 2023 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent.

Nieuwe maan mei 2023

Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. Hiervoor is iedere nieuwe maan uiterst geschikt, maar de nieuwe maan kent ook elke maand weer andere thema’s, afhankelijk van het sterrenbeeld waarin de maan staat. Gedurende de nieuwe maan op 19 mei staat de maan in Stier.

Stier is een teken dat over het algemeen niet zo weg is van nieuwigheid. Het liefst houdt de Stier alles zoals het was. Onverwachte wendingen vallen zwaar op het dak van de Stier. Dat komt voort uit een sterke behoefte aan veiligheid en stabiliteit. Het liefst is dit sterrenbeeld voorbereid op iedere tegenslag die kan voorkomen. Daarom spaart, verzamelt en regelt de Stier. Echter zal een compleet gevoel van stabiliteit en veiligheid altijd uitblijven. Onverwachte wendingen horen nu eenmaal bij het leven. En ja, ook bij dat van de Stier, ook in het geval van uiterst goede voorbereidingen.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Aards en tastbaar

Mocht je overvallen worden door het gevoel dat je bepaalde zaken beter had moeten regelen, weet dan dat de kans groot is dat dit door de invloed van het sterrenbeeld Stier komt. Bedenk je goed of je zorgen realistisch zijn. Is het echt nodig om je druk te maken over wat je moet doen als je auto, wasmachine én droger het tegelijk begeven? Waarschijnlijk niet. Dat neemt niet weg dat het slim is om je deze dagen te focussen op de gebieden waar je graag meer veiligheid en stabiliteit zou ervaren. Misschien kom je tot de conclusie dat je eigenlijk te weinig spaargeld hebt of dat je toe bent aan de aanschaf van een nieuw huishoudelijk apparaat.

De aandacht gaat deze dagen als vanzelf naar aardse zaken. De Stier houdt ervan als iets tastbaar is. Het draait nu niet om fantaseren, maar om praktisch toewerken naar je doelen. Je kunt hopen dat een van je dierbaren wat spaargeld aan je wil lenen als je in de knel komt, maar dat is niet hoe de Stier het graag aanpakt. De Stier houdt van concrete doelen en een duidelijk beeld van wat er nodig is om deze te bereiken. Realistische plannen maken kan Stier als de beste, net als ze succesvol uitvoeren. Tot het einde, welteverstaan, want de Stier maakt af waar ze aan begint.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Meer lezen?

Zo leef je in het ritme van de maan.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert