De astrologie van september 2023: déjà vu

De astrologie van september 2023: déjà vu De astrologie van september 2023: déjà vu De astrologie van september 2023: déjà vu

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2023 uit. Lees verder en ontdek wat je deze maand van de planeten mag verwachten.

De astrologie van september 2023

Dit is wat je te wachten staat deze maand: 

  • 4 september: einde Venus retrograde
  • 4 september: Jupiter retrograde in Stier begint
  • 15 september: nieuwe maan in Maagd
  • 23 september: het Weegschaal-seizoen begint 
  • 29 september: volle maan in Ram 

Begin september komt Venus retrograde ten einde, maar begint er direct een nieuwe retrograde-periode: die van Jupiter. Dit duurt tot de laatste dag van 2023. Halverwege de maand is het nieuwe maan in het teken Maagd en even later begint het Weegschaal-seizoen (en daarmee ook de herfst). De maand september sluiten we af met een volle maan in het vurige teken Ram. 

Déjà vu

Uitzonderlijk is dat alle langzame planeten (Jupiter, Saturnus Chiron, Uranus, Neptunus, Pluto) in september tegelijk tegen de klok inlopen. Je zou het gevoel kunnen hebben alsof de tijd een achterwaartse beweging maakt. Alsof we met zijn allen in een tijdmachine zitten die ons terugbrengt naar situaties die we al eens eerder hebben meegemaakt. Misschien beleef je letterlijk een aantal keren een déjà vu. Misschien heb je het gevoel dat het alleen maar ‘minder’ of ‘slechter’ wordt. Besef dan dat zo’n planeetbeweging een zinsbegoocheling is. In werkelijkheid lopen de planeten maar in één richting: voorwaarts. Het is het aardse perspectief waardoor we het anders zien. Als wij loskomen van kortzichtigheid en materialisme, blijkt er toch vooruitgang plaats te vinden.

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2023?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2023.

Ontdek je liever wat jou persoonlijk te wachten staat? Hier vind je jouw jaarhoroscoop voor 2023.

Volgend artikel
De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen
De astrologie van oktober 2023: patronen herhalen