Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou

Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou Vissen-seizoen: dit betekent het voor jou

Ongeveer iedere dertig dagen verplaatst de zon zich naar een nieuw sterrenbeeld. Dan staat de hele maand in het teken van dit sterrenbeeld en dat voelen we allemaal. Zodoende start op 19 februari 2024 het Vissen-seizoen. Een maand waarin je (ongeacht je eigen horoscoop) profiteert van de gevoelige energie van dit sterrenbeeld.

Vissen-seizoen

Met de start van het Vissen-seizoen sluiten we dat van de Waterman af. Afgelopen maand draaide vooral om je inzetten voor je idealen en voor de community. Daar komt een rebelse energie mee gepaard, die ervoor zorgt dat de Waterman als geen ander out of the box kan denken en met innovatieve oplossingen kan komen.

Nu het Vissen-seizoen aanbreekt, is het tijd om weer naar binnen te keren. Vissen is het meest dromerige teken van de dierenriem. Het liefst zweeft dit teken de hele dag met het hoofd in de wolken, ver weg van de realiteit. Ook is Vissen een spiritueel, fantasierijk en gevoelig teken. Vissen voelen haarfijn aan wat de sfeer in een ruimte is en hoe een ander zich voelt. Dat is prettig als je graag een dierbare wil helpen, maar lastig als je een heleboel mensen op een dag treft die niet lekker in hun vel zitten. Voor Vissen is het dan ook enorm lastig om hun eigen energie te bewaken.

Lees ook: dit moet je weten over de heersende planeet van Vissen, Neptunus

Het einde van een astrologisch jaar

Emoties spelen een grote rol deze maand en dat is niet voor niets. Vissen is het laatste teken van de dierenriem, en het bijbehorende seizoen wordt gezien als de afsluiter van een astrologisch jaar. Dat je in deze maand alle mogelijke emoties intens ervaart, de tijd neemt om naar binnen te keren en je geleerde lessen nog eens doorneemt, is dus niet gek. We werken toe naar een afsluiting van een jaar vol wijsheid, ups, downs en compassie. Dat kan je wat sentimenteel maken, waardoor je de behoefte voelt om te schilderen, je geliefde(n) een gedicht te schrijven of om je dankbaarheid naar anderen uit te spreken.

Geef jezelf daar de ruimte voor, zodat je enkel het nodige meeneemt het nieuwe jaar in. Dat begint zodra de zon het teken Ram binnenkomt op 20 maart.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Volgend artikel
Ram-seizoen: dit betekent het voor jou
Ram-seizoen: dit betekent het voor jou