Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt (en hoe je ze oplost)

Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt (en hoe je ze oplost) Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt (en hoe je ze oplost) Drie dingen waar je tijdens de volle maan last van hebt (en hoe je ze oplost)

De maan is krachtig genoeg om de cyclus van eb en vloed aan te sturen- daarom is het niet onwaarschijnlijk dat ze ook effect heeft op ons lichaam en onze emoties. En die effecten worden nog krachtiger tijdens een volle maan.

De volle maan staat als een heldere, ronde bol in al haar glorie aan de hemel. Dit is de periode waarin de kracht van de maan het grootst is. Twee dagen vóór en twee dagen na het hoogtepunt is een actieve fase waarin emoties naar boven worden gehaald, ‘maanzieke’ mensen slaapwandelen, niet kunnen slapen of intens dromen, conflicten die sluimeren tot uitbarsting komen en zaken tot volle wasdom komen.

Veel mensen voelen zich nu energiek, creatief en wellustig, maar helaas is er ook meer geweld en een hoger alcohol- en drugsgebruik.

Wat kun je beter wel en niet doen tijdens volle maan?

Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, te vrijen, zwanger te raken, helderziende waarnemingen te hebben, een laatste zetje te geven om doelen te bereiken, te werken met geneeskrachtige kruiden en planten (die nu de meeste kracht hebben), kristallen ‘op te laden’ in het maanlicht.

Niet geschikt om: bij te slapen, bomen te snoeien, operaties te ondergaan (want bloedingen kunnen heviger zijn), te herstellen van ziekte.

1. Last van slapeloosheid?

Slaap je tijdens een volle maan vaak onrustig? Probeer dan een slaapmeditatie, want ook de effecten van yoga en meditatie worden deze avond krachtiger. Deze oefening helpt je sneller in slaap te vallen en kalmeert je geest. Sprenkel hierna een paar druppels rustgevende olie op je kussen om het ontspannen gevoel de hele nacht vast te houden.

2. Ben je emotioneel?

Tijdens een volle maan staan de (vrouwelijke) maan en de (mannelijke) zon volgens de astrologie in tegenoverstelde constellaties. Hierdoor ervaar je vaak een worsteling tussen je gevoel en je verstand.

Vergeet niet dat al je emoties tijdens deze maanfase versterkt worden, dus ook je negatieve gevoelens. Sta daarom kort stil bij wat je voelt of schrijf je emoties op. Probeer hierna je focus te verleggen op positieve gedachten. Wat ging er de afgelopen maand goed? En waar ben je dankbaar voor?


3. Ben je snel geïrriteerd?

Je kunt rondom de volle maan ook merken dat frustraties en opgekropte emoties naar de oppervlakte komen. Het is dan ook een goed moment om sluimerende conflicten af te ronden – mits je er beheerst en kalm ingaat.

Wacht tot de eerste golf van woede is gezakt en schep wat ruimte in je hoofd door je ergernissen op papier te zetten. Wanneer je een gesprek aangaat met de ander probeer dan te communiceren vanuit liefde en begrip, want ook die emoties worden tijdens de volle maan versterkt.

Volgend artikel
Dit is hoe jij verliefd wordt, gebaseerd op je geboortemaand
Dit is hoe jij verliefd wordt, gebaseerd op je geboortemaand