Ontdek de kracht van zwarte obsidiaan

Ontdek de kracht van zwarte obsidiaan Ontdek de kracht van zwarte obsidiaan Ontdek de kracht van zwarte obsidiaan

Struinend door een kristallenwinkel zie je soms door de bomen het bos niet meer. Kristallen, kwartsen, jade of toch labradoriet? Ze hebben allemaal zo’n krachtige werking dat je het liefst bergen zou inslaan.

Eén steen die qua werking en uiterlijk opvalt tussen andere stenen is zwarte obsidiaan. Deze gitzwarte steen ziet er niet alleen indrukwekkend uit maar zou volgens kristallenexperts ook een bijzondere werking hebben. Drie redenen om zwarte obsidiaan in je buurt te verzamelen.

1. Weggestopte emoties

Er wordt van zwarte obsidiaan gezegd dat je hem onder therapeutisch toezicht bij je kunt dragen, omdat de steen veel naar boven zou halen. Onverwerkte situaties, oude herinneringen en pijn kunnen naar de oppervlakte komen en dat is intens. Vertrouw dan ook op je gevoel als deze steen op je pad komt. Je weet zelf of je klaar bent voor openbaringen en ontwikkelingen op dit gebied. 

2. Schaduwkanten

Ieder mens heeft zowel een licht- als schaduwkant. Maar het onder ogen zien van die schaduwkant kan een intens proces zijn. Volgens kristallenexperts zou zwarte obsidiaan kunnen helpen dit proces te ondersteunen. Waarom zet jij jezelf altijd op plek twee? Hoe komt het dat je steeds dezelfde conflicten hebt? Wat verberg je onder je smetteloze voorkomen? Dit soort heftige en prangende vragen zijn het terrein van zwarte obsidiaan.

Online training Werken met kristallen

Wil je weten hoe je de kracht van kristallen kunt gebruiken? In 7 modules neemt kristallenexpert Emma Lucy je mee in de magische wereld van de kristallen.

3. Bescherming tegen negatieve energie

Nadat obsidiaan je een confronterende spiegel voorhoudt, beschermt de steen. Kristallenkenners beschrijven dat de steen kan helpen angsten en blokkades te verminderen nadat je ze onder ogen hebt gezien. Zwarte obsidiaan zou je dus motiveren om een transformatieve stap te zetten. Ook zou de steen negatieve energie van anderen of in huis kunnen verlichten. 


 

Meer Happinez?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten
Liefdesverdriet? Deze vijf edelstenen kunnen de pijn verzachten