Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie

Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie Smudgen en pendelen: maak je los van zware energie

Zware, negatieve energie maakt moe en lusteloos. Na een moeizame dag op je werk of een verdrietige gebeurtenis in de familie is het duidelijk waar zwaarte vandaan komt, maar dat is het niet altijd.

Een zware of lage energie kan vele oorzaken hebben (de stand van de maan, hormonen, slecht slapen) en die hoef je niet steeds te analyseren, maar deze energie kan ook in je systeem zitten of in je huis en daar kun je iets aan doen.

Kom in actie

Heb je herhaaldelijk last van depressieve gevoelens, slecht slapen of ruzies met je partner en kun je niet altijd plaatsen waar de schoen wringt? Kom in actie. Drie manieren waarop negatieve energie aan je kan kleven en wat je eraan kunt doen.

1. Energiekoord

Energiekoorden hebben we met iedereen die we tegenkomen, zowel dierbaren als vage kennissen. Als iemand – om wat voor reden dan ook – voor herkenning zorgt bij jou, creëer je een energiekoord met diegene of diegene met jou. Zo kan iemand die verliefd op je is herhaaldelijk in je dromen voorkomen, terwijl jij zelden aan die persoon denkt (maar die persoon wel aan jou) of voel je je verantwoordelijk voor een karaktereigenschap of taak van iemand die is overleden. Ook jaloezie kun je voelen via energiekoorden doordat je je plotseling zenuwachtig, zwaar of opgejaagd voelt.

Wat je kunt doen:

  • Doe aardingsoefeningen om in je eigen energie te blijven, zodat je duidelijk kunt onderscheiden wat van jou is en wat van een ander;
  • Gebruik een pendel om van boven naar beneden voorlangs je lichaam te laten zakken en je energiekoorden te detecteren. Beweegt de pendel veel, houd hem dan even stil op die plek en wacht tot hij tot stilstand komt. Op deze manier kun je energiekoorden verbreken. Soms is het nodig om dit vaker te doen omdat de koorden weer terugkomen.

2. Huisgeest

Je hebt overdag het gevoel dat je wordt gadegeslagen en wordt ’s nachts wel eens wakker van vreemde geluiden in huis. Grote kans dat de energie van een overleden dierbare of oude bewoner in je huis rondwaart. Dit komt veel voor en hoeft geen probleem te zijn, maar als je er last van hebt, is dat niet prettig. Praten over wat je ervaart of herinneringen ophalen aan overleden dierbaren kan al een verandering teweeg brengen in de zwaarte of angst die je ervaart. Maak het onderwerp bespreekbaar en licht en zorg dat je energie niet vertroebelt door goed te aarden.

Wat je kunt doen:

  • Neem een bosje salie bij de hand en reinig je huis. Motiveer de energie op liefdevolle wijze naar het licht te gaan. Je kunt hierbij hardop praten of een boodschap opschrijven.

3. Oude voorwerpen

De grootste energieslurper in huis: troep. Dus ruim je rommel op, want dat helpt. Dingen uit het zicht halen en dan bij voorkeur niet op een hoop gooien met de kastdeur dicht. Orde in huis is orde in je geest. Iets anders wat voor energetische onrust kan zorgen, zijn voorwerpen van de kringloop of van een (overleden) dierbare. Hier kleeft oude energie aan en die kun je voelen.

Wat je kunt doen:

  • Het verven of anderszins vermaken van meubilair helpt om het jouw energie te geven en als je dat niet wilt, is smudgen met salie of Palo Santo een goed idee;
  • Ga met je pendel langs verschillende meubels in huis en detecteer of er oude energie aan kleeft. Beweegt de pendel veel, wacht dan tot hij weer stil hangt. Herhaal dit eventueel een paar dagen achter elkaar.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over energie?

5 manieren om in je eigen energie frequentie te blijven.

Volgend artikel
Human Design: negen energiecentra
Human Design: negen energiecentra