De astrologie voor 2023

Benieuwd wat de planeten dit jaar voor je in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees snel verder en ontdek wat je van de planeten mag verwachten.

Deel met vrienden:

Januari 2023: vurig enthousiasme

Kort voor de jaarwisseling is Jupiter naar het teken Ram gegaan. Daar blijft hij tot en met 16 mei. Jupiter voelt zich uitstekend in het vurige teken Ram. Enthousiasme en dadendrang groeien onder zijn bezielende leiding. Maar we kunnen ook maar blijven doordenderen en anderen weinig ruimte laten. Niet uit egoïsme, maar omdat we zo bezeten kunnen zijn van een ideaal of een project. Daardoor kan er veel van de grond komen, maar het keurig afronden van projecten is nog wel een aandachtspunt. Dat laten we liever over aan anderen, maar omdat iedereen zo gedreven is door vooruitgang, is dat het ondergeschoven kindje.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Beeld januari: fotografie door Aiala Hernando, styling door Cyn Ferdinandus, visagie door Alexandra Leijs

Februari 2023: persoonlijk magnetisme

In februari ligt de focus nog meer dan in januari op het teken Ram. De planeten Jupiter, Juno en Chiron staan alle drie in Ram en ontmoeten elkaar daar. Dat zorgt voor een soort magie in de lucht. Het persoonlijk magnetisme van veel mensen is sterker, waardoor soulmates elkaar weten te vinden. Maar mensen ontmoeten elkaar ook als ze voorbestemd zijn om elkaar te vinden om andere redenen dan de liefde. Het is een maand waarin de aantrekkingskracht van mensen onderling enorm wordt aangewakkerd door het vergrootglas van Jupiter en de liefdevolle bril van Chiron. Als je samen sterk wilt zijn, is dit de beste periode.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Maart 2023: geen grenzen

Saturnus verhuist van Waterman naar Vissen. Dat kan even wennen zijn, want de energie van Vissen is zacht en vormeloos, terwijl Saturnus behoefte heeft om structuur aan te brengen. Dat vermogen van Saturnus verwatert een beetje. Daardoor is het voor iedereen wat lastig om zich aan een planning te houden, een doel te behalen en om orde aan te brengen. Toch kent dit ook voordelen. Zo blijft de inspiratie bij creatieve mensen  maar stromen. Ze laten zich nu niet ontmoedigen door praktische bezwaren of de grenzen van wat haalbaar is. Er is geen grens! Verder kunnen we worstelen met spiritualiteit. Saturnus wil eerst zien en dan pas geloven. Dat maakt het lastig om te vertrouwen op universele liefde, een hogere macht of de kracht van het universum.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

April 2023: mini-revolutie

Vanaf april (of eigenlijk al vanaf 23 maart) bevindt Pluto zich in Waterman. Dat is voor het laatst gebeurd in 1777. Dat luidde een periode in van revoluties waarin ‘volken’ de macht grepen. Misschien dat we deze maand een klein voorproefje krijgen van een vergelijkbare energie. Waterman vindt een perfect systeem (denk aan socialisme, communisme) belangrijker dan persoonlijke vrijheid. De periode vanaf de Tweede Wereldoorlog, die het begin was van steeds sterker individualisme komt daarmee tot een einde. Dat is goed nieuws voor mensen die vinden dat er een ander ‘systeem’ moet komen. Voor anderen kunnen de snelle en onverwachte veranderingen verontrustend zijn. Pluto heeft nu eenmaal een enorme power en deinst nergens voor terug.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Mei 2023: materie loslaten

Op 17 mei verkast Jupiter weer van teken: ditmaal gaat hij van Ram naar Stier. Jupiter in Stier houdt van zekerheid en krijgt daar een gelukkig gevoel van. Dat maakt dat je het belangrijk vindt om te sparen en te verzamelen. Dat doe je waarschijnlijk in het volste vertrouwen. Maar Jupiter maakt ook een T-vierkant met Mars en Pluto en dan kan elke vorm van zekerheid waaraan je je vastklampt ineens exploderen. Bereid je voor op economische krachten die groter zijn dan jijzelf, maar die gevolgen hebben voor je bezittingen. Accepteer dat je niet op aarde bent om vast te houden, maar om los te laten en door te geven.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Juni 2023: gevallen engel

Jupiter maakt in juni een sextiel met Saturnus. Als deze twee planeten hun energie samenbrengen, wordt dat een ‘gevallen engel’ genoemd. Dat is omdat ze een tegenstrijdige kracht hebben. Jupiter is de optimist, Saturnus de pessimist. Jupiter wil groeien, Saturnus wil begrenzen. Een gevallen engel is verbannen uit de hemel en komt op aarde terecht. Daar zit iets moois in, maar ook iets moeilijks. En dat is precies wat dit aspect brengt. Ben je te ambitieus, dan volgt teleurstelling. Je bent immers je vleugels kwijt… Zijn er moeilijkheden, dan word je ineens door een wonder geholpen. Je bent immers nog steeds een hemels wezen.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Juli 2023: pure verlichting

Vrijwel het hele jaar vormen Pluto en Neptunus een sextiel, maar de kracht van dit aspect is het grootst in de maand juli. Daar ligt de focus op de bundeling van spiritualiteit en transformerende krachten. Dat kan momenten geven waarop je pure verlichting ervaart. Dat kan je inspireren om alles achter je te laten en anderen te helpen. Dat kan er ook voor zorgen dat je helemaal in de ban raakt van een spirituele stroming. Tot je beseft dat spiritualiteit niet gaat over de regels en de vorm maar over de beleving ervan, een gevoel diep in je hart.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Beeld juli: fotografie door Danique van Kesteren, styling door Maaike Koorman, visagie door Carmen Gonzalez

Augustus 2023: je krijgt vleugels

In deze maand vindt een prachtige en unieke planetenfiguur plaats. Mars vormt een vlieger met Uranus, Pluto en Neptunus. Dat is als een samenzang van prachtige stemmen. In zo’n figuur laat elke planeet zich van zijn beste kant zien. In dit geval betekent dit de vereniging van pure liefde (Neptunus), vrijheid (Uranus), diepgaande verandering (Pluto) en actie (Mars). Als er dingen zijn waarvan je vindt dat ze moeten veranderen, in jezelf, in de wereld, dan geeft dit aspect je de vleugels om op te stijgen. De focus ligt bij empathie (Neptunus). De drijvende kracht (Mars en Pluto) is het verlangen niet langer alleen voor jezelf te leven, maar in verbinding met anderen (Uranus). Belangrijk is om bij ‘anderen’ niet alleen aan mensen te denken, maar ook aan dieren, planten en de aarde.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Beeld augustus: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus

September 2023: déjà vu

Uitzonderlijk is dat alle langzame planeten (Jupiter, Saturnus Chiron, Uranus, Neptunus, Pluto) in september tegelijk tegen de klok inlopen. Je zou het gevoel kunnen hebben alsof de tijd een achterwaartse beweging maakt. Alsof we met zijn allen in een tijdmachine zitten die ons terugbrengt naar situaties die we al eens eerder hebben meegemaakt. Misschien beleef je letterlijk een aantal keren een déjà vu. Misschien heb je het gevoel dat het alleen maar ‘minder’ of ‘slechter’ wordt. Besef dan dat zo’n planeetbeweging een zinsbegoocheling is. In werkelijkheid lopen de planeten maar in één richting: voorwaarts. Het is het aardse perspectief waardoor we het anders zien. Als wij loskomen van kortzichtigheid en materialisme, blijkt er toch vooruitgang plaats te vinden.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Oktober 2023: patronen herhalen

Op 11 oktober keert Pluto om van richting (vanaf de aarde gezien dan). Dat gebeurt elk jaar ergens in oktober en dat luidt voor veel mensen een heftige periode in.  Er gebeuren dingen die jou confronteren of lijken te dwingen om iets los te laten. Vooral als het iets is dat je niet los wilt laten, terwijl het toch echt hoog tijd is. Vooral als je diep van binnen ook weet dat dit zo is, maar iets in jou durft of wil dat niet. Het omgekeerde gebeurt ook: dat je dacht dat je iemand (of iets) had losgelaten. Je voelt je eigenlijk veel beter nu hij, zij of het uit je leven is, maar op een of andere manier ‘rommel’ je er toch weer in. Dan is het de kunst om uit te vinden welke onbewuste drijfveren er zijn die jou terugduwen in een sleets patroon.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

November 2023: opstandigheid

Van 5 tot en met 18 november staan de driftige Mars en de rebelse Uranus recht tegenover elkaar. Dan kun je rekenen op een opwindende en woelige periode waarin mensen al bij een kleine aanleiding verontwaardigd reageren. Inclusief jijzelf. Misschien dat je zelf verbaasd bent over de snelheid waarmee je reageert als iemand iets doet wat jou niet bevalt. Het gaat vaak over ‘ik tegen de groep’. Je kunt er genoeg van hebben om mee te moeten doen met collega’s, vrienden, een vereniging of politieke partij. Elke vorm van groepsdwang voelt als onrecht en voedt jouw boosheid. Dat leidt tot innerlijke spanningen. Daarom is het deze maand extra belangrijk om rust en ontspanning te vinden.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

December 2023: laat je verleiden

Op 6 december keert Neptunus van richting. Na ongeveer een half jaar van verwarring en ontnuchtering, laat hij zich weer van zijn meest verleidelijke kant zien. Dan laten we ons betoveren door de mooie verhalen van anderen. Dat kan zowel positief als negatief zijn. We durven meer te dromen en op ons gevoel te vertrouwen, iets wat tijdens een Neptunus retrograde minder vanzelfsprekend is. We konden de voorgaande periode juist wat angstig of zelfs achterdochtig reageren. Neptunus heeft een sterke band met de zee, het water. Wil je deze maand meesurfen op al het mooie dat Neptunus ons kan brengen? Bezoek de zee en laat je inspireren door haar enorme kracht.

Hier lees je meer over de astrologie van deze maand.

Training Astrologie en je geboortehoroscoop

 

Online training

Nieuw: Astrologie en je geboortehoroscoop

In onze nieuwste online training
Astrologie en je geboortehoroscoop leer je je eigen geboortehoroscoop ontrafelen, om jezelf op een dieper niveau te leren kennen. Of om antwoord van de sterren te krijgen op bepaalde levensvragen. Bij deze training krijg je een mooi Happinez notebook cadeau.

Ja, dit wil ik >