Welke kristallenset past bij jou? Doe de test

Welke kristallenset past bij jou? Doe de test Welke kristallenset past bij jou? Doe de test Welke kristallenset past bij jou? Doe de test

Kristallen zijn veel meer dan mooie, glinsterende stenen. Je kunt er volgens de kristallenleer bijvoorbeeld de sfeer in je huis mee beïnvloeden, ze toepassen in verzorgingsrituelen of gebruiken als manifestatietool, om jouw verlangens en intenties extra kracht bij te zetten. Het aanbod kristallen en edelstenen is groot: ze zijn er in talloze kleuren en verschillende vormen. Weet je niet zo goed welke kristallen jij moet kiezen? Dan helpt deze test je op weg.

Kristallen en energie

Alles is energie. Jij bestaat zelf uit energie en dat geldt volgens kristalexperts ook voor kristallen. Kristallen zouden altijd een hoge energetische vibratie hebben en zouden daardoor een positieve (verhogende) invloed op jouw eigen energie en daarmee je stemming en humeur hebben. Magisch, toch?

Je kunt de magie van kristallen op verschillende manieren toepassen in je dagelijkse leven, volgens kristalexperts. Draag bijvoorbeeld een rozenkwarts bij je als je meer liefde naar je toe wilt trekken. Een amethist onder je matras of in naast je bed zou je helpen om te ontspannen en goed te slapen. Maar je kunt ook mediteren met kristallen of er een ritueel mee uitvoeren. Zo kun je een kristallengrid (of: crystal grid) leggen als je iets wilt manifesteren of de energie van een ruimte wilt transformeren.

Reinigen en opladen

Heb je eenmaal de juiste kristallen gevonden, dan wil je natuurlijk dat ze zo lang mogelijk mooi blijven en zoveel mogelijk high vibes uitstralen. Daarvoor moet je je stenen regelmatig reinigen en opladen, zeggen de kristalexperts. Reinigen, ook wel ontladen genoemd, verwijdert eventueel vuil of stof en zou zorgen voor een schone energie. Je kunt dit doen met water, aarde, rook of zeezout. Opladen zou de energie van je kristallen aanvullen. Hiervoor gebruik je maanlicht, zonlicht of bergkristal. Als je wilt, kun je je kristal tot slot ook nog programmeren. Dit betekent dat je een specifieke intentie voor je steen zet, die aansluit bij wat je wilt manifesteren.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

Doe de kristallentest

Edelstenen en kristallen zijn een mooi cadeau voor jezelf of voor iemand die je liefhebt. In de Happinez shop vind je verschillende sets van stenen die elkaar aanvullen. Welke edelstenen en kristallen het meeste voor jou kunnen doen, is afhankelijk van je behoefte en intentie. Beantwoord alle vragen van de edelstenen test of ontdek via onderstaande vragen welke kristallenset – op dit moment – het beste bij jou past.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Ontdek de kracht van zwarte obsidiaan
Ontdek de kracht van zwarte obsidiaan