De astrologie van december 2023: laat je verleiden

De astrologie van december 2023: laat je verleiden De astrologie van december 2023: laat je verleiden De astrologie van december 2023: laat je verleiden

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je deze maand van de planeten mag verwachten.

De astrologie van december 2023

Dit is wat je te wachten staat deze maand: 

  • 6 december: einde Neptunus retrograde
  • 13 december: Mercurius retrograde in Steenbok begint
  • 22 december: de start van het Steenbok-seizoen
  • 27 december: volle maan in Kreeft
  • 27 december: einde Chiron retrograde 

In de laatste maand van het jaar 2023 komt er een einde aan Neptunus retrograde. Dat gebeurt op 6 december. Kort daarna staat ons de volgende retrograde te wachten, die van planeet Mercurius. Deze periode duurt tot 2 januari 2024. Verder start op 22 december, vlak voor de feestdagen, het Steenbok-seizoen. Dit teken is dol op tradities, iets waar de feestdagen natuurlijk voor een groot deel op zijn gebaseerd. Na kerst staat ons de laatste volle maan van het jaar te wachten, net als het einde van Chiron retrograde. 

Laat je verleiden 

Op 6 december keert Neptunus van richting. Na ongeveer een half jaar van verwarring en ontnuchtering, laat hij zich weer van zijn meest verleidelijke kant zien. Dan laten we ons betoveren door de mooie verhalen van anderen. Dat kan zowel positief als negatief zijn. We durven meer te dromen en op ons gevoel te vertrouwen, iets wat tijdens een Neptunus retrograde minder vanzelfsprekend is. We konden de voorgaande periode juist wat angstig of zelfs achterdochtig reageren. Neptunus heeft een sterke band met de zee, het water. Wil je deze maand meesurfen op al het mooie dat Neptunus ons kan brengen? Bezoek de zee en laat je inspireren door haar enorme kracht.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Voor jou: gratis proefles ‘Leef met de maan’
Voor jou: gratis proefles ‘Leef met de maan’