10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert

10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert 10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert 10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert

Nieuwe en volle maan wisselen elkaar af; zoveel is bekend. Dat dat invloed heeft op de natuur is één, maar de maan heeft ook invloed op ons. Als je de ontwikkeling van de maan volgt, weet je wat de maanenergie voor je in petto heeft.

Het belangrijkste om te weten? De volle maan heeft een dynamische, aandrijvende energie. De nieuwe maan juist een serene, kalmerende. De periode naar de volle maan toe – wassende maan – is er één van opbouw en groei. De periode naar de nieuwe maan toe – afnemende maan – is er één van afbouw en loslaten.

Waarom zou je met de maan leven? Tien redenen!

1. Volg je emoties

Emoties tieren welig. We proberen er grip op de houden, maar soms lijken emoties te exploderen zonder duidelijke aanleiding. Dat kan de invloed van de volle maan zijn. Check de ontwikkeling van de maan maar eens op momenten van grote emotie.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

2. Realiseer je plannen

De periode naar de volle maan toe – wassende maan – is een tijd van groei. Het ultieme moment dus om plannen te verwezenlijken en ideeën verder uit te werken. Bij afnemende maan kun je daarin juist een (lichte) stagnatie ervaren, omdat die maanontwikkeling voor een terugtrekkende energie zorgt.

3. Ken het effect op je haar

Volle maan is hét moment voor je haar. Het lijkt dik(ker), vol(ler) en veel. De nieuwe maan heeft het tegenovergestelde effect, maar op dat moment kun je nog geluk hebben met de stand van de nieuwe maan in het teken Leeuw. Dat teken laat je haar-technisch zelden in de steek.

4. Introduceer eetgewoontes

Tijdens de wassende maan neem je graag veel tot je. Zeker de dagen vlak voor de volle maan staan in het teken van lekker en veel eten. Na de volle maan is het moment daar om nieuwe, gezonde eetgewoontes te introduceren en te registreren.

5. Bouw een feestje

Zin in een feestje? Doe dat dan tijdens of vlak voor de volle maan. Iedereen staat dan aan, je kunt drank beter verteren en hebt energie om tot het laatst te blijven hangen. Tijdens de nieuwe maan neem je liever genoegen met een avond op de bank.

6. Slaap lekker

Goede nachtrust; daar kan het je rond de volle maan aan ontbreken. Je bent ‘s nachts onrustig, warm en snel wakker en daar is niet veel aan te doen. Tijdens de nieuwe maan daarentegen kun je juist heerlijke, lange nachten maken.

7. Verwerk je leven

De afnemende maan is een periode van verwerking op alle vlakken. Neem momenten om met een kopje thee en een boek op de bank te zitten of ga bijvoorbeeld de natuur in. Verwerking hoef je niet te analyseren; toestaan en ruimte maken, is voldoende.

8. Sport rustig/intensief

Wil je gaan bootcampen of een HIIT training volgen? Neem dan de periode van de wassende maan om hier een energieke start mee te maken. Doe je dit met afnemende maan, dan kom je tijdens de training minder goed op gang en heb je lang spierpijn. Yoga is dan weer wel geschikt.

9. Gun je lijf rust

Tijdens de nieuwe maan kan je weerstand lager zijn. Griepverschijnselen steken gemakkelijk de kop op. Probeer in deze periode wat rust in te bouwen en geef je lichaam de rust om te kunnen herstellen.

10. Zoef door het leven

De volle maan maakt energiek en druk. Vooral mensen die van zichzelf al energiek zijn, zoeven dan als een wervelwind door het leven. Ook bij dieren en kinderen kun je de invloed van de opzwepende volle maan energie goed merken.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over de maan?

Probeer dit ritueel voor volle maan.

Volgend artikel
De maan als matchmaker: dit is hoe de maan je liefdesleven beïnvloedt
De maan als matchmaker: dit is hoe de maan je liefdesleven beïnvloedt