Handlezen: kom dichter bij jezelf via je handen

Handlezen: kom dichter bij jezelf via je handen Handlezen: kom dichter bij jezelf via je handen Handlezen: kom dichter bij jezelf via je handen

Toen Ellen Duim in aanraking kwam met handlezen, gooide ze haar leven om. Ze zegde haar baan op en werd handlezer.

Ontdek hoe je je eigen handen kunt lezen volgens Ellen Duim.

Wat je handen kunnen vertellen

“Handlezen werkt als een ontmoeting met jezelf en is een prachtige manier om inzichten te krijgen. Over je verlangens, kwaliteiten, onzekerheden, angsten en valkuilen. Ik kan in de handen iemands essentie zien en ook de ruis die er door levenservaringen overheen is gelegd. Een handlezing is een herinnering aan iets wat je allang weet, maar misschien door de drukte van alledag bent vergeten. Handen zijn goudeerlijk en zonder oordelen: ze vertellen wat er is en als dat je niet bevalt, dan moet je het aanpakken. Handen zijn een open boek; wat belangrijk is, dient zich vanzelf aan.”

Tip: kijk regelmatig naar je handen

“Zijn je handen bezaaid met kleine lijntjes? Hoe voller de hand, hoe voller het hoofd: het zenuwstelsel staat snel onder druk. Het is de hoogste tijd om pas op de plaats te maken of hulptroepen in te schakelen. Ook de drie grote lijnen in de hand, de Hartlijn, de Hoofdlijn en de Levenslijn, kunnen van energie veranderen. Als een van deze drie dunner is, kan het helpen deze regelmatig te masseren en je af te vragen: doe ik wat ik wil doen op de manier waarop ik het wil doen? Oftewel: zijn hart, hoofd en buik in balans?”

Handlezen

Maak omtrekken van je handen

“Leg je hand spontaan op een vel papier en trek hem netjes om met de pen. Doe dit ook met je andere hand. Hoe heb je je handen neergelegd? Zijn de vingers open of gesloten? Hoe opener de vingers op het papier staan, hoe opener je op dit moment in het leven staat. Let op: dit is een momentopname en over een half jaar kunnen je handen heel anders op papier staan.”

  • Is je linkerhand open en rechterhand gesloten? Je heb het verlangen vrij te zijn en je plek in te nemen, maar je ervaart nog belemmeringen. Wat maakt het spannend om jouw grootsheid in de wereld te zetten?
  • Is je rechterhand open en linkerhand gesloten? Je komt open over, maar zal je gevoelens en verlangens niet snel met anderen delen. Wat heb je nodig om je te laten voeden door je omgeving?
  • Staan je handen midden op het papier? Je kunt goed je plek innemen. Helemaal onderaan het papier? Je maakt jezelf kleiner dan je bent. Vind je het spannend om gezien te worden? Bovenaan het papier: hoogste tijd om meer te aarden. Uit het hoofd, terug naar hart en buik.

Heb je een Disbalanslijn?

“Venus en Mars bevinden zich samen binnen de Levenslijn en staan voor het vrouwelijke Yin en mannelijke Yang in ons. Tussen Mars en Venus of iets lager op de Venusberg kun je een dikkere lijn tegenkomen, de Disbalanslijn. Deze lijn toont een disbalans tussen het mannelijke en vrouwelijke in ons. Dit uit zich als volgt: het ene moment heb je alle begrip, het volgende moment komt de Marsenergie omhoog, is de grens bereikt en sla je met je vuist op tafel. Gevolg: je wordt boos op jezelf.

Met een Disbalanslijn moet je leren duidelijk te zijn en je grenzen aan te geven op het moment dat er iets speelt, en niet als de grens allang bereikt is. Dan kun je namelijk volwassener communiceren en liefdevol blijven, zonder over je grens te (laten) gaan. Ook al werk je nog zo hard, het zal even duren voor de Disbalanslijn verdwijnt. Het gaat hier om thema’s op diep niveau.”

Handlezen

Tekst: Jessica van Zanten

Dit is een ingekort artikel uit Happinez nummer 3 – 2023. Benieuwd naar het hele artikel? Bestel dit nummer nu zonder verzendkosten in de Happinez webshop.

Online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos
  • Voor een lichter en opgeruimder leven
  • Ervaar meer innerlijke rust

Meer lezen over wat je handen je kunnen vertellen?

Ontdek hier wat jouw handen over je persoonlijkheid verklappen.

Volgend artikel
3 liefdevolle rituelen die je huid een (natuurlijke) boost geven  
3 liefdevolle rituelen die je huid een (natuurlijke) boost geven