Terug naar overzicht

Pendelen: misschien wel hét antwoord op al je levensvragen

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Pendelen: misschien wel hét antwoord op al je levensvragen

Je twijfelt. Wel of niet solliciteren, reizen, trouwen? Praten met vrienden helpt, maar je bent er nog niet uit. Denk eens aan pendelen! Zo’n kettinkje met een steen aan het uiteinde en een punt, zoals bij een potlood. Een pendel gebruik je om met je onderbewustzijn te praten, met jezelf en je diepste verlangens. We delen hieronder tips voor huis-tuin-en-keukenpendelaars.

Een pendel zoekt jou

Zoek niet naar een pendel, want een pendel zoekt jou. Wel een geschikte winkel vinden, natuurlijk, anders schiet het niet op. La Caldera in Scheveningen, de Pleiade in Tilburg en Aurana in Hoorn hebben bijvoorbeeld een mooie verzameling. Houd de steen in je linkerhand en probeer de energie te voelen die de steen afgeeft. Voel je die niet? Kies dan degene die je het mooist vindt. Kies snel, je intuïtie heeft niet veel tijd nodig.

Pendel tip 1: Probeer de pendel in de winkel even uit, in een zichzelf respecterende spirituele winkel kijkt niemand daarvan op.

Maak kennis met pendelen

Kennismaken is een voorwaarde voor een soepele samenwerking met je pendel. Dat doe je door vragen te stellen waarop de pendel met ja, nee of misschien kan reageren. Eerst wil je weten welke beweging staat voor welk antwoord. Stel dus vragen waar je het antwoord op weet (Ben ik morgen jarig? Heb ik twee broers?), zodat je kunt vaststellen wat je pendel doet. Schrijf dit vervolgens op. Er zijn drie mogelijkheden voor ja, nee en misschien: van links naar rechts, van voor naar achter of in cirkels bewegen.

Pendel tip 2: Zet je elleboog op tafel (of een andere stabiele ondergrond) en houd het koordje tussen duim en wijsvinger vast zodat de pendel in een loodrechte lijn naar beneden hangt. Klaar? Dan kun je beginnen.

Kom in de sfeer

Je hoeft geen dolfijnengeluiden, emmers bergkristal of een met salie gereinigd huis te hebben om met je pendel te werken. Wel is het goed om je hoofd een beetje leeg te maken en te zorgen dat je je focust op de interactie met je pendel. Bij onrust trilt je pendel en gebeurt er verder niks.

Pendel tip 3: Houd het luchtig. Praat met je pendel alsof het een vriend is. Probeer eventuele gedachtes op de achtergrond te krijgen en pendel op een manier die bij jou past.

Sta open

Pendelen is praten met je hogere zelf, je onderbewustzijn, misschien met een gids. Ga uit van wat voor jou prettig voelt en schrik niet van wat er gebeurt. Als je het eng vindt, stel dan geen vragen over de toekomst, maar alleen over je gevoel. Als je sceptisch bent, stel je pendel dan op de proef met vragen over de nabije toekomst (heeft mijn trein morgen vertraging? Word ik straks gebeld door oma?). Stel geen vragen waarvoor de wens de vader is van de gedachte, want dan ga je sturen en krijg je geen eerlijk antwoord.

Pendel tip 4: Pendel doelgericht, bedenk van tevoren goed wat je precies wilt weten.

Deel je ervaringen

Lees over pendelen op verschillende fora en websites, bekijk vlogs en deel je ervaringen met medependelaars. Dat is leerzaam en interessant! Maak aantekeningen van wat je ontdekt. Werkt je pendel niet meteen? Geen zorgen, misschien is het niet de juiste pendel voor je of heb je langer de tijd nodig om je open te stellen voor de antwoorden. Pendelen en intuïtiever worden, is een proces.

Pendel tip 5: Pendel niet te lang, zeker niet als je net begint.

Voorbeelden van pendelvragen

  • Zit er toekomst in mijn relatie?
  • Kan ik nog groeien in het werk dat ik nu doe?
  • Blokkeer ik door angst? Ben ik me bewust van die angst?
  • Heeft de droom van vannacht te maken met …?
  • Belemmert de vriendschap met … mij?
  • Reis ik binnenkort naar Australië?
  • Is dit het juiste moment om mijn huis te verkopen?

Door anderen gelezen