Terug naar overzicht

Welke van de vier typen Vissen ben jij?

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Welke van de vier typen Vissen ben jij?

Ben jij als Vissen fantasierijk en mededogend? Intuiïtief en onzelfzuchtig? Of herken je je eigenlijk meer in de vrijgevochten Waterman? Ontdek welk type Vissen jij bent.

De periode waarin je geboren bent, geeft veel prijs over je karakter volgens het boek Het Mysterie van je Geboortedag. Schrijvers Gary Goldschneider en Joost Elffers beschrijven van ieder sterrenbeeld vier types. Benieuwd welk type jij bent? Maak kennis met Vissen I, II, III en Vissen-Ram.  Meer informatie over de 48 geboorteperiodes? In dit artikel maak je kennis met de achtergrond.

Alle 48 Geboortedagtypes krijgen aandacht. Na de persoonsbeschrijvingen van Ram (start van het astrologische jaar), Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok en Waterman, staat als laatste Vissen centraal centraal.

Valt jouw geboortedatum net voor 23 februari, dan ben je een Waterman-Vissen, beschreven in het Waterman-artikel!

Vissen I (23 februari – 2 maart)

Vissen I is realist én idealist. Deze mensen zijn goed op de hoogte van maatschappelijke actualiteiten en alledaagse praktische kennis. Spiritualiteit en religie vinden ze vanzelfsprekende onderwerpen voor gedachten en gesprek. Geest gaat voor Vissen I boven materie. Kunst, muziek en ideeën zijn aan hen besteed. Het zijn betrokken en overtuigde mensen die een discussie over  een gevoelig onderwerp niet uit de weg gaan.

Vissen II (3 – 10 maart)

Een gevoelige solist met passievolle innerlijke drijfveren; dat is Vissen II. Deze mensen zijn doorgaans rustig, openhartig en tolerant. Ze werken bij voorkeur alleen en onttrekken zich aan drukte. De enkelingen die tot hun persoonlijke kring behoren, zorgen voor reuring en sociale interactie, waar Vissen II – op zijn tijd – erg van geniet. Ondanks hun rust is het leven van Vissen II vaak een aaneenschakeling van pieken en dalen waar ze bewonderenswaardig veerkrachtig mee omgaan.

Vissen III (11 – 18 maart)

Een ijzersterke intuïtie kenmerkt Vissen III. Deze mensen zijn meesters in het aanbrengen van evenwicht in tegenstrijdigheden. Ze verbinden het praktische met het ideale, het subjectieve met het objectieve. Vissen III beschikken vaak over paranormale gaven. Hoe dit tot uiting komt, hangt af van hun levensinvulling. Met hun inspirerende kracht en mensenkennis kunnen Vissen III veel bereiken. Het is de uitdaging voor deze mensen om de realiteit goed voor ogen te houden.

Vissen-Ram (19 – 24 maart)

Vissen-Ram is onomwonden. Deze mensen zijn direct en daadkrachtig. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval gevoelig en emotioneel (Vissen) tegenover koppig en vurig (Ram). Vissen-Ram is een dromer én doener die niet snel tot een compromis komt. Met veranderlijkheid en conflict, veroorzaakt door tegenstrijdige karaktertrekken, zijn deze krachtige mensen goed bekend. Geduld is een eigenschap om te ontwikkelen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Door anderen gelezen