Aarden met kristallen: zo doe je dat

Aarden met kristallen: zo doe je dat Aarden met kristallen: zo doe je dat Aarden met kristallen: zo doe je dat

Aarden of gronden betekent eigenlijk niets anders dan stevig met beide benen op de grond staan. Als je geaard bent, kan de energie vrij door je lichaam stromen en voel je je verbonden met jezelf en de wereld om je heen. Je body en mind zijn in balans, je kunt je focussen en bent kalm en aanwezig in het hier en nu.

Dagelijkse kleine en grote beslommeringen kunnen je gevoel van geaardheid soms flink in de war schoppen. Deze edelstenen helpen je gegrond te voelen, volgens de kristallenleer.

Hematiet

Deze steen zou aardend werken, evenwicht brengen en beschermen. Hematiet zou je helpen om in balans te komen (of te blijven) en jezelf te verbinden met de energie van de aarde. Het is ook een fijne edelsteen als je iets wilt manifesteren in je leven, volgens kristallenexperts. Hematiet zou je ondersteunen bij het bewandelen van je pad op weg naar je doel, zelfs als je twijfels voelt of het beangstigend vindt om de volgende stap te nemen. De energie van hematiet kan behoorlijk heftig zijn, vooral bij direct huidcontact; niet iedereen vindt deze steen even prettig.

Rookkwarts

Is de nogal nadrukkelijk aanwezige energie van hematiet een beetje too much voor jou? Dan past rookkwarts, met een veel subtielere energie, misschien beter bij je. Dit zou een krachtige edelsteen zijn die gelinkt wordt aan je wortelchakra en stress zou verminderen. Hoe meer balans in je wortelchakra, hoe beter je kunt aarden. Rookkwarts heeft een reinigende, opbeurende werking en neutraliseert negatieve energie, volgens kristallenexperts.

Jaspis

De sterke aardse energie van Jaspis zou je helpen om je weer meer te verbinden met de aarde. Er zijn verschillende varianten, elk met een eigen werking. Rode Jaspis zou bijvoorbeeld nieuwe energie geven, (energie)blokkades in je lichaam oplossen en zorgen en angsten verminderen. Groene Jaspis helpt je bij het omzetten van je ideeën in actie, volgens de kristallenleer.

Zwarte toermalijn

Je kunt zwarte toermalijn volgens kristalexperts gebruiken als een soort veiligheidsschild tegen alle negatieve invloeden op je energie. Deze barrière zou ervoor zorgen dat je stevig geaard blijft en minder vatbaar bent voor de (negatieve) opvattingen van anderen, en je minder laat leiden door je eigen angsten en twijfels.

Edelstenen kiezen en gebruiken

Gebruik vooral je intuïtie bij het kiezen van de steen die op dit moment het beste bij jou past. Je kunt edelstenen vervolgens op verschillende manieren gebruiken. Om te aarden, kun je een kristal bijvoorbeeld in je hand houden of voor je neer leggen. Probeer ook eens een meditatie met edelstenen terwijl je met je blote voeten op de aarde staat: dit rechtstreekse contact van de grond met je blote huid zou het aardende effect versterken. Voor een meer algemene bescherming tegen negatieve energie en om jezelf de hele dag meer geaard te voelen, kun je een losse edelsteen in je broekzak dragen of kiezen voor een sieraad.

Aarden met kristallen? Deze stenen heb je nodig

Je vindt verschillende aardende edelstenen en andere producten met kristallen in de Happinez shop.

Beeld: fotografie: Dana van Leeuwen, styling: Marita Janssen

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over kristallen?

Dit helende kristal past bij jou.

Volgend artikel
3 kristallen om bij weg te dromen
3 kristallen om bij weg te dromen