3 kristallen om bij weg te dromen

3 kristallen om bij weg te dromen 3 kristallen om bij weg te dromen 3 kristallen om bij weg te dromen

Heb je moeite met in slaap vallen, of merk je dat je onrustig slaapt? Misschien kunnen kristallen je helpen! Volgens de kristallenleer heeft ieder kristal een eigen unieke kracht. Deze 3 kristallen zouden een positief effect hebben op je nachtrust.

Amethist

Amethist is een kristal dat vaak in verband wordt gebracht met een betere nachtrust. Volgens de kristallenleer zou amethist namelijk een rustgevende en serene frequentie hebben. Hij zou kunnen helpen om stress en angst te verminderen en bovendien zou hij je geest tot rust brengen, waardoor je sneller in slaap zou vallen. Ook zou dit kristal kunnen helpen als je last hebt van nachtmerries.

Seleniet

Seleniet staat in de kristallenleer bekend om haar hoge frequentie. Deze parelwitte steen zou negatieve energie omzetten in een positieve, vredige energie. Als je seleniet onder je kussen legt, zou dit kristal daarnaast ook helpen om je chakra’s in balans te brengen, waardoor je ’s morgens uitgerust wakker wordt. Klinkt goed, toch?

Maansteen

De naam zegt al genoeg: Maansteen staat symbool voor het licht van Moeder Maan en is een fijne steen om onder je kussen te leggen. Volgens de kristallenleer zou dit kristal namelijk een kalmerende werking hebben op een druk, vol hoofd en emotionele spanning verlichten. Ook zou Maansteen kunnen helpen bij slaapproblemen, zoals slapeloosheid.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Kristallen ontladen en opladen

Wanneer je kristallen gebruikt is het belangrijk om ze regelmatig te reinigen en op te laden. Het reinigen is belangrijk omdat je het kristal ontdoet van energieën die ze geabsorbeerd heeft. Je kunt kristallen onder andere ontladen door ze te begraven onder een laagje aarde, of in een bedje van Seleniet. Opladen doe je door je kristal in het volle maanlicht te leggen. Wil je nóg meer weten over reinigen, opladen en de magie van kristallen? Vergeet je dan niet in te schrijven voor onze online training Werken met kristallen en leer in 7 uitgebreide lessen alles wat je moet weten over kristallen.

Over auteur
Dagmar Harkema is online redacteur, sterrenbeeld Ram en sinds juni 2020 werkzaam bij Happinez. Ze geeft je graag de beste tips voor een mooie(re) wereld, vertelt je waar je de leukste evenementen kunt vinden, deelt DIY’s en verzorgt de online boekenrubriek.

Meer lezen over kristallen?

Aarden met kristallen: zo doe je dat.

Volgend artikel
Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven
Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven