De kracht van amethist

De kracht van amethist De kracht van amethist De kracht van amethist

Amethist is een steen met veel spirituele eigenschappen. Als kristal met schitterende facetjes of gladgeslepen helpt deze steen je volgens kenners om tot rust te komen en naar je innerlijke weten te luisteren. Heel geschikt dus als je je intuïtie wilt ontwikkelen, je hoofd helder wilt maken of inzichten wilt opdoen.

Tegen dronkenschap

De naam amethist komt van het Oudgrieks: een samenstelling van ἀ (‘zonder’) en μεθύειν (‘dronken worden’). Wijn werd in die tijd gedronken uit amethisten bokalen, of er werd een stukje amethist in de mond gehouden tijdens het drinken om dronkenschap te voorkomen. De paarse kleur van dit kristal werd geassocieerd met de kleur van wijn en de Romeinse god van de wijn, Bacchus.

Liefdevolle energie

Amethist hoort bij het kruinchakra en voorhoofdchakra en door de werking op de hypothalamus kan de steen hoofdpijn bestrijden. De steen heeft een beschermende en zuiverende werking, helpt je bij zelfinzicht en kan ook helpen bij het zuiveren van ruimten. Als je een steen met bergkristal en rozenkwarts in je huis neerlegt, zorgt het voor een harmonische sfeer. Een amethist naast je bed zou helpen om goed te slapen, in de wetenschap dat je wordt beschermd door liefdevolle energie. Hetzelfde geldt voor jasmijn, amber en hout: geuren hebben een sterke invloed op ons geheugen en zijn gekoppeld aan herinneringen.

Alien

In amethist gegoten

Al die eigenschappen komen samen in de geur Alien van Thierry Mugler samen. De flacon heeft de vorm van een krachtige, diep paarse amethist. Het parfum is gemaakt met het idee van zonnestralen in de vorm van een paarse amethist, gevuld met intense ingrediënten gebaseerd op natuurlijke Arabische jasmijn, in combinatie met amber en hout.

De som der stenen

Zelf iets doen met edelstenen in je huis? Haal eerst alle kleine schatten – veertjes, kiezelstenen, gedroogde plantjes, parfumflesjes – uit donkere laatjes en dozen en toon ze aan de wereld. Van domoliet uit Marokko tot chrysocolla uit Congo: edelstenen hebben de mooiste kleuren. Breng je natuurvondsten bij elkaar in bijvoorbeeld een letterbak en maak een pop-up-stenenmuseum. Vogelveren kun je mooi tentoonstellen door een aantal gaatjes in een blok hout te boren waarin ze rechtop kunnen staan, of door ze in lege parfumflesjes te steken.

Deze post kwam tot stand in samenwerking met een van onze partners.

Volgend artikel
Fan van edelstenen? Leer ze reinigen, opladen en programmeren
Fan van edelstenen? Leer ze reinigen, opladen en programmeren