Terug naar overzicht

Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten

Categorie
Tekst
Happinez redactie
Tweelingen-seizoen: dit kun je verwachten

Van 20 mei tot 20 juni 2020 is het Tweelingen-seizoen.

Tweelingen is het meest nieuwsgierige, communicatieve, en veranderlijke teken van de twaalf sterrenbeelden. Mensen met het sterrenbeeld Tweelingen zijn onvoorspelbaar, verrassend en zijn het liefst met tien dingen tegelijk bezig. Ze hebben altijd stimulatie, interactie en circulatie nodig. En omdat we momenteel niet zorgeloos door de stad kunnen slenteren of zomaar met onze vrienden af kunnen spreken, voelt dit Tweelingen-seizoen (net als heel 2020) wat onbekend aan.

De Nieuwe Maan in Tweelingen

Op 22 mei komt de Nieuwe Maan in Tweelingen aan. Deze maan zal een nieuw soort sociale norm introduceren. Overweging is de sleutel tot onze gemeenschappelijke zaken en weloverwogen informatie moet gedeeld worden. Maar deze Nieuwe Maan brengt tegenstrijdige informatie met zich mee. Het grootste deel van het Tweelingen-seizoen zal je dan ook geen duidelijke richting geven. Daarom is het belangrijk om in deze periode echt van dag tot dag te leven.

Venus in retrograde

Gedurende het hele Tweelingen-seizoen staat Venus (de planeet van plezier, liefde en relaties) in retrograde. Venus retrograde is een van de belangrijkste onderdelen van de astrologie van dit jaar. Het geeft je de mogelijkheid om bewuster contact te maken met je verbindingsproblemen. Het analyseren van je verbindingen zal in deze periode dan ook hoog op je prioriteitenlijstje staan.

Maansverduistering in Boogschutter

Op 5 juni vindt de eerste van een reeks maansverduisteringen plaats in Boogschutter. Zo’n maansverduistering is op zich geen groot nieuws. Maar voor mensen met hun zon-teken, maan-teken of Ascendant in Boogschutter kan er een hoop veranderen. Persoonlijkheden die niet langer passen worden losgelaten en het buitensporige wordt vrijgegeven om plaats te maken voor dat wat zinvol is. Dit is niet voor niks. De aspecten van je relatiedynamiek die hierdoor worden blootgelegd kunnen je enorm helpen in je heling.

Mercurius retrograde

Om het nog interessanter te maken, gaat Mercurius van 18 juni tot 12 juli retrograde. Mercurius belemmert communicatie en rommelt met je vermogen om een duidelijk antwoord te ontvangen. Venus laat je de grotten van je hart opnieuw onderzoeken. Mercurius doet dit met je geest, woorden en andere vormen van communicatie. De timing van deze Mercurius retrograde zal dan ook onbarmhartig voelen.

Meer Happinez?

Door anderen gelezen