De volle maan op 31 augustus 2023 is heel bijzonder

De volle maan op 31 augustus 2023 is heel bijzonder De volle maan op 31 augustus 2023 is heel bijzonder De volle maan op 31 augustus 2023 is heel bijzonder

Op 31 augustus om 03:35 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Vissen. Deze volle maan wordt ook wel ‘blauwe maan’ genoemd, omdat het de tweede volle maan in deze maand is. En dat niet alleen, want dit is ook nog eens een supermaan. Dit moet je erover weten.

Volle maan augustus 2023

De supermaan op 31 augustus 2023 vindt plaats in het gevoelige teken Vissen. Dit is de tweede volle (super)maan van de maand. Wanneer er twee volle manen in één maand plaatsvinden, krijgt de laatste de bijnaam ‘Blauwe maan’. De herkomst van deze benaming heeft alles te maken met de uitspraak ‘once in a blue moon’, wat zoiets betekent als ‘heel zelden’. Dat is passend, want zo’n blauwe maan zien we gemiddeld eens in de 2,7 jaar.

Lees ook: wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Het feit dat dit een supermaan is, versterkt de kracht van deze volle maan. Tijdens volle maan ontstaat er gewoonlijk al een spanningsveld tussen het teken waarin de zon staat (Maagd) en het teken waarin de maan staat (Vissen). Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken en de supermaan doet daar een schepje bovenop. Om te duiden welke thema’s er een rol spelen tijdens de volle supermaan op 31 augustus, duiken we in de tekens Maagd en Vissen.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

We spreken van een supermaan wanneer de maan een stukje dichter bij de aarde komt. Hierdoor lijkt de maan groter en feller dan normaal, maar dat niet alleen. Ook de eigenschappen van de volle maan worden tijdens zo’n supermaan versterkt. We beleven alles nóg intenser dan tijdens een ‘normale’ volle maan.

De invloed van Vissen

De maan staat in het gevoelige teken Vissen, met recht daartegenover de zon in het praktische teken Maagd. Maagd houdt ervan om te weten waar zij aan toe is. Ze plant, structureert en ordent, want daar voelt zij zich veilig bij. Ze handelt vanuit feiten en doet onderzoek. En dan is daar de gevoelige Vissen. Dit teken handelt vanuit gevoel. Voelt iets niet goed, dan gebeurt het niet. Gevoel is ontzettend belangrijk voor dit sterrenbeeld, net als intuïtie. Je hoeft Vissen niet uit te leggen waarom je een bepaalde keuze maakt; als je je intuïtie volgt, is het goed.

Deze twee tekens staan niet alleen letterlijk tegenover elkaar, maar moeten ook moeite doen om elkaar te begrijpen. Dat zorgt ervoor dat je in de dagen rondom de volle maan voor uitdagingen kunt komen te staan. Je wordt gevraagd om nu niet alleen naar de feiten te kijken, maar ook je gevoel te volgen. Wat voel je? Wat zegt je intuïtie? En wat doe je als de feiten iets anders lijken te zeggen dan je gevoel?

De eerste volle maan van augustus

De eerste volle maan in augustus 2023 vond plaats op 1 augustus, om 20:31 uur in het teken Waterman. Dit was eveneens een supermaan, die de nadruk legde op het thema ‘jijzelf versus de rest’.

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt (en hoe je ze oplost).

Volgend artikel
Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou
Maagd-seizoen: dit betekent het voor jou