Uranus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Uranus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Uranus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten Uranus en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten

Uranus heeft, net als de maan, ook invloed op ons dagelijks leven. Wat voor invloed dat is, is alleen iets minder bekend. Zo slapen veel mensen minder goed bij volle maan en velen hebben behoefte om alleen te zijn bij donkere maan. Maar volgens de astrologie beïnvloeden andere planeten ons ook behoorlijk. Dit is wat je moet weten over de invloed van de meest rebelse planeet die er is. 

Was je zo’n rebelse puber die je haren paars verfde en overal dwars tegenin ging? Heb je ooit de regels aan je laars gelapt, met drugs geëxperimenteerd, met een groep vrienden rondgetrokken en van je vrijheid genoten? Droom je ervan om ‘wild en gevaarlijk’ te leven? Dan heb je kennisgemaakt met de energie van Uranus, die in ieder mens wel verstopt zit, maar die lang niet bij iedereen de kans krijgt om naar buiten te komen. Vaak blijft het bij dromen van de vrijheid en ondertussen genoegen nemen met de dagelijkse sleur.

Kenmerken van Uranus

  • Mythologie: God van de hemel
  • Energie: rebels, anders durven zijn
  • Planeet van: pubers, adolescenten, rocksterren, komedianten en wizzkids
  • Kracht: humor
  • Verwant sterrenbeeld: Waterman
  • Kleur: elektrisch blauw
  • Element: lucht

Revolutionair

Uranus heeft een band met Saturnus. Als Saturnus de macht heeft gegrepen en je leven in zijn ijzeren greep houdt, dan kan Uranus zich ontpoppen als de rebel die ineens het roer omgooit. Dus als je ooit al je zekerheden hebt achtergelaten voor het onbekende, dan was je ongetwijfeld in sync met je Uranus-energie. Als Saturnus de politicus is, is Uranus de revolutionair. Uranus hoort bij pubers, adolescenten, rocksterren, komedianten, wizzkids en kunstenaars die hun eigen weg gaan en die de wereld shockeren met hun kleding en gewaagde uitspraken. Hij hoort bij mensen en dingen die anders durven zijn. Als alles volgens de regels verloopt, begint de planeet zich te vervelen en zegt hij ineens: maar waarom eigenlijk? Elektriciteit is ook het terrein van Uranus en als het onweert kun je hem in actie zien.


De Uranus-stemming

Om je baan op te zeggen en voor een eigen onderneming te gaan of om je man te verlaten voor je grote liefde heb je een snufje Uranus nodig. De beslissingen die je neemt als je in een Uranus-stemming bent, zijn niet per definitie verstandig, maar ze maken van je leven een avontuur en al gaat dat mis, je had de ervaring voor geen goud willen missen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Humor is ook een kwaliteit van deze planeet. Humor heeft altijd het element van het onverwachte of het absurde in zich. Zeker als Uranus samenkomt met Mercurius, dan valt er veel te lachen. Mensen die sterk onder invloed van Uranus staan kunnen dan ook echte grappenmakers zijn.

Vrijheid

De hang naar vrijheid van deze planeet kan het lastig maken om vastigheid te vinden in werk, woonplaats of liefde. Als je merkt dat jouw Uranus te sterk is, dan kun je rust vinden bij het element aarde. Een voettocht door de woestijn, je eigen huis bouwen, door letterlijk de vaste grond onder je voeten te voelen, kun je meer geaard raken. Niet voor niets moet alles wat onder hoogspanning staat, geaard zijn.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus, make-up door Jan Fuite

Meer lezen over astrologie?

Deze edelstenen passen bij je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Chiron is de planeet die je helpt je wonden te helen
Chiron is de planeet die je helpt je wonden te helen