Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou

Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou Waterman-seizoen: dit betekent het voor jou

Ongeveer iedere dertig dagen verplaatst de zon zich naar een nieuw sterrenbeeld. Dan staat de hele maand in het teken van dit sterrenbeeld en dat voelen we allemaal. Zodoende start op 20 januari 2024 het Waterman-seizoen. Een maand waarin je (ongeacht je eigen horoscoop) profiteert van de rebelse energie van dit sterrenbeeld.

Waterman-seizoen

Met de start van het Waterman-seizoen laten we het traditionele Steenbok-seizoen achter ons. De afgelopen maand draaide om terugblikken op een succesvol jaar en vooruitkijken naar een nieuw jaar. Omdat de Steenbok hoge verwachtingen heeft van zichzelf, gaat dit laatste vaak gepaard met goede voornemens die menigeen ondertussen alweer heeft losgelaten. Daar kun je je rot om voelen, maar of je daar echt iets opschiet, is nog maar de vraag. Want het Waterman-seizoen is aangebroken, en dan kijken we liever op een andere manier naar de toekomst.

Waar de Steenbok-energie je aanspoort om je vooral aan de regels te houden, pakt de Waterman dit heel anders aan. Waterman staat bekend als de rebel van de dierenriem, iemand die maling heeft aan regeltjes en hoe dingen ‘moeten’. De Waterman is humanitair ingesteld en heeft doelen nodig om naartoe te werken. Dat doet hij op geheel eigen wijze. Regels, gewoontes, structuren of tradities zijn van weinig waarde voor dit teken; Waterman zoekt zélf uit hoe hij zijn doelen gaat bereiken. Dit sterrenbeeld denkt out of the box en is altijd bezig met innovatie. Niet om zijn of haar eigen situatie beter te maken, maar om te strijden voor de idealen van de gehele groep of gemeenschap.

Rebelse energie

Als het Waterman-seizoen eenmaal aanbreekt, voelen we deze rebelse energie allemaal. Dat hebben we ook te danken aan de heersende planeet van Waterman, Uranus. Planeet Uranus heeft een wekkerfunctie en is er om ons zo nu en dan wakker te schudden. Deze planeet spoort je aan om patronen te verbreken, creatief te denken en je te richten op de toekomst.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Nu de zon een maand lang in het bijbehorende teken Waterman staat, voelen we die rebelse, innovatieve en toekomstgerichte invloed allemaal. Er zijn echter een aantal tekens voor wie deze invloed sterker voelbaar is. Dat gaat natuurlijk over Waterman, maar ook met plaatsingen in de andere vaste tekens merk je veel van de energie van deze maand. De vaste tekens in de astrologie zijn Waterman, Stier, Leeuw en Schorpioen. Heb jij (veel) invloed van deze tekens in je horoscoop, dan ben je extra gevoelig voor de effecten van het Waterman-seizoen.

Lees ook: de sterrenbeelden als kardinaal, vast of beweeglijk teken: dit betekent het

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2024.

Volgend artikel
Mercurius retrograde 2024: het complete overzicht
Mercurius retrograde 2024: het complete overzicht