De nieuwe maan van 20 februari 2023 vraagt om zelfdiscipline en afsluiting

De nieuwe maan van 20 februari 2023 vraagt om zelfdiscipline en afsluiting De nieuwe maan van 20 februari 2023 vraagt om zelfdiscipline en afsluiting De nieuwe maan van 20 februari 2023 vraagt om zelfdiscipline en afsluiting

Op 20 februari 2023 is het nieuwe maan. De maan is dan vanaf de aarde niet zichtbaar, maar dat wil niet zeggen dat de maan tijdens deze fase geen invloed op ons uitoefent. Nieuwe maan is juist hét moment om met nieuwe doelen, plannen en acties aan de slag te gaan. De nieuwe maan van 20 februari staat in het gevoelige, fantasierijke teken Vissen. Dit is wat dat voor jou betekent.

Nieuwe maan februari 2023

Vissen is het laatste teken van de dierenriem. Dat zorgt ervoor dat dit teken sterk geassocieerd wordt met afronding, een einde van iets. Hoewel we op 20 februari te maken krijgen met een nieuwe maan, draait deze periode daardoor ook om afsluiting. De energie vraagt je om losse eindjes aan elkaar te knopen en af te rekenen met unfinished business.

Lees ook: dit zijn de maanstanden in 2023

Dat zijn geen gebruikelijke zaken tijdens nieuwe maan. Deze fase van de maancyclus vraagt gewoonlijk juist om het starten van iets nieuws. Dat maakt de nieuwe maan in Vissen extra bijzonder. Deze periode is ideaal om verandering aan te brengen in je leven. Je wordt aangespoord om opnieuw te beginnen, op welk vlak dan ook. De nieuwe maan in Vissen nodigt je uit om verandering aan te brengen, daar waar jij voelt dat het nodig is.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

De invloed van Saturnus

Planeet Saturnus zorgt ervoor dat de keuzes die je rondom de nieuwe maan maakt, extra krachtig uit kunnen pakken. Dat komt doordat Saturnus zich tijdens de nieuwe maan op kleine afstand bevindt. De maan en Saturnus staan dan heel dicht bij elkaar, waardoor de invloed van Saturnus ook voelbaar is.

Lees ook: dit moet je weten over de invloed van planeet Saturnus

Het is belangrijk om daar rekening mee te houden. Saturnus vraagt van je dat de keuzes die je maakt en de veranderingen die je maakt voldoende overdacht zijn. Dit is niet het moment om impulsief te zijn. Neem je verantwoordelijkheid waar je kan. Discipline is enorm belangrijk in deze periode, want dat is waar Saturnus van houdt. Op die manier zouden de kansen die je nu pakt zomaar eens mooie, langdurige gevolgen kunnen hebben.

Heb je moeite met het maken van bepaalde keuzes? Voel je niet gedwongen om nu een keuze te maken. Veel belangrijker is dat je er volledig achterstaat. Meditatie of het bijhouden van een journal kan helpen om je gedachten op een rijtje te krijgen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo gebruik je de kracht van de nieuwe maan.

Volgend artikel
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou
Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou