De astrologie van september 2023: déjà vu

De astrologie van september 2023: déjà vu De astrologie van september 2023: déjà vu De astrologie van september 2023: déjà vu

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je deze maand van de planeten mag verwachten.

De astrologie van september 2023

Dit is wat je te wachten staat deze maand: 

  • 4 september: einde Venus retrograde
  • 4 september: Jupiter retrograde in Stier begint
  • 15 september: nieuwe maan in Maagd
  • 23 september: het Weegschaal-seizoen begint 
  • 29 september: volle maan in Ram 

Begin september komt Venus retrograde ten einde, maar begint er direct een nieuwe retrograde-periode: die van Jupiter. Dit duurt tot de laatste dag van 2023. Halverwege de maand is het nieuwe maan in het teken Maagd en even later begint het Weegschaal-seizoen (en daarmee ook de herfst). De maand september sluiten we af met een volle maan in het vurige teken Ram. 

Déjà vu

Uitzonderlijk is dat alle langzame planeten (Jupiter, Saturnus Chiron, Uranus, Neptunus, Pluto) in september tegelijk tegen de klok inlopen. Je zou het gevoel kunnen hebben alsof de tijd een achterwaartse beweging maakt. Alsof we met zijn allen in een tijdmachine zitten die ons terugbrengt naar situaties die we al eens eerder hebben meegemaakt. Misschien beleef je letterlijk een aantal keren een déjà vu. Misschien heb je het gevoel dat het alleen maar ‘minder’ of ‘slechter’ wordt. Besef dan dat zo’n planeetbeweging een zinsbegoocheling is. In werkelijkheid lopen de planeten maar in één richting: voorwaarts. Het is het aardse perspectief waardoor we het anders zien. Als wij loskomen van kortzichtigheid en materialisme, blijkt er toch vooruitgang plaats te vinden.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De volle maan op 31 augustus 2023 is heel bijzonder
De volle maan op 31 augustus 2023 is heel bijzonder