Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Vissen

Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Vissen Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Vissen Deze eigenschappen horen bij het sterrenbeeld Vissen

Vissen is het meest zachte teken van de dierenriem. Vissen zijn gevoelig en dromerig. Waar blinkt dit sterrenbeeld in uit en met welke valkuilen moet ze rekening houden? Dit moet je weten over de eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen.

Bij ieder sterrenbeeld horen unieke eigenschappen die je in jezelf kunt herkennen. Dit betekent niet dat iedere Vissen hetzelfde is: je hebt immers zelf invloed op welke eigenschappen je omarmt (of juist niet). 

Vissen sterrenbeeld eigenschappen

Vissen staat bekend als het meest gevoelige sterrenbeeld van allemaal. Dit teken wordt gekenmerkt door een bepaalde zachtheid. Om Vissen hangt een aura van gevoeligheid, kwetsbaarheid en empathie. Anderen voelen direct aan dat ze bij Vissen hun verhaal kwijt kunnen. Ook heeft dit teken een sterke, aangeboren intuïtie. Ze voelt goed aan wat er om haar heen gebeurt, zelfs als anderen haar dat niet vertellen. Soms lijkt het zelfs of ze weet wat er in de toekomst gaat gebeuren, bijvoorbeeld door een gevoel, een droom of iets anders onverklaarbaars waar ze informatie uit kan halen.

Heersende planeet: Neptunus
Standaard huis: twaalf
Element: water

Vissen is het meest dromerige teken van de dierenriem. Het liefst zweeft dit teken de hele dag met het hoofd in de wolken, ver weg van de realiteit. Dit sterrenbeeld is erg in touch met haar fantasie. Tel daar een flinke dosis creativiteit bij op en je snapt waarom er veel kunstenaars zijn met Vissen-invloed in hun horoscoop. Het maken van kunst en het tot leven brengen van een bepaalde fantasie geldt voor veel Vissen als uitvlucht. Als geen ander droomt dit teken van een wereld zonder pijn, verdriet en narigheid.

De grootste valkuil van Vissen

Zonder al te veel informatie kunnen ze anderen in hun omgeving aanhoren en ze voorzien van goed advies om ze er weer bovenop te helpen. Maar… dat geldt vooral voor het helpen van anderen. Vissen is als het gaat om eigen problemen niet zo enthousiast om hiermee aan de slag te gaan. Dit sterrenbeeld kan de neiging hebben om de kop in het zand te steken en te doen alsof er niets aan de hand is. Die neiging tot escapisme komt voort uit de enorme gevoeligheid van Vissen. Soms wordt dit sterrenbeeld zo overspoeld door emoties, dat het ze liever uit de weg gaat. Dan kan de neiging ontstaan om het probleem compleet uit de weg te gaan of te vervallen in ongezond gedrag (zoals het gebruik van drank of drugs).

Vissen sterrenbeeld datum

De periode waarin een Vissen wordt geboren, is ongeveer van 19 februari tot 20 maart. Ben jij aan het begin of aan het einde van zo’n periode geboren, dan is het slim om even te checken of je het juiste sterrenbeeld in gedachten hebt. Hier lees je alles over hoe je erachter komt wat jouw sterrenbeeld echt is.

Lees ook: Vissen, dit moet je weten over jouw mindset

Goede eigenschappen Vissen

Intuïtief
Artistiek
Fantasierijk
Zachtaardig
Spiritueel
Empathisch
Emotioneel

Slechte eigenschappen Vissen

Heeft moeite met grenzen stellen
Kwetsbaar
Wispelturig
Overgevoelig
Mysterieus
Passief
Neiging tot escapisme

Deze cadeaus passen bij het sterrenbeeld Vissen

Zoek je meer inspiratie? Hier vind je al onze cadeautips voor het sterrenbeeld Vissen.

Illustratie: Bananas

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.
Volgend artikel
Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld
Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld