De astrologie van november 2023: opstandigheid

De astrologie van november 2023: opstandigheid De astrologie van november 2023: opstandigheid De astrologie van november 2023: opstandigheid

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je deze maand van de planeten mag verwachten.

De astrologie van november 2023

Dit is wat je te wachten staat deze maand: 

  • 4 november: Saturnus retrograde komt ten einde
  • 13 november: nieuwe maan in Schorpioen
  • 22 november: het Boogschutter-seizoen begint
  • 27 november: volle maan in Tweelingen

November begint met het einde van Saturnus retrograde (begonnen op 17 juni). Even later staat er een nieuwe maan in het intense teken Schorpioen op de planning. Op 22 november begint het avontuurlijke Boogschutter-seizoen en vlak voor het einde van de maand is het volle maan. Dat gebeurt op 27 november, in het sterrenbeeld Tweelingen.

Opstandigheid

Van 5 tot en met 18 november staan de driftige Mars en de rebelse Uranus recht tegenover elkaar. Dan kun je rekenen op een opwindende en woelige periode waarin mensen al bij een kleine aanleiding verontwaardigd reageren. Inclusief jijzelf. Misschien dat je zelf verbaasd bent over de snelheid waarmee je reageert als iemand iets doet wat jou niet bevalt. Het gaat vaak over ‘ik tegen de groep’. Je kunt er genoeg van hebben om mee te moeten doen met collega’s, vrienden, een vereniging of politieke partij. Elke vorm van groepsdwang voelt als onrecht en voedt jouw boosheid. Dat leidt tot innerlijke spanningen. Daarom is het deze maand extra belangrijk om rust en ontspanning te vinden.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De astrologie van december 2023: laat je verleiden
De astrologie van december 2023: laat je verleiden