3 liefdevolle rituelen die je huid een (natuurlijke) boost geven  

3 liefdevolle rituelen die je huid een (natuurlijke) boost geven   3 liefdevolle rituelen die je huid een (natuurlijke) boost geven   3 liefdevolle rituelen die je huid een (natuurlijke) boost geven  

Wist je dat je huid ’s nachts op volle toeren draait? Goede reden om haar in de ochtend – en ook al voor het slapen gaan – liefdevol te verzorgen met deze fijne rituelen.  

Slapen en een goede nachtverzorging zijn de basis voor een stralende huid in de ochtend. Omdat je huid gedurende de dag vooral weer moet beschermen tegen de invloeden van buitenaf, is het fijn om haar rustig ‘wakker’ te laten worden met deze liefdevolle rituelen. En niet alleen je huid profiteert daarvan: je hele lichaam en geest begint zo ontspannen aan de dag.

1. Start met een glas water

Net wakker? Maak er een routine van om de dag op te starten met een glas water. Je vult meteen het vocht aan dat je in de nacht bent verloren, het voert de afvalstoffen af en stimuleert de stofwisseling. Water reinigt bovendien je lichaam, waar ook zeker je huid van profiteert.

Laat je ook eens inspireren door de eeuwenoude holistische leer Ayurveda en drink lauwwarm water uit een koperen beker, dat je een nachtje laat trekken. Koper transformeert water namelijk in natuurlijk alkaline water, wat helpt om de ph-waarde in je lichaam in balans te brengen.

2. Zachte gezichtsmassage

Ook fijn: begin je ochtend ontspannen door de tijd te nemen voor een zachte gezichtsmassage. Gebruik hierbij een gezichtsroller met bijvoorbeeld rozenkwarts, jade of bergkristal, waarmee je de bijzondere energie van kristallen toevoegt. Een massage met een gezichtsroller stimuleert onder andere de doorbloeding van de huid, waardoor je meer kleur op je gezicht krijgt.

Zo ga je te werk:

  • Volg de contouren van je gezicht en rol daarbij zacht van binnen naar buiten.
  • Start bij het voorhoofd en eindig bij de hals, waarbij je rolt van je kin naar het sleutelbeen toe.
  • Masseer bij je hals naar beneden en bij je voorhoofd, wangen en wenkbrauwen van binnen naar buiten.

3. Puur natuur op je huid

Na jouw massage kun je je huid klaarmaken voor de dag, zodat ze haar werk kan doen: beschermen. Fijn zijn de 100% natuurlijke en biologische verzorgingsproducten van Dr. Hauschka. Deze producten bevatten 100% natuurlijke grondstoffen en stimuleren de huid zichzelf te verzorgen. Anders dan conventionele cosmetica pakken ze de oorzaak aan, in plaats van het probleem te camoufleren. Zo nemen deze verzorgingsproducten het werk niet uit handen, maar ondersteunen ze de huid, waardoor die niet ‘lui’ wordt. Bovendien zijn de producten ook nog eens de beste keuze voor onze planeet.

Bijzonder is dat Dr. Hauschka bij het zaaien, kweken en oogsten van de planten – die gebruikt worden in hun producten – rekening houden met het ritme van de natuur. Dus met de invloed van warmte en kou, rust en beweging, duisternis en licht. Zo wordt de optimale kracht van elke plant benut.

Slaap je huid mooi

Wist je dat je huid ‘s nachts op z’n actiefst is? Het is voor haar het moment om te herstellen, vernieuwen en reinigen. Om deze processen te ondersteunen, is een goede nachtverzorging heel belangrijk. En dat zie je ’s ochtends in de spiegel terug. Reinig eerst goed je gezicht, versterk je huid daarna met en goede lotion en verzorg het daarna met een lichte, vetvrije nachtverzorging. Fijn is bijvoorbeeld het 100% natuurlijke nachtserum van Dr. Hauschka. Dit serum werkt op basis van natuurlijke ingrediënten die je huid laat ademen en het zelfherstellend vermogen van de huid stimuleert in de nacht.

Dr. Hauschka proberen?

Vanaf 16 september kun je zelf deze 100% natuurlijke huidverzorgingsproducten zonder risico bij deelnemende winkels uitproberen. Verschillende dagcrèmes bevatten namelijk een extra mini. Niet tevreden na het gebruik van de mini? Dan mag je de grote verpakking (ongeschonden) retourneren en krijg je je geld terug. Bekijk snel welke dagverzorging jij wilt proberen en zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

Volgend artikel
Thee in de Chinese voedingsleer: zo beïnvloed je je gemoedstoestand met thee
Thee in de Chinese voedingsleer: zo beïnvloed je je gemoedstoestand met thee