Een jaar in liefde: dit is je horoscoop voor 2021

Een jaar in liefde: dit is je horoscoop voor 2021 Een jaar in liefde: dit is je horoscoop voor 2021 Een jaar in liefde: dit is je horoscoop voor 2021

De planeet Venus leert hoe jij in 2021 je hart kunt openstellen, Chiron vertelt wie je soulmate is en hoe die jou helpt om te groeien. Wat zijn de beste momenten om elkaar te ontmoeten? En met wie voel jij je het meest verbonden?

Ram

Vroeger voelde je je misschien aangetrokken tot uiterlijk of geld maar tegenwoordig besef je dat liefde heilig is en dat je iets anders nodig hebt om echt je hart open te stellen. Met Chiron in je eigen teken (Ram) bevind je je in een periode waarin je op zielsniveau de verbinding met de ander wilt aangaan. Daarbij helpt het om nog eens goed in de spiegel te kijken. Juist iemand die bezig is met dezelfde levensthema’s als jij, blijkt een ideale partner. Iemand die je misschien een beetje prikkelt of irriteert…

Of is diegene nu soms al bij je? Dan kunnen die gelijkenissen en overeenkomsten tot spanningen leiden, waardoor je allebei zult groeien als mens. Het is wel de kunst om zo af en toe ‘het spijt me’ te zeggen. Om door zachte wimpers naar je partner te kijken en het kwetsbare kind in hem of haar te zien. Soms kun je zelfs ontdekken dat het beter is elkaar los te laten.

Moet diegene nog op je pad komen? Tussen 22 maart en 15 april is het een perfecte tijd om ‘op jacht’ te gaan want dan schiet Venus je te hulp. Dus nog even geduld. Pin je niet vast op het sterrenbeeld van de ander, maar met Steenbok of Maagd zou je weleens een uitstekende match kunnen vormen. Ook Weegschaal en Kreeft brengen jou mooie liefdeslessen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Stier

Venus brengt het komende jaar bijna vijf maanden door in de aardetekens waarvan Stier er één is: dat brengt jou dit jaar veel in contact met de energie van Venus wat je helpt om meer in harmonie te leven met de ander en met jezelf. Je bent bereid om te kijken naar een gezamenlijk belang in plaats van eigen belang, je staat meer open voor het compromis, je bent meer op zoek naar schoonheid en prettige ervaringen. Het gaat om de periodes: 15 april tot 9 mei, 22 juli tot 16 augustus, 5 november tot 31 december. Venus inspireert je om jezelf mooi te maken. Dat blijft niet onopgemerkt door je partner: omdat je zo ontvankelijk bent durft hij (of zij) zich vaker van de romantische kant te laten zien. Het wordt dus een jaar vol rozen en vioolmuziek!

Ga je als single door het leven, dan geldt dit net zo goed voor jou. Misschien kun je het lot een handje helpen door de aandacht op jezelf te vestigen via datingsites. Valkuil: let niet teveel op looks, probeer er doorheen te kijken.

Een sterrenbeeld is maar een klein stukje van de ander, maar je zou je goed kunnen voelen bij een Leeuw of Boogschutter. Ook Waterman en Schorpioen dagen je uit om een liefdesgok te wagen.

Tweelingen

Als Tweelingen profiteer je in 2021 van de geluksplaneet Jupiter in het luchtteken Waterman. Dat laat jouw wereld groeien en brengt je in contact met nieuwe mensen en mogelijkheden. In de periode van 9 mei tot 3 juni 2021 doet Venus er nog wat sterrenstof bij, waardoor dit waarschijnlijk een erg liefdevolle periode is.

Hoop, vertrouwen en vergeving zijn dan de thema’s in jouw relatie. Dus was er sprake van een crisis, dan kom je dichter bij elkaar omdat je elkaar kunt vergeven en samen weer positief naar de toekomst kunt kijken. Conflicten worden bijgelegd zonder veel drama.

Ben je single dan hoef je in feite alleen maar de intentie uit te spreken dat je iemand wilt ontmoeten en … je dromen worden waar. Wees met Jupiter altijd wel een beetje precies bij het formuleren van je wensen, vul de details zorgvuldig in want vaak worden ze letterlijk verhoord, net als in het sprookje. Alvast een tip van de kosmos: met Vissen of Schorpioen kun je een mindblowing avontuur aangaan. Ook als je je openstelt voor een Maagd of een Boogschutter gaat er een wereld voor je open. Een die niet snel verveeld!


Kreeft

Met Chiron in het teken Ram kan de maatschappelijke positie of het werk van jou en of je partner een wissel trekken op de relatie. Het is de bedoeling dat je elkaar steunt, niet dat je de competitie met elkaar aangaat. Status mag niet de overhand krijgen in de gevoelens voor elkaar. Dit zijn maar een paar voorbeelden van de manier waarop ‘het wereldse’ tussen twee mensen in kan staan. Maar hoe dan ook moet iets worden opgelost, rechtgetrokken of uitgesproken. Met Chiron is het de bedoeling dat je samen ‘heling’ vindt voor de pijn die je ondervindt door het (onvoldoende) maatschappelijke presteren van een van beiden. Dat je elkaar vindt in de dingen waar het echt over gaat, van hart tot hart, in plaats van status, geld of werk.

Ook voor singles is het een belangrijke opdracht om een partner niet te kiezen vanwege zijn of haar aanzien en prestaties, maar vanwege een liefdevol karakter. Tussen 3 en 27 juni kun je belangrijke stappen zetten om hierin verder te komen. Dan staat Venus in Kreeft en steunt zij je bij alles wat met de liefde te maken heeft.

Als Kreeft kun je erg veel leren van Weegschaal (en vice versa). Ook Waterman helpt jou om de beste versie van jezelf te worden, al vraagt het van beiden veel aanpassing. Verder kun je ‘thuiskomen in de liefde’ bij Steenbok en Ram.

Leeuw

Chiron in Ram en Jupiter in Waterman nodigen je uit om in 2021 je hart open te stellen en dat niet meer te sluiten. Het liefst voor iemand die niet al te huisje-boompje-beestje is, maar iemand die het avontuur najaagt, en jou wil meenemen op zijn of haar levensreis.

Als diegene al in je leven is, dan kan dit een jaar zijn waarin jullie samen veel nieuwe, positieve ervaringen opdoen. De band tussen jullie verdiept zich door de gezamenlijke belevenissen, of dat avontuur zich nu afspeelt in het park of op verre stranden. Het is goed om vaker naar de ander te luisteren, toe te geven aan diens wensen, mee te gaan in zijn of haar verlangens. De ander heeft je echt iets te vertellen, iets te leren, ook al moet je daarvoor een vastomlijnd idee loslaten.

Voor de singles geldt in grote lijnen hetzelfde. ‘Avontuur en wijsheid’ zijn de kenmerken van een nieuw persoon die op je pad kan komen. Kijk uit naar iemand die veel reist en die jou wil laten kennismaken met zijn wereld. De beste periode voor een kennismaking is de zomer: tussen 27 juni en 22 juli. Dan doet Venus een goed woordje voor je. Je zit goed bij Stier en Steenbok, maar ook Waterman en Schorpioen hebben jou veel te bieden.

Maagd

Chiron in Ram doet jouw verlangen naar intimiteit enorm toenemen en Neptunus in Vissen laat je dromen van de volmaakte liefde. Als je een relatie hebt, kan het zijn dat je je partner teveel vergelijkt met een droombeeld, waar hij of zij natuurlijk niet aan kan voldoen. Wees je daar bewust van op momenten dat je teleurgesteld bent in je partner. Ligt het echt aan hem of haar? Of had je onrealistisch hoge verwachtingen? Op het gebied van intimiteit is het nodig dat er iets tussen jullie geheeld wordt. Misschien moet je eerst elkaar emotioneel zien te vinden, voordat je ook lichamelijk (opnieuw) de connectie kunt voelen.

Als je single bent, kun je tijdens een poging om een nieuwe relatie aan te gaan, tegen dezelfde thema’s aanlopen. Het is dan de kunst om niet te zeggen: laat de liefde helemaal maar. Het is de kunst om je verwachtingen bij te stellen.

Een goede periode om de ander te ontmoeten, de afstand te overbruggen of de band te versterken valt tussen 22 juli en 16 augustus, als Venus zich in het teken Maagd laat zien. Maar ook tussen 15 april en 9 mei (Venus in Stier) en tussen 5 november en 31 december (Venus in Steenbok) krijg je ruimschoots kansen. Partners die jou helpen het beste uit jezelf te halen zijn Boogschutter en Ram. Ook met Tweelingen of Vissen vorm je een boeiend stel.

Weegschaal

Met Chiron in Ram ben je als Weegschaal aan de beurt om de liefdeslessen te leren die je eerder nog niet onder de knie kreeg. Dat geldt niet alleen voor 2021 maar ook voor de komende jaren, die onderscheidend zullen zijn voor je relatie. Of dat nu situaties zijn die op jullie pad komen, of dat het gaat om emotionele turbulentie tussen jullie twee, het is emotioneel intens. Over een paar jaar kun je het gevoel hebben: nu hebben we alles wel meegemaakt, onze relatie is zo sterk, samen doorstaan we alles. Maar het lukt niet altijd om nu te zien wat het universum met jullie voorheeft.

Dat betekent dat er momenten zullen zijn dat je twijfelt aan je relatie, wil je eigenlijk samen wel verder? Sommige Weegschalen komen tot het inzicht dat ze met iemand anders gelukkiger worden (en gebruiken die ander misschien als breekijzer). Het hoort er allemaal bij. Ook single-Weegschalen die ‘de liefde van hun leven ontmoeten;’ zullen al snel merken dat het geen ‘plug and play’ relatie is, maar een waar ze nog flink aan moeten werken. Gelukkig geeft Jupiter in Waterman je veel vertrouwen en optimisme mee, waardoor je het dit jaar goed aankunt. En tussen 16 augustus en 11 september doet Venus mee, dan wordt het sowieso romantisch. Je vormt een goede match met Vissen, Kreeft, Ram en Steenbok.


Schorpioen

Met Chiron in Ram krijg je van de sterren in 2021 een bijzonder saaie opdracht. Jij moet met je partner werken aan de organisatie van het leven van alle dag. Gezond eten, opruimen, goed voor elkaar zorgen, de tuin doen, de dieren. Vooral als een van beiden in dit opzicht enigszins ‘gemankeerd’ is. Dus geen ruzie maken wiens beurt het is om de kattenbakken te doen, maar samen verantwoordelijkheid nemen voor de huishoudelijke en andere taken.

Dat klinkt niet als een spetterend romantisch jaar en dat wordt het voor de meeste Schorpioenen ook niet. Maar als je deze thema’s oppakt is het goed mogelijk dat zo’n opknapbeurt afstraalt op andere aspecten van de relatie. Dan blijken schone lakens ineens toch uit te nodigen om de liefde te bedrijven.

Singles komen dezelfde thema’s tegen, maar dan vanuit een andere invalshoek. Dan zou je iemand kunnen tegenkomen, die geweldig is, maar die angst heeft om naar de tandarts te gaan. Laat je deze kans op liefde schieten, omdat een potentiële partner zichzelf niet goed verzorgt? Of help je hem of haar? Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor katten en op iemand valt die er een heeft. Waar het om gaat is: hoe los je dit liefdevol op? Een mooie tijd voor de liefde valt tussen 11 september en 7 oktober 2021. Je maakt veel kans bij Waterman, Tweelingen, Stier en Leeuw.

Boogschutter

Met Chiron in Ram loop je het ‘risico’ om superverliefd te worden op je tweelingziel. Dat geldt zowel voor singles als voor Boogy’s met relatie. Zo’n verliefdheid die zomaar uit de lucht komt vallen en waarvan je weet: zoiets komt maar één keer in mijn leven voorbij. Stel je dan je huidige relatie in de waagschaal? Of laat je alles achter je om in een ander land te gaan wonen? Overwin je de vooroordelen van familie en vrienden? De ontmoeting met een tweelingziel brengt namelijk bijna altijd ook een flinke uitdaging met zich mee. En garanties dat het lukt om samen tot een happily ever after te komen, zijn er niet. Als Boogschutter ben je geneigd om eerst ‘ja’ te zeggen – het avontuur achterna –  en dan pas na te denken over de consequenties. Toch hopen de sterren dat je met deze informatie een beetje voorbereid bent op wat er zou kunnen gebeuren. Al laat jouw hart laat zich waarschijnlijk toch niet dwingen. Houd je ogen vooral open tussen 7 oktober en 5 november als Venus door Boogschutter gaat. Dan ben je helemaal in the mood. Met Stier of Maagd maak je in 2021 de beste kans om tot een stabiele relatie te komen. Met Tweelingen of Vissen wordt het vuurwerk, zelfs als dat verboden is.

Steenbok

Chiron in Ram zorgt voor uitdagingen in de huiselijke of familiesfeer. De kwestie ‘wel of niet samenwonen’ kan ineens gaan spelen. Of je partner en jij komen terecht in een soort territoriumstrijd, omdat het niet goed lukt de gezamenlijke ruimte te delen. Steenbok heeft het nodig om thuis rust en veiligheid te ervaren en kan zich erg defensief opstellen als dat in het geding is. Vooral bij Steenbokken die thuiswerken kan dit voor wat lastige momenten zorgen. Maar over het algemeen is het een prachtig jaar voor de liefde omdat Venus het grootste deel van 2021 in aardetekens staat: van 15 april tot 9 mei (Stier), van 22 juli tot 16 augustus (Maagd) en van 5 november tot 31 december (Steenbok).

Chiron kan bovendien helpen om te ontdekken dat ware liefde alles overwint. Zo kan er ook een einde komen aan twijfels over de vraag of jullie samen een gezin willen stichten. Ineens kan duidelijk zijn: wij horen bij elkaar, wij zijn familie.

Bij singles wordt deze Chiron-positie meer toegespitst op de vraag of jij je emotioneel kwetsbaar durft op te stellen, de ander toe te laten. Een échte soulmate confronteert jou met deze vraag en helpt jou om het antwoord te vinden. Dat is dan misschien wel een Leeuw, een Ram, een Weegschaal of een Kreeft.

Waterman

Met Jupiter het grootste deel van 2021 in Waterman verandert alles wat je aanraakt in goud. Dat geldt ook voor de liefde. Singles die een nieuwe relatie aangaan, doen dat in het volste vertrouwen. En dat helpt om het mooiste in de ander te zien en er het beste van te maken. Ook als iemand niet in het maatschappelijke plaatje past van rijk, knap of geslaagd, ben jij super happy met je keus. Wel is het zo dat Jupiter het teken Waterman weer verlaat en dan kan de prins(es) opeens veranderen in een kikker. Daarom is het belangrijk om heel goed naar je innerlijke stem te blijven luisteren. Waterman met relatie laat haar of zijn partner meegenieten van alle zegeningen die op haar of zijn pad komen en dat zorgt ervoor dat de sfeer fantastisch is. Problemen worden met de mantel der liefde bedekt, oude fouten worden vergeven. Het is nu tijd om samen te genieten. Vooral tussen 2 en 26 februari is duidelijk dat de kosmos het beste met je voor heeft. Dan zou je iemand kunnen ontmoeten met wie het enorm klikt. Partners die het beste uit jou halen zijn Kreeft en Schorpioen. Maar ook met Stier en Leeuw is het enorm genieten.

Vissen

Dankzij Chiron in Ram helpt een liefdesrelatie jou om je gevoel van eigenwaarde (terug) te vinden. ‘Geld’ of ‘materie’ kan een relatiethema worden dat jullie samen moeten zien te overwinnen.  De ander kan zich opstellen als liefdevolle heelmeester, maar ook als strenge. Het ligt er maar net aan wat jij in 2021 nodig hebt of wat bij jou past. We krijgen van het universum altijd een pakketje ervaringen op maat, ook in de liefde.

Voor singles is het in grote lijnen hetzelfde verhaal; voel jij je waardig genoeg om een nieuwe relatie aan te gaan, of loopt het mis omdat jij vindt dat je de ander niet ‘waard’ bent? Maak je geld te belangrijk waardoor je mensen die jou materieel geen zekerheid kunnen bieden geen kans geeft? Of kijk je juist alleen naar spirituele aspecten van de relatie en vergeet je dat de relatie hier op aarde wel degelijk vorm moet krijgen en dat materie ook een rol moet spelen? Als Venus in Vissen staat, tussen 26 februari en 22 maart, kun je het antwoord vinden op deze vragen en durf jij je helemaal te geven. Partners die jou graag willen begeleiden op je levensreis zijn Weegschaal en Tweelingen. Ook Maagd en Boogschutter stellen hun hart voor jou open.

Meer Happinez?

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Ram: 2021 is het jaar om eens goed in de spiegel te kijken
Ram: 2021 is het jaar om eens goed in de spiegel te kijken