Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou

Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou

We kunnen diep geraakt worden door een kristal. En dat is niet alleen omdat we deze oeroude stenen zo mooi vinden. Ze bezitten ook krachten die ons kunnen helen en helderheid zouden kunnen geven. Zeker wanneer je de juiste edelstenen en sterrenbeelden combineert.

Waar komt het diepe gevoel van verbondenheid dat mensen met stenen kunnen hebben eigenlijk vandaan? Is het een gek idee dat kristallen hun eigen energie hebben en dat sommige mensen die energie kunnen waarnemen of voelen? Niet als je bedenkt dat álles energie is: licht, zwaartekracht, magnetisme. Ook materie.

Sterke structuur

De atomen in een kristal hebben op het kleinste niveau een vaste structuur die zich door het kristal herhaalt in een ritmisch patroon. Aan dat ritme en aan zijn puurheid, dankt het kristal zijn helderheid. Maar ook zijn vorm.

Unieke trilling

Een kristal heeft – net als andere voorwerpen – zijn eigen, unieke frequentie. Het is dan ook niet zo gek om te denken dat deze verschillende frequenties bij verschillende type mensen passen. Er zijn een paar manieren om een kristal te kiezen. één van die manieren is om te kijken welke steen volgens de kristallenleer bij jouw sterrenbeeld past.

Edelstenen en sterrenbeelden: dit kristal past bij jou

1. Robijn

Zijn rode fonkelingen stimuleren hartstocht en liefde volgens kristalexperts. Vrouwen droegen vroeger een hartje van robijn om een partner aan te trekken. Door affiniteit met het eerste chakra zou robijn de levenskracht, seksualiteit en motivatie versterken. Van nature hoort robijn bij Ram maar ook Weegschaal en Schorpioen zouden zich prettig voelen bij dit kristal.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

2. Witte topaas

Dit kristal brengt vriendschap in je leven en helpt je om eerlijk en loyaal te zijn volgens kristalexperts. Zijn vibraties zouden maken dat je ‘het goede’ doet, dat je keuzes maakt die moreel juist zijn. Hij zou ook de smaakpapillen stimuleren. Volledig in tune met Stier, ook waardevol voor Boogschutter en Leeuw.

3. Groene fluoriet

Dit kristal heeft als bijnaam ‘steen van het genie’. Hij zou de mentale processen, focus en concentratie stimuleren volgens kristalexperts. Ook zou hij zorgen voor harmonie als er chaos en onrust is. Heilzaam voor het hartchakra. Is bij uitstek de steen voor Tweelingen. Ook Leeuw en Waterman kunnen zich opladen aan fluoriet.

4. Kunziet

De zachte lila steen van de emoties, kan voor een helende verbinding tussen hoofd en hart zorgen volgens kristalexperts. Zou je openstellen voor liefde en zou jonge vrouwen kunnen helpen het moederschap te omarmen. Heeft een natuurlijke band met het teken Kreeft en zou troost en kalmte schenken aan Steenbok en evenwicht aan Tweelingen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

5. Citrien

Deze goudgele quartz draagt de energie van de zon. Hij geeft hoop, vreugde en positieve energie volgens kristalexperts. Traditioneel tooide men zich met citrien voor rijkdom en voorspoed. Hij is verwant aan het teken Leeuw, maar ook Steenbok kan veel baat hebben bij citrien. Tweelingen vindt inspiratie bij dit prachtige kristal.


6. Aquamarijn

Het zachte blauw van de aquamarijn zou het keelchakra stimuleren, waardoor hij je zou kunnen helpen helder en duidelijk uit te spreken wat er in je leeft. Hij zou je vervullen met compassie en diegenen helpen die anderen helpen. Een goede keus voor Maagd. Brengt Ram in balans en helpt Vissen als de woorden niet willen komen.

7. Rozenkwarts

Straalt een liefdevolle vrouwelijke energie uit. Het kan vrede en harmonie in relaties met zich mee brengen volgens kristalexperts. Zou je helpen om je open te stellen voor muziek en de schoonheid om je heen. Vibreert op een frequentie waar Weegschaal gevoelig voor is. Rozenkwarts kan ook het hart van Kreeft en Stier openen.

Zwarte toermalijn

Het kristal van de sjamaan zou helpen om je te concentreren en geen gevoel van kracht geven. Zou ook beschermen tegen de negatieve energie van anderen en de hartstocht aanwakkeren. Brengt veel rust in het leven van Schorpioen. Ook Ram en Boogschutter kunnen zich prettig voelen bij de zuiverende energie van zwarte toermalijn.

Smaragd

Dit prachtige groene kristal zou het hartchakra versterken en helpen je gevoel van eigenwaarde te vergroten volgens kristalexperts. Hij zou charismatisch maken en je helpen om filosofische kwaliteiten te verbeteren. Vroeger dacht men dat hij reizigers onderweg beschermde. Past goed bij Boogschutter maar kan ook Stier en Weegschaal in hun groei helpen.

10. Blauwe apatiet

Onafhankelijkheid en ambitie zijn de woorden die passen bij de apatiet. Hij zou het keelchakra stimuleren; draag hem als je in het openbaar moet spreken. Zijn zakelijkheid en gevoel voor tijd zijn kenmerkend voor Steenbok. Ook Maagd en Kreeft kunnen zich sterker voelen met wat apatiet-energie.

11. Zwarte saffier

Brengt kalmte in de chaos, intuïtie bij twijfel en zorgt voor harmonie in je vriendengroep volgens kristalexperts. Zou duidelijk maken wanneer het tijd is om je grenzen aan te geven en zou helpen om originele ideeën uit te voeren. Een fantastisch kristal voor Waterman, kan ook kracht aan Vissen en Schorpioen geven.

12. Amethist

Amethist zou je verbeeldingskracht, intuïtie en spiritualiteit verbeteren en het denkproces verfijnen. Daarom is het een mooie ondersteuning voor Vissen. Ook Maagd en Waterman kunnen zich thuis voelen bij de energie van amethist.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over kristallen?

Volgend artikel
Aarden met kristallen: zo doe je dat
Aarden met kristallen: zo doe je dat