Terug naar overzicht

Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou

Categorie
Tekst
Johanna Blok
Fotografie
Pia Jane Bijkerk
Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou

We kunnen diep geraakt worden door een kristal. En dat is niet alleen omdat we deze oeroude stenen zo mooi vinden. Ze bezitten ook krachten die ons kunnen helen en helderheid kunnen geven. Zeker wanneer je de juiste edelstenen en sterrenbeelden combineert.

Waar komt het diepe gevoel van verbondenheid dat mensen met stenen kunnen hebben eigenlijk vandaan? Is het een gek idee dat kristallen hun eigen energie hebben en dat sommige mensen die energie kunnen waarnemen of voelen? Niet als je bedenkt dat álles energie is: licht, zwaartekracht, magnetisme. Ook materie.

Sterke structuur

De atomen in een kristal hebben op het kleinste niveau een vaste structuur die zich door het kristal herhaalt in een ritmisch patroon. Aan dat ritme en aan zijn puurheid, dankt het kristal zijn helderheid. Maar ook zijn vorm.

Unieke trilling

Een kristal heeft – net als andere voorwerpen – zijn eigen, unieke frequentie. Het is dan ook niet zo gek om te denken dat deze verschillende frequenties bij verschillende type mensen passen. Er zijn een paar manieren om een kristal te kiezen. één van die manieren is om te kijken welke steen volgens de kristallenleer bij jouw sterrenbeeld past.

Edelstenen en sterrenbeelden: dit kristal past bij jou

1. Robijn

Zijn rode fonkelingen stimuleren hartstocht en liefde. Vrouwen droegen vroeger een hartje van robijn om een partner aan te trekken. Door affiniteit met het eerste chakra versterkt robijn de levenskracht, seksualiteit en motivatie. Van nature hoort robijn bij Ram maar ook Weegschaal en Schorpioen voelen zich prettig bij dit kristal.

2. Witte topaas

Dit kristal brengt vriendschap in je leven en helpt je om eerlijk en loyaal te zijn. Zijn vibraties maken dat je ‘het goede’ doet, dat je keuzes maakt die moreel juist zijn. Hij zou ook de smaakpapillen stimuleren. Volledig in tune met Stier, ook waardevol voor Boogschutter en Leeuw.

3. Groene fluoriet

Dit kristal heeft als bijnaam ‘steen van het genie’. Hij stimuleert de mentale processen, focus en concentratie. Ook zorgt hij voor harmonie als er chaos en onrust is. Heilzaam voor het hartchakra. Is bij uitstek de steen voor Tweelingen. Ook Leeuw en Waterman kunnen zich opladen aan fluoriet.

4. Kunziet

De zacht lila steen van de emoties, zorgt voor een helende verbinding tussen hoofd en hart. Stelt je open voor liefde en kan jonge vrouwen helpen het moederschap te omarmen. Heeft een natuurlijke band met het teken Kreeft en schenkt troost en kalmte aan Steenbok en evenwicht aan Tweelingen.

5. Citrien

Deze goudgele quartz draagt de energie van de zon. Hij geeft hoop, vreugde en positieve energie. Traditioneel tooide men zich met citrien voor rijkdom en voorspoed. Hij is verwant aan het teken Leeuw, maar ook Steenbok kan veel baat hebben bij citrien. Tweelingen vindt inspiratie bij dit prachtige kristal.

6. Aquamarijn

Het zachte blauw van de aquamarijn stimuleert het keelchakra, waardoor hij je helpt helder en duidelijk uit te spreken wat er in je leeft. Hij vervult je met compassie en helpt diegenen die anderen helpen. Een goede keus voor Maagd. Brengt Ram in balans en helpt Vissen als de woorden niet willen komen.

7. Rozenkwarts

Straalt een liefdevolle vrouwelijke energie uit. Brengt vrede en harmonie in relaties. Helpt je om je open te stellen voor muziek en de schoonheid om je heen. Vibreert op een frequentie waar Weegschaal gevoelig voor is. Kan ook het hart van Kreeft en Stier openen.

 8. Zwarte toermalijn

Het kristal van de sjamaan helpt je om je te concentreren en geeft een gevoel van kracht. Beschermt je tegen de negatieve energie van anderen. Kan de hartstocht aanwakkeren. Brengt veel rust in het leven van Schorpioen. Ook Ram en Boogschutter kunnen zich prettig voelen bij de zuiverende energie van zwarte toermalijn.

9. Smaragd

Dit prachtige groene kristal versterkt het hartchakra en kan helpen je gevoel van eigenwaarde te vergroten. Hij maakt charismatisch en helpt je om filosofische kwaliteiten te verbeteren. Vroeger dacht men dat hij reizigers onderweg beschermde. Past goed bij Boogschutter maar helpt ook Stier en Weegschaal in hun groei.

10. Blauwe apatiet

Onafhankelijkheid en ambitie zijn de woorden die passen bij de apatiet. Hij stimuleert het keelchakra, draag hem als je in het openbaar moet spreken. Zijn zakelijkheid en gevoel voor tijd zijn kenmerkend voor Steenbok. Ook Maagd en Kreeft kunnen zich sterker voelen met wat apatiet-energie.

11. Zwarte saffier

Brengt kalmte in de chaos, intuïtie bij twijfel en zorgt voor harmonie in je vriendengroep. Maakt duidelijk wanneer het tijd is om je grenzen aan te geven. Helpt om originele ideeën uit te voeren. Een fantastisch kristal voor Waterman, geeft ook kracht aan Vissen en Schorpioen.

12. Amethist

Versterkt je verbeeldingskracht, intuïtie en spiritualiteit en verfijnt het denkproces. Daarom is het een mooie ondersteuning voor Vissen. Ook Maagd en Waterman kunnen zich thuis voelen bij de energie van amethist.

Kristallen

Wil je ook je eigen stenen en kristallen in huis halen? Check de Happinez-webshop waar we een selectie van de mooiste edelstenen voor je hebben gemaakt.

Meer lezen over kristallen?

Door anderen gelezen