De astrologie van juni 2023: gevallen engel

De astrologie van juni 2023: gevallen engel De astrologie van juni 2023: gevallen engel De astrologie van juni 2023: gevallen engel

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je in juni van de planeten mag verwachten.

De astrologie van juni 2023

In de maand juni staan de volgende astrologische gebeurtenissen op de planning: 

  • 4 juni: volle maan in Boogschutter
  • 17 juni: Saturnus retrograde in Vissen
  • 18 juni: nieuwe maan in Tweelingen
  • 21 juni: het Kreeft-seizoen begint
  • 30 juni: Neptunus retrograde in Vissen

In juni start het huiselijke Kreeft-seizoen, maar krijgen we ook te maken met wat pittigere invloeden. Zo start de maand met een volle maan in het vuurteken Boogschutter. Even later, op 17 juni, start Saturnus retrograde. Dit zal duren tot 4 november 2023. Neptunus retrograde begint ook deze maand, op 30 juni. Deze retrograde-periode duurt tot 6 december 2023.

Gevallen engel

Jupiter maakt in juni een sextiel met Saturnus. Als deze twee planeten hun energie samenbrengen, wordt dat een ‘gevallen engel’ genoemd. Dat is omdat ze een tegenstrijdige kracht hebben. Jupiter is de optimist, Saturnus de pessimist. Jupiter wil groeien, Saturnus wil begrenzen. Een gevallen engel is verbannen uit de hemel en komt op aarde terecht. Daar zit iets moois in, maar ook iets moeilijks. En dat is precies wat dit aspect brengt. Ben je te ambitieus, dan volgt teleurstelling. Je bent immers je vleugels kwijt… Zijn er moeilijkheden, dan word je ineens door een wonder geholpen. Je bent immers nog steeds een hemels wezen.

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Volgend artikel
De astrologie van juli 2023: pure verlichting
De astrologie van juli 2023: pure verlichting